Berikut adalah 3 cara yang cuba untuk menghapus penanda kekal dari perabot kayu

Kanak-kanak melakukan perkara-perkara darndest – seperti menulis dengan penanda kekal pada meja kayu baru anda.

Daripada meletakkan setem di dahi mereka dan menghantarnya kepada nenek, mengatasi noda. Nasib baik, anda boleh mengalih keluar penanda kekal menggunakan produk rumah biasa ini: alkohol, pasta gigi dan / atau penyiram rambut.

Kekal marker on baby
Shutterstock

HARI INI menguji setiap ini untuk melihat yang paling berkesan untuk menghapus penanda kekal dari dulang TV kayu. Berita baik! Semua melakukan tugas itu, mengeluarkan 98 peratus penanda. Inilah yang bekerja:

Alkohol

Basahkan pad remover solekan kapas dengan alkohol. Menggunakan gerakan yang membungkus, bekerjakan noda. Menggosok terlalu keras mungkin merapikan dakwat dan membuat kawasan yang lebih besar untuk membersihkan. Ia juga boleh membosankan varnis. Ulangi mengikut keperluan menggunakan pad yang bersih.

Disematkan pada Pinterest.

Ubat gigi

Pilihan terbaik di sini ialah pasta pastri baking soda kerana ia perlahan-lahan melelas. Jika anda tidak mempunyai itu, tambahkan sedikit baking soda ke ubat gigi biasa anda. Jangan sekali-kali menggunakan ubat gigi gel, kerana ia tidak akan berfungsi. Sapukan ubat gigi yang baik ke pad remover solekan kering. Gosok ringan, pergi dengan gandum kayu. Ulangi apa yang diperlukan. (HARI INI terpaksa memohon ubat gigi beberapa kali.)

Semburan rambut aerosol

Selepas kami bekerja pada noda dengan ubat gigi dan alkohol, sedikit tanda masih kekal. Ia lemah tapi masih ada. Kita boleh dengan mudah mengeluarkannya dengan alkohol atau ubat gigi yang lebih sedikit, tetapi kami mencuba semburan rambut juga, dan ia melakukan silap mata.

Untuk hasil yang terbaik, selesaikan noda secepat mungkin dan uji setiap produk di tempat yang tidak mencukupi terlebih dahulu.

7 hacks pembersihan musim bunga untuk membersihkan pengisar, faucets, vents dan banyak lagi

Apr.06.201603:31

Artikel ini pada asalnya diterbitkan pada Jun 22, 2016 di TODAY.com.