Apabila Roomba bertemu anjing anjing: ‘Poopocalypse’ manusia menjadi virus

Tidak ada apa-apa seperti bangun untuk permaidani ruang tamu baru yang disedut, yang Jesse Newton dari Little Rock, Arkansas dinikmati setiap pagi berkat kekosongan Roomba yang dikasihi oleh keluarganya.

Dikenali sebagai “rakan kongsi untuk rumah yang bersih,” direka bentuk untuk membantu keluarga yang sibuk “tinggal di depan debu dan kotoran setiap hari dengan mengosongkan debu untuk anda,” keajaiban robot ini mempunyai pelbagai sensor untuk menavigasi ke seluruh bilik dan sekitar perabot dengan mudah.

Malangnya, Roomba belum lagi dilengkapi untuk mengesan apabila ia telah menyerang longgokan anjing segar.

Newton mempelajari pelajaran ini dengan cara yang sukar baru-baru ini pada suatu malam pada awal bulan Ogos, ketika anak lelakinya yang berusia 4 tahun merangkak ke tempat tidur bersama dia dan isterinya, Kelly, yang menganggap najis anjing.

“Roomba kami berjalan pada pukul 1:30 pagi setiap malam, sementara kami tidur dan mendapati kotoran yang ditinggalkan oleh anak kami Evie,” kata Newton dalam jawatan Facebook yang kini mempunyai lebih 326,000 saham.

Selepas dia melompat keluar dari katil dan terbalik pada lampu-lampu, Newton berhadapan dengan apa yang dikatakannya sebagai “zon peperangan kotoran” serta “Pooptastrophe dan Poopocalypse.”

BERKAITAN: Adakah anjing ini hebat atau dahsyat pada hula-hooping? Kami tidak dapat memberitahu, tetapi kami menyukainya

Evie, the puppy perpetrator.
Evie, pelaku anjing itu.Jesse Newton

Jadi betapa buruknya?

Tidak cukup, kata Newton, bahawa vakum robotik telah merebak “kotoran anjing ke atas setiap permukaan yang dapat dibayangkan dalam jangkauannya, menghasilkan sebuah rumah yang menyerupai lukisan kotoran Jackson Pollock.”

Dia terus menerangkan bahawa vakum, dengan kitaran pembersihan yang mendalam, telah membersihkan najis di seluruh lantai, kaki perabot, permaidani, permaidani dan juga pada kotak mainan kanak-kanak. Orang lain mempunyai pengalaman yang serupa, dan telah memaparkan video mengenai malapetaka yang didorong oleh crap mereka sendiri di web.

BERKAITAN: Tonton lelaki bersatu semula dengan anjing keluarga selepas dia bertahan 10 hari di dalam hutan

Newton meneruskan: “Roda yang mengagumkan (Roomba), yang mempunyai permukaan berkulit untuk daya tarikan yang lebih baik, meninggalkan jejak kaki sepanjang 25 kaki di seluruh rumah. Roomba yang kami suka kelihatan seperti lumpur. Jeep di jalan paip, tetapi dalam kotoran. “

Untuk menemani kisahnya yang lucu di Facebook, Newton mencipta gambar tangan yang menggemparkan kekacauan yang disebabkan oleh Roomba.

Satu man draws the
Seorang lelaki menarik “Pooptastrophe” yang berlaku apabila vakum Roomba mengalir melalui anjing peliharaan di dalam rumahnya.Jesse Newton

Tanpa bangun isterinya, Newton dengan hati-hati memulakan proses pembersihan rumah yang panjang dan sukar. Dia memulakan dengan membersihkan anaknya, kemudian mengendalikan bilik sendiri dengan pelbagai alat dan peralatan, termasuk pelbagai gulung tuala kertas, air peluntur, syampu permaidani dan stim stim. Dia kembali ke katil – berbau pelbagai agen pembersihan – jam kemudian.

Malangnya, permaidani itu tidak dapat diselamatkan dan perlu dibuang.

BERKAITAN: Bagaimana satu pembersih rumah menggunakan hanya 3 produk

Yang mengejutkan, Newton cuba untuk kemudian membersihkan dan memperbaiki Roomba kerana, baik, dia hanya suka mesin yang banyak. Malangnya, ia tidak lagi. Dia telah melemparkannya ke dalam tab mandi untuk membiarkan ia rendam, tetapi telah gagal untuk mengeluarkan bateri terlebih dahulu, yang menjadikannya DOA.

Pada catatan positif, Hammacher Schlemmer, syarikat di mana Newton membeli Roomba, mendengar kisah kesengsaraannya yang mengerikan, dan menggantikan vakum yang patah. Syarikat-syarikat lain, termasuk Merry Maids dan Clorox, juga mempunyai hubungan dengan Newtons dengan tawaran untuk membantu.

Dan untuk Evie dan pesta puasnya: “Ini adalah satu-satunya masa dia melakukan ini, jadi mungkin kerana kami lupa membiarkannya sebelum tidur malam itu.”

The Newton family
Keluarga NewtonJesse Newton

Kami ragu bahawa Newtons akan melupakan untuk membiarkan Evie di luar sebelum tidur lagi.

Tonton anjing pesakit ini menunggu bola di kolam renang ‘anak anjing’

Jun.16.201600:45