Berapa kerap anda perlu membersihkan jauh TV anda – dan cara yang betul untuk melakukannya

Kami tahu semua tempat pembersihan panas di rumah: lantai, pancuran, dan lain-lain Tetapi ada banyak perkara yang anda mungkin lupa untuk membersihkan – atau mungkin membersihkan cara yang salah.

Penyeliaan Rumah Tangga yang Baik Meaghan Murphy berada di sini untuk membantu. Dia dihentikan oleh Studio 1A Khamis dengan merendahkan berapa kali kita perlu membersihkan pembuangan sampah, pajamas, tandas dan tab mandi. Inilah yang anda perlu ketahui!

Berapa kerap anda perlu membersihkannya…?

Mei.12.201603:41

TV jauh

Berapa kerap:Sekali sebulan atau selepas ahli keluarga sakit

Membersihkan: Keluarkan bateri dari belakang alat kawalan jauh. Kemudian celupkan kain kapas ke dalam alkohol dan lap ke seluruh permukaan pengawal. Seterusnya, gunakan alkohol yang direndam Q-Tip untuk berhati-hati membersihkan seluruh butang. Sekiranya ada kotoran di dalam butang, gunakan tusuk gigi untuk mengeluarkannya. Kemudian keringkan alat kawalan jauh dengan kain tanpa kain. Akhir sekali, pasangkan semula bateri dan simpan jauh di dalam kotak untuk mengelakkan pendedahan berlebihan kepada kuman.

Pelupusan sampah

Berapa kerap: Setiap tiga hari

Membersihkan: Untuk memastikan ia berbau segar, ia hanya memerlukan penyelenggaraan berkala – setiap beberapa hari hingga seminggu. Anda boleh mengisar ais atau kulit jeruk untuk membantu membersihkan bilah dan menghilangkan bau. Dan tolong, apa sahaja yang kamu lakukan, jangan biarkan makanan duduk di sana. Gulingkannya dengan kerap.

Piyama

Berapa kerap: Setiap tiga hari

Membersihkan: Satu kajian baru-baru ini menunjukkan secara purata, wanita memakai baju tidur mereka 17 malam berturut-turut sebelum mereka membasuh mereka. Kasar! Piyama menentang kulit anda, dan anda menumpahkan sel-sel kulit pada kadar yang besar. Sel-sel kulit ini boleh menyimpan mikroorganisma tertentu. Kebanyakan bakteria tidak buruk bagi anda, tetapi jenis tertentu boleh menyebabkan masalah kesihatan. Saya mengesyorkan pencucian baju tidur anda setiap tiga hari. Jika anda mandi sebelum tidur, anda boleh menunggu beberapa malam lebih lama, sehingga seminggu.

Tikar mandi

Berapa kerap: Sekali seminggu

Membersihkan: Jika bilik mandi anda melihat lalu lintas kaki yang berat, tikar mandi mungkin perlu dibasuh dalam mesin basuh mingguan. Tip ping pintar: Meningkatkan masa antara mencuci dengan membeli tikar mandi berbalik.

Tandas

Berapa kerap: Sekali seminggu

Membersihkan: Anda ingin menggunakan pembersih mangkuk tandas untuk membersihkan mangkuk setiap minggu. Pastikan anda bukan sahaja membersihkan bahagian-bahagian tandas yang jelas kotor. Pasti, kita semua tahu membersihkan tempat duduk dan mangkuk, tetapi bagaimana dengan asas? Bahagian luar tandas anda boleh mendapat seperti kotor dan berdebu sebagai pedalaman. Pastikan untuk membersihkan pangkalan, tangki, dan tudung. Dan jangan lupa untuk membasmi kuali. Dapatkan lebih banyak petua untuk membersihkan tandas anda di sini.

Ketahui bagaimana anda perlu membersihkan tandas anda

Apr.26.201601:00