Gadget ini akan menjauhkan orang tua di taman

Perkebunan adalah salah satu aktiviti luang kegemaran di Amerika. Menurut Persatuan Berkebun Kebangsaan, lebih daripada 91 juta isi rumah A.S. (28 juta di antaranya berusia lebih 55 tahun) mengambil bahagian dalam beberapa jenis aktiviti rumput atau taman. Tetapi bagi mereka yang mengalami arthritis atau batasan fizikal yang lain, berkebun boleh menjadi sukar dan mengecewakan. Jim Miller, penyunting kolum akhbar bersindir Senior Savvy, telah diundang pada “Hari Ini” untuk menunjukkan pelbagai alat ergonomik yang boleh membantu warga tua mengatasi batasan mereka dan terus memelihara.

Alat ergonomik

Bionik Gardening Gloves

Sarung tangan berkebun ini hanyalah sarung tangan terbaik yang anda akan dapati untuk kerja-kerja halaman dan taman. Memandangkan Kemudahan Amaran Penggunaan Yayasan Arthritis, Sarung Tangan Perkebunan Bionik menyediakan padding yang diletakkan secara anatom untuk keselesaan dan peningkatan kekuatan cengkaman. Anda tidak akan percaya betapa baiknya perasaan mereka.

Harga: Taman sarung tangan klasik, $ 39.95; Garden Rose Gloves, $ 44.95.

Laman web: www.bionicgloves.com Telefon: 877-524-6642

Peralatan Taman Radius

Jangan biarkan sakit pergelangan tangan dan keletihan mengganggu keseronokan berkebun anda. Barisan alat tangan baru (penggemar, weeder, kulir dan kulir) adalah direka untuk meletakkan pergelangan tangan anda pada sudut semula jadi, mengurangkan tekanan tangan sambil memberikan lebih banyak kuasa menggali.

Harga: $ 45.95

Laman web: www.gardeningwithease.com Telefon: 800-966-5119

Peralatan Taman Genggaman Fist

Satu lagi pilihan hebat untuk membantu mengurangkan kesakitan tangan dan pergelangan tangan adalah set alat Fist Grip yang direka ergonomik. Semua empat alat (trowel, garpu, kultivar, dan weeder) juga boleh dipasang dengan alat bantuan lengan sokongan lengan yang membolehkan kekuatan lengan bawah digunakan. Setiap alat beratnya hanya 8 auns dan mempunyai pemegang kuning yang berwarna cerah untuk memudahkan untuk mencari jika anda meletakkannya di rumput.

Harga: Set alat empat, $ 49,95; sokongan lengan, $ 12.95

Laman web: www.gardeningwithease.com  Telefon: 800-966-5119

Hound Dog Lawn and Garden Tools

Simpan belakang anda dengan rumput Hound Dog dan alat kebun. Setiap alat menawarkan ciri yang berbeza yang akan mengendalikan hampir mana-mana rumput atau taman tanpa membongkok atau membongkok. Dengan alat Hound Dog, anda boleh merumput, mengembara, memangkas rumput, tepi, dan menanam taman, dan bahkan mentol tumbuhan.

Harga: $ 22 hingga $ 30 setiap alat.

Laman web: www.hound-dog.com Telefon: 800-694-6863

Mantis Electric Tiller

Jika anda seorang tukang kebun yang serius, Mantis Electric Tiller adalah alat yang anda perlu pertimbangkan. Pengusaha kecil yang ringan ini adalah saiz yang sempurna untuk taman-taman kecil dan, dengan berat hanya £ 21, sangat mudah untuk mengangkat dan bergerak. Tenang dan berkuasa, kilang Mantis walaupun tanah yang paling sukar sehingga 10 inci dalam. Juga termasuk adalah lampiran sempadan / belitan yang memotong sempadan yang kemas di sepanjang laluan pejalan kaki dan taman.

Harga: $ 329.95

Laman web: www.mantiselectrictiller.com Telefon: 800-366-6268

New Tractor Scoot

Dengan skuter traktor yang boleh dikendalikan, anda boleh duduk dengan selesa semasa anda memasuki taman, dan mengendali katil taman tanpa bangun. Kerusi gaya traktor bergaya boleh dilaras tinggi dan berputar 360 derajat penuh, jadi anda boleh menuai kacang dan memilih rumpai dengan pergerakan bebas dalam semua arah. Dulang aksesori terbina dalam dan basikal belakang membolehkan anda membawa alat dengan anda.

