Anda boleh bermalam di kastil Dracula di Halloween – inilah caranya

Adakah anda suka cerita vampir dan semua perkara yang menyeramkan? Jika ya, Airbnb memberi peluang untuk tinggal di kastil Transylvania Dracula pada malam Halloween. Manor 57 bilik yang menyeramkan dan sangat indah yang terletak di pergunungan Carpathian Romania akan disediakan untuk seorang pemenang bertuah dan tetamu mereka.

Bran Castle
Fikirkan anda boleh mengendalikan tidur di kastil Dracula?Robert Harding / Airbnb

Dari sekarang hingga 26 Oktober, anda boleh masuk untuk memenangi penginapan pada malam 31 Oktober 2016 dengan pergi ke airbnb.com dan menjelaskan apa yang anda katakan untuk mengira Dracula jika anda bertemu dengannya di istana.

BERKAITAN: Hotel rumah kecil kini dibuka untuk perniagaan – lihatlah!

Dan jika anda menang, ia akan menjadi satu malam untuk diingat. Selepas diangkut ke Kastil Bran melalui kereta kuda, anda akan tiba dan disambut oleh pengarang Dracula, cucu besar Bram Stoker, Dacre Stoker, yang akan menjadi tuan rumah anda untuk petang.

Dracula's castle dining room
Makan malam lilin menanti anda di kastil Dracula.Airbnb

BERKAITAN: 33 aksesori hiasan rumah mesra bajet untuk Halloween dan seterusnya

Dia akan menunjukkan kepada anda sekitar istana yang merupakan labirin koridor lampu, lampu menyeramkan dan tangga bersisik, mengikut keterangan. Kemudian anda akan memasukkan laluan rahsia yang membawa kepada ruang makan besar di mana anda akan menikmati makan malam lilin, yang disediakan seperti yang diterangkan dalam novel.

Dari segi penginapan, anda akan dapat menikmati keranjang belut yang terbaik dan akan berehat di dalam kubur Count. Jangan bimbang dengan suara serigala roaming di luar tembok istana.

Dracula's castle crypt
Jadikan diri anda selesa di keranda berlapis baldu. Airbnb

BERKAITAN: 9 hiasan Halloween yang mengejutkan anda boleh membuat diri anda sendiri

Menurut halaman peraduan, terdapat hanya beberapa peraturan rumah:

1. Tiada barang bawang putih atau bawang putih yang dibenarkan.

2. Tinggalkan barang kemas perak anda di rumah.

3. Tiada lintasan pinggan mangkuk.

4. Berhati-hati dengan kelelawar di menara.

5. Tutup semua langsir sebelum matahari terbit.

6. Tiada selfies cermin.

Fikirkan pengalaman spooktacular ini adalah sesuatu yang akan anda buat? Lihat butiran lanjut dan masukkan untuk menang di airbnb.com.