Anda tidak mempunyai aksen? Kuiz aksen Amerika akan membuktikan anda salah!

Jika anda pernah mendapati diri anda tertanya-tanya “apa loghat saya ada?” yakinlah satu perkara-setiap orang mempunyai satu. Kebanyakan rakyat Amerika tidak fikir mereka mempunyai aksen, tetapi jika anda pernah mengembara di seluruh negara, anda akan mendengar aksen yang berbeza di setiap penjuru Amerika Syarikat.

Kami mempunyai kelemahan Selatan, kepulauan Midwestern, yang sukar untuk menerangkan aksen Boston dan banyak lagi orang lain. Dan semua aksen ini mempunyai nuansa dan perbedaan mereka, negeri demi negara, bahkan oleh bandar dan kawasan kejiranan.

Bagaimana anda berbunyi? Adakah anda mempunyai aksen yang sama seperti jiran anda, atau anda memegang aksen dari mana anda membesar atau pergi ke sekolah? 

Kuiz yang menyeronokkan ini, Apakah American Accent Do You Have? memberitahu anda dengan beberapa soalan cepat (Adakah kata-kata katil dan menangkap bunyi yang sama atau berbeza?) dan menjawab apa aksen anda, ke bandar atau bandar (sekurang-kurangnya untuk kami!). Serius, kami lulus di sekitar pejabat ini dan kami terkejut dengan ketepatannya. Cuba sendiri!

Tanya Edwards adalah penulis yang menyumbang untuk iVillage. Ikuti dia di Twitter dan Google+.

Satu versi cerita ini mula-mula muncul di iVillage.