Hidup dalam sewa? 5 Cara DIY untuk menaik taraf bilik mandi

Hanya kerana anda menyewa rumah anda tidak bermakna anda tidak boleh bersenang-senang menghiasnya dan menjadikannya sendiri. Untuk siri “Memperbaiki Penyewaan Anda”, TODAY.com sedang melihat cara yang diluluskan oleh tuan tanah untuk menjadikan ruang anda lebih personal dengan trik DIY mudah.

Perkara terakhir yang anda mahukan adalah bilik mandi sewa yang menjadikan anda menggunakan perkataan “kasar” apabila menerangkannya, jadi kami menjelajah blog rumah kegemaran kami untuk mencari projek terbaik untuk menyegarkan ruang dan menyembunyikan perkara-perkara yang membuat anda ingin meraih.

Kemas kini lantai

Sembilan merah

Benci ubin hodoh di lantai bilik mandi anda? Satu blogger mendapati satu penyelesaian mudah untuk itu. Dia menggunakan lantai kayu yang diilhamkan kayu dan kayu yang mudah dipasang dan memberi ruang perasaan yang sama sekali berbeza apabila selesai. Lihat tutorial di sini.

Tutup kaunter ketinggalan zaman

Sequins & Gunting

Sekiranya pemilik rumah anda tidak berbelanja di countertop granit baru untuk bilik mandi anda, ini tidak bermakna anda masih tidak dapat melihatnya. Blogger di belakang “Manik-manik dan Gunting” mengubah kesombongannya dengan penutup vinil berat yang dikenali sebagai Instant Granite, yang merupakan penyelesaian sementara untuk menyembunyikan kaunter yang tidak sedap. Lihat tutorial di sini.

Pasang pancuran mandian baru

Pancuran mandian head
Latar belakang pancuran mandian; bilik mandi; kecantikan; biru; krom; bersih; close-up; sejuk; warna; pembinaan; salinan; jatuh; peralatan; jatuh; perlawanan; mengalir; kepala; kesihatan; sihat; haba; rumah; rumah; isi rumah; kebersihan; gambar; dalam bangunan; gaya hidup; cecair; makro; logam; monokrom; gerakan; sifat; tidak; objek; orang; fotografi; penyegaran; berjalan; pancuran; tunggal; ruang; kelajuan; percikan; menyemburkan; menegak; basuh; air; basahShutterstock

Buat pengalaman seperti spa dalam penyewaan anda dengan hanya menukar pancuran mandian lama dengan guni yang baru. Ia cepat, mudah, dan pasti menjadikan pengalaman bilik mandi anda lebih menyeronokkan. Lihat tutorial di sini.

Bingkai cermin

L’amour chez nous

Berpakaian cermin standard bilik mandi anda dengan bingkai DIY untuk menjadikannya lebih elegan. Blogger ini datang dengan cara untuk melakukannya supaya ia tetap kekal tetapi secara rahsia mudah dilepaskan. Lihat tutorial di sini.

Sembunyikan paip hodoh

Chandelier Painted

Mahu menutup apa sahaja kekayaan di bawah sinki terdedah anda? Daripada membina kabinet dan memberikan pemilik rumah anda sesuai, blogger ini mencadangkan membuat rok tenggelam yang cantik. Bukan sahaja ia menyembunyikan kawasan yang anda tidak mahu orang melihat, tetapi ia juga menyediakan tempat untuk penyimpanan tambahan. Lihat tutorial di sini.