Adakah benar-benar tidak baik untuk menggunakan skrin telefon retak?

Jujurlah: kita semua melakukan hal-hal yang kita tahu kita mungkin tidak seharusnya. Tetapi betapa buruknya tabiat kasar kami?

HGTV Sara Peterson ada di sini untuk menamatkan perbahasan mengenai enam tabiat sehari-hari, dan sama ada atau tidak anda perlu berhenti melakukannya.

‘Betapa Buruknya’ untuk terus menggunakan telefon pintar dengan skrin retak?

Ogos.10.201703:12

Dengan itu, betapa buruknya…

…untuk terus menggunakan telefon dengan skrin retak?

Bad.

Adakah anda benar-benar mahu teks merosakkan jari anda? Tiada panggilan yang bernilai pendarahan atau memotong pipi anda. Pasti, pelindung skrin akan membantu menjaga kerosakan di satu tempat, tetapi masalahnya boleh menjadi lebih teruk. Jika kelembapan masuk ke telefon melalui retak, telefon mungkin menjadi tidak responsif. Singkatnya, tiba masanya untuk mendapatkan skrin dibaiki!

…untuk memakai baju berpeluh anda selepas gim?

Bad.

Peterson berkata bahawa lebih cepat anda berubah selepas senaman pagi itu, lebih baik untuk anda (dan jiwa-jiwa miskin di sekeliling anda). Persekitaran berpeluh membiak semua jenis kuman, jadi semakin lama anda duduk di pakaian latihan, semakin besar kemungkinan anda berisiko terkena infeksi. Perkara yang terbaik untuk dilakukan ialah mandi dan menukar selepas itu.

Adakah lelaki mencari post-workout anda kelihatan seksi atau berpeluh?

12.20.201503:22

…untuk menambah peluntur ke pasu agar bunga lebih lama bertahan?

Boleh tahan.

Bleach membantu dengan putih anda dan mekar berwarna-warni. Menurut Peterson, pemutih akan membunuh bakteria yang membuat bunga layu, memanjangkan masa yang anda dapat menikmati sejambak yang indah.

…untuk memasak kentang yang tumbuh?

Boleh tahan.

Kentang anda mungkin bertunas sedikit nubs hijau, putih atau merah jambu, tetapi itu tidak bermakna ia adalah masa untuk membuangnya. Maksudnya adalah bahawa spuds telah menghabiskan masa dalam persekitaran yang lebih hangat, lebih cerah dari yang disyorkan. Hanya potong pisau keluar dengan pisau paring, dan kemudian pergi persiapan makan malam anda seperti mereka tidak pernah ada di sana.

…untuk menggunakan pelembap dengan SPF pada waktu malam?

Bad.

Walaupun anda memerlukan pelindung matahari sepanjang waktu siang hari, tidur dengan SPF di kulit anda tidak akan pergi. Kulit anda memerlukan masa untuk menambah kelembapan pada penghujung hari yang panjang, dan pelembap perlu dilakukan. SPF akan bertindak sebagai penghalang, menyumbat liang-liang anda dan menyebabkan jerawat hodoh. Spring untuk pelembap SPF yang kurang untuk menyuburkan kulit anda semasa anda tidur.

…untuk membiarkan anjing anda menjilat kaki anda selepas anda meletakkan losyen?

Boleh tahan.

Tetapi berhati-hati. Pelembap wangi yang berminat tidak akan mengganggu perut anak anjing, tetapi ia mungkin membuka pintu untuk mengajar anjing anda bahawa ia adalah OK untuk menjilat anda apabila mereka bau losyen. Vanilla hangat adalah satu perkara, tetapi salap topikal steroid adalah isu sendiri sepenuhnya. Salap boleh membuat anjing anda sangat dahaga, sementara pelindung matahari yang mengandungi zink oksida dapat membuat anak anda merasa sakit. Anjing menjilat muka kamu, sebaliknya? Itu bukan pergi.

Sekarang anda tahu!