Apa yang perlu dan tidak perlu menghantar kad percutian

Walaupun ia menyeronokkan untuk menerima kad percutian, menghantarnya boleh menjadi lebih mudah daripada keseronokan. Jika anda cuba memahami apa yang hendak dikatakan di kad anda, sama ada untuk memasukkan foto keluarga itu dan bagaimana untuk menghadapi susunan sampul surat yang perlu ditangani, gaya hidup blogger Camille Styles ada di sini untuk membantu.
menulis-holiday-cards-inline-today-160304
Buff Strickland

Dalam buku baru Styles, “Camille Styles Entertaining: Gatherings Inspired and Styortless,” blogger gaya hidup berkongsi tips untuk menghiburkan sepanjang tahun. Semasa anda mempersiapkan untuk menghantar kad percutian anda, berikut adalah petua Gaya untuk mengekalkan sentimen yang menyenangkan, terang dan sesuai.

Saya suka menghantar kad setiap tahun – masa yang tepat untuk menanda nota ringkas kepada orang yang saya sayang, kebanyakannya tinggal jauh. Tetapi terlalu sering perbuatan menghantar kad boleh dipenuhi dengan tekanan (tetapi satu lagi perkara untuk menyemak senarai tugasan pada masa sibuk tahun ini). Berikut adalah beberapa dos dan tidak boleh dilakukan untuk membuat proses penghantaran kad tahun ini yang paling menggembirakan.

1. JANGAN bercakap. Sekiranya anda menghantar kad gaya surat berita, ia bagus untuk menyertakan maklumat menarik tentang ahli keluarga, tetapi jangan membuat semua tentang trofi, kemenangan dan hak bercakap. Matlamat di sini bukan untuk menarik perhatian penerima di senarai anda tetapi untuk berkongsi pengalaman dan peluang untuk pertumbuhan yang menjadikan tahun yang tidak dapat dilupakan.

BERKAITAN: 5 cara cantik (dan mudah!) Untuk memaparkan kad percutian

2. DO menyertakan foto (tetapi hanya jika anda mahu). Orang suka melihat bagaimana ahli keluarga anda berubah sepanjang tahun. Sama ada anak lelaki anda menaikkan empat inci atau suami anda memutuskan untuk menumbuhkan janggut, itu adalah peluang yang baik untuk memberi semua orang kemasukan visual. Sebelum Adam dan saya mempunyai anak-anak, kami sentiasa menghantar kad dengan reka bentuk yang sejuk dan mesej bermakna, tetapi sekarang bahawa Phoebe di tempat kejadian, saya telah menyedari betapa banyak penerima kami suka kad dengan foto supaya mereka dapat mengikuti bersama dengan pertumbuhannya masing-masing tahun.

3. JANGAN beredar. Memandangkan isyarat untuk menghantar kad percutian adalah menyebarkan kegembiraan dan kasih, ia biasanya bukan tempat untuk melepaskan keluhan, membuat kenyataan politik yang besar atau mengumumkan isu kesihatan utama. Pastikan ia nyata, tetapi fokus pada positif.

4. DO proofread semua sampul surat dan salam. Walaupun ia bermakna ada orang lain mengedit kerja anda, cuba mengelakkan salah ejaan nama seseorang.

5. JANGAN meletakkan terlalu banyak tekanan pada diri sendiri. Saya pernah berfikir bahawa saya perlu menyerahkan setiap sampul tunggal, kerana saya fikir ia kelihatan lebih cantik daripada mencetak label. Masalahnya ialah ketika saya selesai menulis lebih dari seratus nama dan alamat, tangan saya kaku dan otak saya jadi goreng sehingga saya tidak mempunyai tenaga untuk menulis “Cinta, Camille,” apalagi sesuatu yang lebih personal. Sejak tahun ini boleh jadi sibuk, sangat penting untuk mengutamakan apa yang paling penting kepada anda. . . dan biarkan yang lain pergi. Pada tahun ini, saya memutuskan bahawa saya ingin menghantar nota ringkas dan peribadi dengan setiap kad saya, jadi saya memilih untuk mendapatkan alamat saya dicetak pada sampul surat. Masalah selesai!

BERKAITAN: ‘Ini musim! Di mana untuk membeli kad percutian

6. DO bermula lebih awal! Menghantar kad memerlukan masa, jadi untuk mengelakkan pesta tekanan atau tinggal sehingga jam dua pagi untuk mengepam dan mengelak, mulakan proses lebih awal daripada yang anda rasa perlu. Saya mempunyai tradisi mendapatkan sebahagian besar kad saya yang ditulis, ditangani, dan bersedia untuk menghantar surat pada hujung minggu Kesyukuran yang panjang. Apabila semua orang menetap di dalam koma ayam belanda mereka, saya melangkah di hadapan api dengan kad dan cawan teh – upacara yang menenangkan untuk memulakan musim cuti.

Ini adalah disesuaikan daripada “Camille Styles Entertaining” oleh Camille Styles. Hak cipta terpelihara. Tiada bahagian dari buku ini boleh digunakan atau diterbitkan tanpa kebenaran bertulis daripada HarperCollins Publishers, 195 Broadway, New York, NY 10007.

Artikel ini pada asalnya diterbitkan Dec.12, 2014 di TODAY.com.

Kanak-kanak hadiah hadiah buatan sendiri akan menikmati membuat

Disember.22.201503:56