5 helah untuk membersihkan kereta anda (dan pastikan ia bersih) tanpa melanggar peluh

Terdapat satu episod baru “Dapatkan Bersama” setiap hari Jumaat pada saluran YouTube TODAY. Untuk episod yang lebih hebat, pastikan untuk melanggan di sini.

Internet adalah penuh dengan idea-idea bagaimana untuk membersihkan kereta anda, tetapi mereka benar-benar bekerja?

Jika anda mengembara dengan keluarga anda yang lapar (kenapa selalu ada kafe-kafe di bawah tikar?), Anjing anda yang terus-menerus menyusup atau pakaian gim yang mudah dibasuh, sudah tiba masanya untuk mendapatkan pembersihan, kawan saya.

HOME HARI INI bertukar kepada Pinterest untuk mencari hacks pembersihan kereta yang paling popular dan meletakkannya pada ujian.

Bolehkah kita mengelakkan kerumuhan cuci kereta? Bolehkah kita menariknya tanpa peralatan detailing yang mewah? Adakah sesetengah hacks ini lebih banyak masalah daripada yang bernilai?

Inilah yang berlaku.

1. Bersihkan pemegang cawan kotor dengan stoking

Pemegang cawan adalah satu-satunya kawasan yang paling kotor di dalam kereta anda. Antara tumpahan kopi, serbuk Cheerio dan kain lama yang baik, ia menjadi sangat kasar di sana bahawa anda mungkin memilih untuk menjamin kopi ais anda di antara lutut anda – kita semua telah berada di sana!

Secara tradisinya, anda mungkin telah menutup mata anda dan menggali jari anda ke dalam pemegang cawan hanya untuk mendapati bahawa serbuk tidak akan mengangkat. Vakum kecil boleh datang sangat berguna di sini, tetapi kita semua tahu ia tidak selalu mungkin. Jika anda mendapati diri anda tanpa seorang pun, Pinterest mencadangkan menggunakan cawan, kaus kaki yang digunakan dan beberapa Windex untuk mengetuk debu Doritos yang menyinggung.

Apa yang anda lakukan ialah menutup cangkir dengan kaus kaki, semburkan pembersih rumah tangga di bahagian bawah dan sisi dan beri putaran di dalam cangkir pemegang.

Kami were pretty shocked when this worked.
Kami sangat terkejut ketika ini bekerja.Anna De Souza

Walaupun kami ragu-ragu, ternyata trik ini benar-benar berfungsi! Tetapi ia datang dengan beberapa kaveat.

Walaupun masuk akal untuk menghancurkan cawan ke dalam cangkir untuk membersihkannya (saiznya sempurna dan sesuai, selepas semua), hasilnya mungkin lebih menyinggung daripada kekacauan awal. Apa yang anda sepatutnya lakukan dengan kaus kaki yang basah, kentut, dan berwarna kopi?

Anda akan mahu melemparkannya selepas itu jadi inilah trik untuk sisa kaus kaki tunggal setelah pengering makan pasangan mereka.

2. Pastikan mereka bersih dengan baik dengan cawan muffin silikon

Jika anda ingin mengelakkan stoking yang tidak bersalah untuk misi yang kotor ini, pastikan pemegang cawan itu bersih dengan cawan muffin silikon.

Mereka datang dalam pelbagai saiz supaya mereka akan menyusun ruang dengan sempurna. Anda boleh mengeluarkannya dengan mudah, memberi mereka bilas dan melindungi pemegang cawan terbina dalam kereta. Silikon juga membantu memegang cangkir kopi anda, jadi anda akan mendapat kurang tumpahan untuk boot.

Silikon cupcake molds fit perfectly and keep cup holders clean for good.
Acuan cupcake silikon sesuai dengan sempurna dan simpan pemegang cawan bersih untuk kebaikan.Anna De Souza

3. Bersihkan rambut haiwan peliharaan tanpa vakum

Rambut haiwan kesayangan boleh membina dengan cepat, tetapi perjalanan ke cuci kereta tidak selalu mudah. Anda boleh beralih kepada roller serpihan kecil dalam mengikat, tetapi ada perbaikan yang lebih berkesan dan mesra alam untuk terperinci kereta anda hanya $ 2. Apa yang anda perlukan adalah squeegee dan botol semburan yang penuh dengan air.

Pertama, anda kabut karpet dengan air, maka anda hanya membersihkan bulu dengan squeegee. Bilah getah dengan mudah menangkap rambut basah; hanya lap bersih secara berkala dan teruskan prosesnya.

Tidak power cords needed!
Tiada kabel kuasa yang diperlukan!Anna De Souza

Plus, ia dapat diguna semula! Hanya simpannya untuk pembersihan yang mudah.

4. Rawat kulit dashboard yang dipakai

Sekiranya anda melabur $ 10- $ 15 untuk penghawa kulit, anda melakukan salah! Cara paling cepat dan paling berpatutan untuk memulihkan kulit papan pemuka anda sedang duduk di pantri anda sekarang.

Cukup minyak zaitun langsung ke dash, kemudian lap dengan lebihan dengan tuala penyerap. Kami terkejut melihat bahawa ia dengan serta-merta menambah kilauan cantik tanpa kekasaran. Minyak itu menyerap secara mendalam ke dalam kulit dan, walaupun beberapa hari kemudian, tiada sisa filem.

Minyak zaitun: Ia bukan hanya untuk salad lagi!

Jika you don't mind your car smelling like a salad instead of the standard
Jika anda tidak keberatan kereta anda berbau seperti salad dan bukannya “bau kereta baru”, ini adalah untuk anda.Anna De Souza

5. DIY penyegar udara dengan pakaian

Kos DIY ini hanya beberapa sen! Apa yang anda lakukan ialah klipkan pakaian baju kayu ke lubang bor, kemudian popkan sedikit setitik hak minyak ke atas kayu. Cuma menghidupkan penyaman udara dan lavender lavender akan menari melalui kereta anda.

Fikirkan semua sampel minyak wangi yang anda juga boleh gunakan untuk ini!

Ini trick is very affordable.
Silap mata ini sangat berpatutan.Anna De Souza

Petua Pro: Lakukan tidak belok udara sehingga selepas anda menggunakan minyak, udara paksa akan meniupnya ke wajah anda! (Malangnya, kita belajar ini dengan cara yang sukar.)

Hacks mudah untuk melindungi kereta anda daripada masalah musim sejuk

02.02.201801:45