Ayah membuat saiz Diagon Alley dari ‘Harry Potter’ di jalan masuknya

Jonathan Chambers berharap satu hari nanti dia akan berehat dari bekerja pada permulaan teknologi yang sibuk dan menghabiskan masa yang lebih berkualiti dengan dua anak perempuannya, Haley, 11, dan Avery, 8. Bapa Seattle merancang untuk membina rumah bermain anak perempuannya yang selalu dikehendaki. .. dan, budak lelaki, adakah dia menyampaikannya!

Lihatlah replika saiz hidup sebuah jalan ‘Harry Potter’ ajaib

Nov.13.201701:09

Diundang oleh permintaan anaknya yang paling muda untuk Diagon Alley (jalan pintar ajaib dari siri “Harry Potter”), Chambers memutuskan bahawa sudah waktunya untuk meninggalkan pekerjaannya dan menikmati projek ini untuk keluarganya dan komuniti.

“Ia adalah ribut tepat masa,” kata pemain berusia 46 tahun itu ke TODAY Home. “Saya mahu mengejar ini dan bukannya menyumbang kepada perkara penting orang lain.”

Chambers bermula dengan melakar rancangan untuk terkenal dari dunia sihir. Dia merancang barisan hadapan untuk Wand Ollivander, Bekalan Quidditch Kualiti dan Buku Berkembang dan Blotts di salah satu sisi jalan masuknya.

Harry Potter playhouse
Adakah jalan ini biasa dilihat??Jonathan Chambers
Harry Potter playhouse
Permainan seseorang Quidditch?Jonathan Chambers

Di sisi lain, dia mereplikasi Magical Menagerie, Jubah Madiku untuk Semua Peristiwa dan Eeylops Owl Emporium.

Harry Potter playhouse
Chambers mempunyai ilustrator menarik sangkar haiwan untuk Magical Menagerie.Dummaloop / Jonathan Chambers

Sebagai tukang kayu yang berpengalaman, dia melabur $ 3,000 wang sendiri untuk mendapatkan projek itu dan menggunakan pencetak 3-D untuk membuat kemasan terperinci, termasuk lampu, bola Quaffle dan Golden Snitch yang mengagumkan.

Harry Potter playhouse
Chambers mencipta Golden Snitch sendiri dengan pencetak 3-D.dummaloop / Instagram

Chambers kemudian menyiarkan mesej di media sosial mencari bantuan daripada rakan-rakan dan jiran untuk membina beberapa bahagian yang lebih padat buruh. Dia terkejut apabila lebih daripada 30 orang muncul, separuh daripada mereka kanak-kanak.

Harry Potter playhouse
Chambers ‘daugther Haley (tengah) membuat dan cat salah satu paparan Diagon Alley dengan rakan-rakannya.Jonathan Chambers

“Mereka membawa kayu, kayu sekerap, cat luaran; ia adalah satu usaha komuniti, “kata Chambers, dengan menyebutkan ia menambah sehingga $ 2,000 dalam bekalan. “Kanak-kanak itu bersorak dengan kebanggaan bahawa mereka mempunyai tangan dalam perkara ini.”

Hasilnya adalah mahakarya – dibina hanya dalam 17 hari! – dan ayah dua berkata dia telah direndahkan oleh maklum balas positif.

“The No 1 comment yang saya dapatkan daripada pengunjung adalah, ‘Terima kasih kerana melakukan ini untuk masyarakat,'” katanya. “Saya menyedari ini adalah sesuatu yang saya mahu teruskan, saya ingin membuat perubahan … dan ia adalah menakjubkan, membawa orang bersama untuk bekerja pada ini.

Harry Potter playhouse
Kira-kira 5,000 muggles dari semua peringkat umur telah melihat jalan masuk Seattle-Diagon Alley ini sejak dibuka pada Halloween.dummaloop / Instagram

“Reaksi terbesar sebenarnya adalah dari ribuan tahun yang dibesarkan dengan ‘Harry Potter’ – mereka curang, mereka lebih dari bulan dengan butirannya,” katanya..

Apabila Chambers dan pasukannya selesai mempamerkan masa untuk Halloween, hampir 3,000 trick-or-treaters turun di jalan masuknya yang aneh. Mereka menggunakan jumlah besar sebagai peluang untuk mendapatkan wang untuk tujuan yang dekat dengan hati mereka, penyelidikan kanser pankreas. Rakan keluarga rapat, Matt Bencke, baru-baru ini meninggal dunia akibat penyakit itu dan anak sulung Chambers, Haley, telah mengutip dana sejak itu. Projek itu membantu mereka meletakkan $ 4,000 ke arah matlamat itu.

Harry Potter playhouse
“Sukar untuk membawa orang bersama seperti ini,” kata Chambers mengenai replika Diagon Alleynya.Jonathan Chambers

Dan Chambers masih belum selesai dengan Diagon Alley. Dia membina dua lagi kedai yang berdiri sendiri: Gringotts Wizarding Bank dan Leaky Cauldron Pub. Penambahan itu akan ditambah pada bulan Disember dan keseluruhan paparan akan dibuka kepada umum melalui Krismas.

Pada tahun baru ini, beliau berharap dapat menambah tempat bermain sebenar ke fasad yang ada dan mendermakan pemasangan yang lengkap kepada Camp Korey, sebuah organisasi yang menawarkan pengalaman kem kepada kanak-kanak dengan keadaan perubatan yang serius dan keperluan khas.

“Saudara saya mempunyai keperluan khusus dan kepada saya, ini akan menjadi sempurna,” katanya.

Harry Potter playhouse
“Anak bongsu saya suka mengingatkan saya bahawa ia adalah idea untuk melakukan Diagon Alley,” kata Chambers.Jonathan Chambers

Apa yang akan berlaku untuk superdad ini? “Saya mahu membina Millennium Falcon,” kata Chambers. Berdasarkan dedikasi dan pasukannya, kami tidak ragu-ragu bahawa dia akan menariknya!

Ayah yang hebat ini membina sebuah playhouse mini-me

Jun.16.201700:43