10 tirai langsir terlaris untuk membantu anda tidur lebih baik pada musim panas ini

Tidak mendapat tidur yang terbaik kerana lebih siang hari pada musim panas? Tirai langsir boleh menjadi penyelesaian yang mudah.

Menurut Dr Daniel Barone, pakar neurologi di Perubatan Weill Cornell dan New York-Presbyterian, salah satu perkara paling mudah yang boleh anda lakukan untuk mendapatkan mata yang lebih baik pada waktu malam adalah memastikan bilik gelap.

“Kami direka untuk tidur apabila langit gelap,” katanya kepada HARI INI. Perkara-perkara seperti cahaya jalan boleh mengganggu kitaran tidur. “Anda mahu bilik menjadi gelap mungkin tanpa berbahaya,” katanya.

Untuk mencapai bilik yang sangat gelap, dia mengesyorkan langsir pemadaman. Ini adalah langsir yang menghalang cahaya untuk membantu anda tidur sepanjang malam. Ramai juga mempunyai kelebihan menghalang bunyi luar dan mengatur suhu di dalam bilik dengan menjaga udara panas dan sejuk dari masuk melalui tingkap.

Di bawah, lihat beberapa langsir pemadaman paling laris di Amazon.

Deconovo Room Darkening Thermal Insulated Blackout Tirai, $ 10- $ 63, Amazon

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

Deconovo langsir pemanasan haba terlindung

$ 14Amazon

Penjual terbaik di Amazon, tirai gelap ini menampilkan grommem perak di setiap panel dan datang dalam pelbagai saiz dan warna. Tirai terma direka untuk mengelakkan daripada panas dari melarikan diri dan menyekat cahaya matahari dari memasuki bilik. Lebih 3,500 orang telah mengkaji semula tirai ini dan produk mempunyai 4.5 penarafan.

AmazonBasics Room Darkening Blackout Curtain Set, $ 26- $ 35, Amazon

AmazonBasics bilik gelap gelap tirai set

$ 35Amazon

Set kedua tirai ini bertujuan untuk menghalang cahaya matahari dan sinaran UV yang berbahaya dan mengurangkan bunyi luar. Satu pengulas menggambarkannya sebagai tanpa perkhidmatan dan set ringkas. Tirai, yang dijual dalam pelbagai warna, mempunyai poket rod yang dapat menampung rod piawai atau hiasan, ditambah terdapat dua ikatan Velcro yang boleh anda gunakan untuk menarik balik tirai pada siang hari.

Set Skrin Nicetown Blackout, $ 20- $ 26, Amazon

Penapis langsir Nicetown ditetapkan

$ 19Amazon

Ini langsir terlindung terma mempunyai grommets di bahagian atas untuk menggantung, dan mereka dibuat dengan kain aluminium menenun tiga kali. Mereka sepatutnya membantu mengimbangi suhu bilik dengan penebat terhadap haba musim panas dan sejuk musim sejuk. Warna yang ada termasuk warna putih dan kelabu standard anda bersama-sama dengan yang menyeronokkan seperti merah jambu dan turquoise.

Setel Langit Acelitor Set, $ 22- $ 70, Amazon

Langsir pemangkasan acelitor ditetapkan

$ 25Amazon

Terdapat dalam pelbagai warna, set mesin boleh dibasuh ini mempunyai grommet logam gangsa. Mereka direka untuk menghalang bunyi dan cahaya kami menggunakan fabrik poliester padat.

Utopia Blackout Room Darkening and Thermal Insulating Curtains Set, $ 19- $ 27, Amazon

Utopia blackout bilik gelap dan penebat haba penebat ditetapkan

$ 19Amazon

Dengan hampir 3,000 ulasan pelanggan dan penarafan 4.5 bintang, langsir mesin boleh dibasuh ini mempunyai bahagian termal untuk menghalang cahaya dan bunyi bising. Peninjau memuji kualiti tirai dan menyukai harga.

Deconovo Striped Blackout Curtains Set, $ 24- $ 30, Amazon

Deconovo curted blackout curtains ditetapkan

$ 23Amazon

Bilik kanak-kanak sangat penting untuk menjadi gelap kerana kanak-kanak cenderung tidur sebelum matahari terbenam pada musim panas. Langit-langsir langsir ini datang dengan corak berjalur yang menyeronokkan yang akan menambah gaya ke bilik kanak-kanak. Ia mempunyai poket rod dan datang dalam warna-warna yang menyeronokkan seperti navy, pink-lavender dan teal. Jalur putih lebih berwarna abu-abu kerana lapisan material pemadaman.

Sun Zero Easton Blackout Curtain Panel, Amazon

Sun Zero Easton panel langsir pemadaman

$ 20Amazon

Penulis TODAY.com Chrissy Callahan bersumpah dengan tirai-tirai ini, dengan mengatakan mereka menyekat banyak cahaya apabila digunakan dengan naungan. Terdapat dalam pelbagai saiz dan warna yang berbeza termasuk mineral hijau, arang kelabu dan batu kuning air, tirai mempunyai grommets untuk menggantung mudah.

Rose Home Fashion Wide Thermal Blackout Patio Pintu Tirai Panel, $ 30, Amazon

Rose Home Fesyen lebar langsir pemanasan langsir pintu haba

$ 30Amazon

Sekiranya anda mempunyai tingkap yang besar, seperti pintu gelongsor kaca, panel tirai lebar yang memaparkan top grommet gangsa antik akan menjadi baik. Seorang pelanggan berkata mereka membelinya untuk ruang makan mereka dan ia membuat perbezaan yang besar dalam menjaga ruang sejuk semasa musim panas.

HLC.ME Lattice Print Room Darkening Curtains Set, $ 40, Amazon

Bilik cetakan HLC.ME cetakan kening gelap

$ 40Amazon

Walaupun banyak ruang gelap dan langsir gelap anda akan mendapati warna-warna pepejal, jika anda sedang mencari sentuhan hiasan, langsir popular ini mempunyai cetakan kisi dalam warna yang berbeza seperti cerah kuning, pudina hijau dan biru laut.

Rose Home Fesyen Blackout Liner Panel, $ 17, Amazon

Rose Home Fesyen panel pelepasan hitam

$ 17Amazon

Suka langsir semasa anda dan tidak mahu berpisah dengannya? Cobalah pelapik pemadaman, yang boleh dilampirkan ke bahagian belakang tirai yang sedia ada melalui kait logam. Mereka datang dalam pelbagai saiz, dan ulasan kebanyakannya positif kerana ramai yang mengatakan bahawa ia benar-benar menghalang cahaya dan udara dari tingkap.

Jika anda akhirnya menyekat cahaya di dalam bilik anda dengan langsir langsir, Barone mempunyai satu petua penting: buka langsir sebaik sahaja anda bangun dan biarkan cahaya masuk. “Apabila kita terjaga, kita mahu terdedah kepada cahaya matahari, “Katanya. “Cuba dapatkan cahaya matahari pada waktu pagi.”

Untuk mendapatkan lebih banyak petua tidur, lihat buku Dr. Barone, “Mari Bicara Mengenai Tidur.”