Harga: $ 69.95

Laman web: www.gardeners.com. Telefon: 800-955-3370

Troli Poly-Tough

Reka bentuk belakang kereta sorong serba boleh ini sesuai untuk kerja apa pun. Dengan roda yang dipasang di tengah-tengah (20 inci) yang tinggi, keranjang polietilena ini lasak dan mudah untuk bergerak, walaupun mengangkut beban berat. Reka bentuknya yang unik membolehkan bahagian depan hujung sepanjang jalan ke tanah sementara roda tetap diletakkan – ini bermakna anda boleh merampas barang-barang berat ke dalam troli bukannya mengangkat mereka.

Harga: $ 149.00

Laman web: http://www.gardeners.com/ Telefon: 800-955-3370

Berkemah berkebun

Jika anda tidak boleh keluar dan bekerja di taman seperti yang anda gunakan, kemudian bawa taman itu kepada anda. Terdapat lusinan kontena gaya yang berlainan dan penanam bertingkat atau tinggi yang dapat membuat perkebunan menjadi lebih mudah dan lebih mudah diakses seperti yang anda umur. Berikut adalah beberapa pilihan untuk dipertimbangkan.

Tingkap Penanam (pengairan sendiri): Ini boleh dipasang pada pagar, dinding atau tingkap, menyediakan pilihan mudah untuk berkebun. Ciri “penyiraman diri” mereka mengurangkan kerja-kerja penyiraman anda dan membantu mengekalkan tumbuhan lembap dan sihat.

Harga: $ 29.95

Laman web: www.gardeners.com Telefon: 800-955-3370

Railing Planters

Dibuat untuk pagar dek, penanam ini mempunyai alur terbina dalam yang tergelincir tepat di atas pagar tanpa alat dan pengikat. Mereka boleh muat saiz keretapi 2×4 dan 2×6.

Harga: $ 24.95 hingga $ 44.95

Laman web: www.gardeners.com Telefon: 800-955-3370

Taman kontena yang dibina

Sesuai untuk berkebun patio, penanam bertingkat membolehkan anda memelihara kebun, tanpa membongkok rumpai, menuai atau air.

Harga: $ 140 hingga $ 160.

Laman web: http://store.yahoo.com/nga-garden/raisedcontainer.html Telefon: 800-538-7476

Gantung Bakul

Ini menawarkan patio atau taman-taman beranda lain pilihan penyelenggaraan yang mudah dan rendah.

Harga: $ 12.95

Laman web: www.gardeners.com Telefon: 800-955-3370

TIP

Sekiranya anda mempunyai masa yang sukar untuk mencapai bakul gantung, E-Z Up Plant Hanger adalah penyelesaian yang sempurna. Sistem pulleynya berfungsi seperti buta Venetian, membolehkan anda dengan mudah menurunkan dan menaikkan penanam gantung. Dibuat dengan tali nylon, menyokong 20 paun dan membolehkan 5 kaki perjalanan.

Harga: $ 9.95

Laman web: www.gardeners.com Telefon: 800-955-3370

Alat penyiram

Mini-Reel Hose

Hos ringan ini adalah alat penyiram yang hebat untuk berkebun kontena, di dalam dan di luar. Ia melekat dengan cepat dan mudah ke mana-mana hos luaran atau hos, atau ke keran sink dengan penyesuai khas. Termasuk hujung semburan boleh tanggal dengan hujung bersudut untuk mendapatkan di bawah dedaunan, dan tongkat cengkaman untuk mengendalikan aliran air dan kabus. Tongkat yang direka dengan baik ini membolehkan sesiapa sahaja mendapat tumbuhan sukar untuk dijangkau tanpa bergelut. Hos 60 kaki bertukar mudah untuk penyimpanan.

Harga: $ 59.95

Laman web: http://store.yahoo.com/nga-garden/13-4001.html  Telefon: 800-538-7476