5 nombor telefon yang akan mengubah hidup anda

Sama ada anda sedang sakit dalam trafik, cuba berhenti merokok atau mempunyai soalan yang membakar yang menuntut jawapan, lima nombor telefon ini akan mengubah hidup anda:

Pelepasan kesesakan

Traffic.com, 866-MY-TRAFC

Pemandu di 50 bandar terbesar di negara ini boleh memanggil untuk laporan masa nyata mengenai keadaan trafik di kawasan mereka. Menggunakan pengiktirafan suara, anda mengenal pasti bandar, jalan dan arah yang anda bawa. Selepas mendengar iklan pendek, perkhidmatan memberitahu anda sama ada terdapat kelewatan di jalan raya dan berapa lama menunggu. Perkhidmatan bebas tol memberikan anda lebih banyak maklumat daripada yang anda dapatkan di radio.

Tanya soalan … apa-apa soalan!

Talian Maklumat Foy Universiti Auburn, 334-844-4244

Pelajar di Auburn University di Alabama, bersenjata dengan Internet dan, sebagai buku terakhir, buku rujukan, akan menjawab apa-apa soalan yang anda boleh hamil, 24 jam sehari, Isnin hingga Khamis (semasa tahun sekolah). Talian panas bermula pada tahun 1950-an sebagai sumber untuk pelajar di Auburn yang cuba mencari perkhidmatan kampus dan mencari maklumat mengenai gred atau jadual kursus. Selama bertahun-tahun, ia telah berkembang menjadi pangkalan data maklumat yang tidak dipegang. Ia adalah salah satu perkhidmatan yang paling lama di negara ini. Ini secara teknis adalah “Foy Information Line”, dinamakan sempena bangunan Union Student Foy bahawa perkhidmatan telefon beroperasi, dan ia adalah percuma untuk sesiapa sahaja untuk memanggilnya. Mereka telah mendapat persoalan dari pemanggil sejauh Australia, tentang soalan-soalan dari berapa banyak Oreos yang diperlukan untuk mengelilingi dunia untuk apa perkataan nontechnical terpanjang dalam bahasa Inggeris? Ia sesuai untuk apabila anda tidak dapat ke Google. Talian panas beroperasi 24 jam sepanjang minggu dan hingga 9 p.m. pada hujung minggu.

Mari bercakap mengenai seks

Maklumat Seks San Francisco, 415-989-SFSI

Kakitangan yang terlatih di Talian Bantuan Maklumat San Francisco telah membuat nasihat tentang cara menurunkan teknik, fetish, STDs – sejak 1972. Sukarelawan menjalani latihan yang meluas dalam semua aspek seksualiti manusia, termasuk pembiakan, kawalan kelahiran, amalan seks yang lebih selamat , HIV, identiti seksual dan identiti jantina. Kaunseling juga boleh didapati dalam bahasa Sepanyol. Waktu mereka adalah Isnin-Khamis 3-9 pg, Jumaat 3-7 pg, Sabtu dan Ahad 2-6 p.m. PST. Mereka rahsia dan berfikiran terbuka, tetapi tegas memberi amaran bahawa mereka tidak menyediakan hubungan seks telefon.

Masa Quittin ‘

Ohio Tobacco QUIT LINE, 800-QUIT-NOW

Hanya 3 hingga 5 peratus perokok yang cuba untuk berhenti menguruskannya untuk melakukannya. Memeriksa dengan seorang kaunselor – seperti orang yang mempunyai nombor bebas tol ini, atau perkhidmatan tempatan yang mereka rujuk kepada anda – boleh menembus kadar kejayaan hingga 30 peratus. 

Golden oldie

866-411-SONG

Kali seterusnya anda perlahan-lahan akan gila kerana anda tidak dapat memikirkan nama lagu itu, hubungi 866-411-SONG. Pegang telefon sehingga lagu selama 15 saat, dan perkhidmatan akan menghantar mesej teks dengan tajuk dan artis. Percubaan pertama adalah percuma; selepas itu anda akan dibilkan 99 sen per mesej teks.