Berpikir tentang mempunyai dinding papan tulis? Inilah yang anda perlu ketahui

Adakah papan Pinterest anda penuh dengan inspirasi dinding papan tulis? Pernahkah anda bercakap dengan idea untuk mencuba projek DIY yang berani tetapi tidak cukup mendapat saraf untuk melakukannya lagi? Sekiranya anda mempunyai soalan atau memerlukan sedikit usaha untuk melakukannya, kami telah dilindungi.

Kami bercakap dengan blogger DIY Brittany Bailey untuk mengetahui semua yang anda perlu ketahui mengenai membuat dinding papan tulis di rumah anda.

Brittany Bailey

Tekstur dinding

Salah satu perkara yang dia katakan yang boleh menjadi penghalang bagi sesetengah orang ialah dinding bertekstur, yang akan membuatnya sukar untuk menulis. Tetapi dia mendapati penyelesaian untuk itu: mempunyai kedai perkakasan tempatan memotong panel masonit untuk saiz.

Di blognya, dia terperinci bagaimana untuk melampirkannya ke dinding dan kedai. Sekali dinding ditutup dengan bahan halus, anda sudah bersedia untuk melukis.

Beli jumlah cat yang baik

Cat papan tulis boleh didapati dalam pelbagai jenama, tetapi apabila membeli, perlu diingat bahawa anda perlu memohon sekurang-kurangnya dua lapisan cat untuk melihat papan tulis untuk berfungsi.

Selepas itu kering, anda akan ingin menggosok tepi sekeping kapur di seluruh kawasan dan kemudian lap dengan kain yang kering. Ini akan menghalang anda daripada melihat tanda selepas anda memadam reka bentuk masa depan anda.

Masa projek

Seluruh projek itu mengambil Bailey kira-kira dua hari dengan kerja yang tidak aktif, katanya. Dia akhirnya membuat kalendar keluar dari papan tulis yang membantu memastikan dia dan anak-anaknya terancang. “Saya dapat melihat sepintas lalu apa yang dibawa setiap hari dan minggu. Ia membantu [anak-anak saya] kurang cemas apabila saya berkata, ‘Baiklah, hari ini anda mempunyai janji temu doktor gigi.’ Mereka dapat melihat minggu ke depan apa yang akan datang dan tidak ada yang mengejutkan lagi. “

Debu kapur

Dari segi habuk kapur, dia mengatakan bahawa ia tidak banyak masalah kerana dia menulis sebahagian besar tarikh sekaligus dan membersihkan apa-apa yang telah jatuh di lantai atau baseboards. Untuk membersihkan papan, dia berkata anda hanya boleh menggunakan kain lap basah untuk menghilangkan kapur.