Bagaimana untuk melindungi rumah anda dari kecurian: Pencuri memberitahu semua

Nicholas Kyriazis menganggarkan dia telah terjerat sekurang-kurangnya 100 buah rumah, mungkin sebanyak 150 orang. Jadi, siapa yang lebih baik untuk menerangkan cara melindungi rumah anda daripada pencurian?

Wartawan penyiasat nasional HARI INI Jeff Rossen masuk ke dalam penjara Penjara Negeri New Jersey, di mana Kyriazis menjalani hukuman penjara 70 tahun, untuk mendapatkan petua mengenai bagaimana menjaga rumah anda sebagai sasaran orang seperti dia:

Bagaimana untuk mengelakkan rumah anda daripada dicuri: Pencuri veteran memberitahu semua

Mac.06.201705:41

  • Mempunyai tetangga mengumpul mel anda apabila anda pergi. Mel dalam peti surat isyarat pencuri yang tiada siapa yang tinggal di rumah.
  • Biarkan kereta anda di luar. “Jika tidak ada kereta di jalan masuk, ada peluang yang baik tidak ada rumah,” kata Kyriazis.
  • Pencuri sering menyerang pada waktu pagi. Kyriazis memberitahu Rossen bahawa dia biasanya melakukan kecurian di antara pukul 8 pagi dan sebelum pukul 2 petang. Lebih separuh daripada pencuri yang disabitkan oleh WNBC di New York juga mengatakan mereka menargetkan rumah pada waktu pagi.
  • Jangan menganggap sistem penggera akan melindungi anda. “Sistem penggera memberi amaran kepada saya bahawa orang tidak berada di rumah semasa penggera dihidupkan,” kata Kyriazis.
  • Jangan menganggap kamera keselamatan rumah akan melindungi anda. “Orang ramai mendapat wang untuk kamera keselamatan, mereka mendapat sesuatu di sana mereka melindungi.”
  • Mempunyai jiran menonton rumah anda. Kyriazis memanggil menonton kejiranan “salah satu perkara terbaik yang pernah mereka jalankan untuk pencegahan pencurian.”
  • Kunci apabila anda pergi. Ramai orang meninggalkan pintu dan membuka kunci tingkap, dan pencuri mengambil kesempatan. “Saya tidak pernah membawa alat pencurian,” kata Kyriazis.
  • Anjing boleh menjadi penghalang yang baik. Kyriazis berkata anjing menggonggong akan memberinya jeda.
  • Jangan terlibat pencuri. Pencuri dan pakar bersetuju bahawa jika anda mengalami kemusnahan yang sedang berjalan, pilihan terbaik adalah pergi, mencari tempat yang selamat dan hubungi 911 dengan segera.

Amaran kecurian kereta: Peranti berteknologi tinggi boleh memberikan akses pencuri dalam beberapa saat

07.07.201603:55

Untuk mencadangkan topik untuk penyiasatan yang akan datang, lawati halaman Facebook Rossen Reports.