Bagaimanakah saya boleh mengeluarkan calar pada peralatan keluli tahan karat? Jawapan kepada soalan rumah anda

Sekiranya peralatan keluli tahan karat anda ditutupi dengan calar atau anda hidup dengan lubang di pintu kayu, tolonglah di sini. Penyumbang TODAY Lou Manfredini dihentikan oleh Studio 1A untuk menjawab soalan-soalan ini dan lebih banyak soalan yang diajukan oleh penonton.

Rahsia untuk menetapkan calar pada keluli tahan karat yang diturunkan

Disember.11.201404:35

Q: Saya mempunyai 22 inci dengan lubang 7 inci di bahagian bawah pintu bilik berongga dan saya tidak dapat menggantikan pintu. Boleh awak tolong?

Jika pintu dicat, atau anda boleh melukisnya apabila ia tetap, gunakan tompok logam diri dan kayu dempul untuk menutup lubang. Sebaik sahaja ia ditutup, keluarkannya dengan beberapa kertas pasir dan cat.

BERKAITAN: Bagaimanakah saya boleh menyekat tingkap saya untuk musim sejuk? Jawapan kepada soalan rumah anda

Q: Saya mempunyai tanda awal pada peralatan keluli tahan karat saya. Bagaimana saya membuangnya, atau sekurang-kurangnya menutupnya? Adakah terdapat sejenis sebatian menggosok yang boleh digunakan?

Penghancur Pengalas Kacang Keluli tahan karat dibuat untuk tenggelam tetapi ia boleh berfungsi pada peralatan juga jika anda mengambil masa anda. Hanya kos kira-kira $ 10 dan boleh didapati di kebanyakan gedung perkakasan. Sekiranya keluli tahan karat dikeringkan, anda perlu menggantikan bahagian tersebut.

BERKAITAN: Bagaimana saya boleh menghilangkan pepijat? Lou Manfredini menjawab soalan rumah anda

S: Saya mempunyai balai kayu baru yang dibina kira-kira dua bulan yang lalu dan kami dinasihatkan supaya meninggalkan mereka tidak disemburkan sehingga musim bunga. Apa yang boleh kita lakukan untuk mencairkan ais yang terbentuk di tangga dan pendaratan tanpa menyakiti kayu?

Cecair Salji Cecair adalah kalsium klorida yang anda boleh gunakan untuk pra-merawat sebarang permukaan dan ia akan menjadi sempurna untuk ini. Pada musim bunga, anda akan mencuci tekanan dan pasir permukaan dan kemudian selesai.

Disematkan pada Pinterest.

Lou Manfredini menunjukkan alat genius baru untuk lukisan

Februari.02.201604:59