Hidup dalam sewa? 5 Cara DIY untuk menaik taraf ruang tamu

Hanya kerana anda menyewa rumah anda tidak bermakna anda tidak boleh bersenang-senang menghiasnya dan menjadikannya sendiri. Untuk siri “Memperbaiki Penyewaan Anda”, TODAY.com sedang melihat cara yang diluluskan oleh tuan tanah untuk menjadikan ruang anda lebih personal dengan trik DIY mudah.

Anda menghabiskan banyak masa di ruang tamu anda, jadi penting untuk membuatnya berasa peribadi. Semak tweak kecil ini yang boleh anda cuba yang akan membantu memberikan ruang anda suasana yang lebih unik dan menetapkan sewa anda selain orang lain.

Tukar suis suis

Saya, Diri & DIY

Perubahan kecil sering boleh membuat perbezaan yang besar, walaupun mereka itu oh-begitu-halus. Walaupun plat suis tidak semestinya titik fokus yang besar untuk bilik, butiran kecil adalah perkara yang membuat rumah berasa lebih digilap. Blogger ini mencipta plat kaya kaya dengan bingkai gambar yang terdapat di kedai dolar. Lihat tutorial.

BERKAITAN: 4 Cara DIY untuk menaik taraf dapur di apartmen sewa anda

Gantikan warna siling

Terapi Gregory Han / Apartment

Tidak boleh berhenti merenung cahaya overhead yang mengerikan di atas kepalamu? Ini sebenarnya satu pembaikan yang mudah. Hanya tukar naungan siling dengan sesuatu yang lebih moden atau sesuai dengan citarasa anda. Bonus adalah bahawa anda boleh membawanya bersama anda apabila anda bergerak. Lihat tutorial di sini.

Pencetakan mahkota palsu

Hi Sugarplum!

Bukan rahsia lagi bahawa pencetakan mahkota dapat menambah keanggunan ke bilik, tetapi kebanyakan penyewaan tidak datang dengan sentuhan tambahan itu. Sekarang, terima kasih kepada idea genius blogger ini, anda boleh membuat jenis perasaan yang sama di rumah anda secara sementara. Projek ini berfungsi dengan baik terutama pada dinding berwarna, jadi tanyakan kepada pemilik rumah jika anda dibenarkan cat. Lihat tutorial di sini.

BERKAITAN: 5 Cara DIY untuk menaik taraf bilik mandi di sewa anda

Sembunyikan buta hodoh

Gaya Hidup Champagne

Sekiranya tuan tanah anda tidak membenarkan anda menurunkan tirai (atau mereka terlalu besar untuk menyimpan sementara anda berada di sana), ambil petunjuk dari blogger ini yang mengetahui cara untuk menyembunyikannya dengan tirai DIY. Lihat tutorial di sini.

BERKAITAN: 5 Cara DIY untuk menaik taraf bilik tidur di rumah sewa anda

Tambah permaidani

The Lettered Cottage

Bukan sahaja kebanyakan sewa tidak membenarkan anda menambah permaidani, tetapi itu merupakan perbelanjaan utama untuk dimasukkan ke dalam harta yang tidak anda miliki. Masukkan ubin permaidani. Ini boleh sesuai dengan sempurna ke bilik dan dibawa bersama anda apabila anda pergi. Mata Bonus: Jika anda menumpahkan sesuatu dan noda, anda hanya boleh menggantikan persegi – bukan keseluruhannya. Lihat tutorial di sini.