Berikut adalah cara menggunakan rumput pampas bergaya di hiasan rumah anda

Ketika datang ke tren rumput pampas, perancang interior Tyler Wisler mengatakan ia menjadi lebih popular tetapi masih sedikit di bawah radar.

“Orang ramai telah menyelinap masuk,” katanya kepada Home TODAY. “Ada di sana, tetapi tidak.”

Dan itu betul-betul bagaimana anda dapat menggambarkan loji berbunga beralur, berbulu apabila ia digunakan sebagai hiasan juga. “Ia bukan perkara pernyataan, ia adalah sesuatu yang aksen,” jelas Wisler, yang ditayangkan pada rancangan seperti “Design Star” HGTV dan “George To The Rescue” dari NBC.

Apabila ditanam di luar, rumput pampas boleh mencapai sehingga 10 kaki tinggi, tetapi orang menggunakannya di dalam rumah sebagai hiasan cantik dalam segala-galanya dari ruang tamu ke bilik mandi.

Pampas grass
Rumput Pampas adalah trend hiasan rumah baru yang panas.Saham Getty Images

Wisler berkata ia adalah bahagian aksen yang hebat kerana teksturnya. “Ia kedua-dua lembut dan visual tekstural, tetapi seni bina.” Jelasnya. “Ia memeriksa banyak kotak dengan satu batang rumput. Anda mendapat banyak wang untuk anda. “

Ia juga datang dalam pelbagai warna. “Neutral boleh bekerja di hampir mana-mana persekitaran, dan anda boleh membuatnya pergi, glam, perindustrian atau desa,” katanya..

Tetapi terdapat juga warna yang menyeronokkan seperti merah jambu dan ungu yang akan membuat kenyataan berani. “Ini adalah cara yang sempurna untuk mencetuskan sedikit warna ke dalam bilik neutral,” kata Wisler sambil menambah bahawa ia seperti mempunyai bunga segar sepanjang masa, tetapi mereka tidak akan kering dan anda tidak perlu menggantikannya.

Ingin mencuba trend ini? Wisler mengatakan tempat terbaik untuk mencari rumput pampas kering untuk rumah anda adalah pada Etsy. “Saya pergi untuk tumbuhan.”

‘Suka atau Senaraikan’ pasangan itu menyertai Megyn Kelly HARI INI untuk berkongsi tips rumah cor?

Jul.23.201807:56

Bagaimana untuk membawa pampas rumput di dalam rumah

Jika anda mempunyai beberapa telah berkembang di halaman anda, anda boleh memotong tangkai, tetapi ada proses keseluruhan yang terlibat dengan menyiapkannya untuk digunakan di dalam rumah. Mula-mula, berhati-hati, kerana tumbuhan mempunyai tepi tajam seperti duri meningkat, memberi peringatan kepada Wisler.

Merah jambu Pampas Grass
Rumput pampas merah jambu di dalam hutanSaham Getty Images

Seterusnya, gantungkannya dengan tali atau gigi gigi dan keringkannya selama tiga minggu. Apabila anda sudah bersedia untuk dimasukkan ke dalam pasu, pasangkannya dan semburkan dengan varnis jelas matte, sealant bunga atau penyembur rambut untuk membantu mereka lepas.

Dari segi tips menghias, Wisler berkata untuk memudahkannya. “Tekan satu warna dan letakkan tiga batang atau lima batang dalam pasu,” katanya. Anda boleh mengikat sekeping pita burlap di sekitar pangkalan sebagai aksen, tetapi tidak ada keperluan untuk apa-apa lagi loceng dan peluit yang lebih licik. “Ia boleh berdiri sendiri,” jelasnya.

Wisler mencadangkan meletakkan pasu rumput pampas terhadap dinding yang telah disenyapkan tetapi warna pigmen dengan kehangatan halus kepadanya – sesuatu seperti warna dari langit-langit Naturalist Sherwin Williams. “Anda boleh jujur ​​meletakkan mana-mana warna dengan pampas dan ia akan menjadi cantik,” katanya.

Benjamin Moore juga mempunyai warna neutral yang dinamakan khusus selepas tumbuhan.

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

Rumput Pampas

$ 13Etsy

Aksen akan berfungsi dalam apa jua bilik rumah. Orang ramai menggunakannya di bilik tamu, bilik mandi dan bilik tidur mereka.

Malah, ada yang menggunakannya sebagai hiasan perkahwinan.

Pampas grass wedding
Pampas rumput juga bergaya untuk majlis perkahwinan.Radu Benjamin

Dan itulah caranya benar-benar Tahu itu trend.