Slik deaktiverer eller sletter du permanent din Facebook-konto

Etter at nyheten brøt om Cambridge Analytica-skandalen i mars, hvor det britiske politiske data-gruveselskapet brukte personopplysninger fra millioner av uvitende Facebook-brukere, har folk blitt stadig vende seg bort fra den sosiale media-giganten og prøver å finne ut hvordan man sletter Facebook.

Enten du er bekymret for ditt privatliv på nettet eller bare vil koble fra sosiale medier, er det to måter å kvitte seg med en Facebook-konto: Du kan midlertidig deaktivere kontoen din eller velge å slette den permanent.

Hva er forskjellen mellom å slette eller deaktivere en Facebook-konto?

Den største forskjellen mellom å deaktivere og slette en Facebook-konto er at deaktivering av Facebook-kontoen gir deg fleksibiliteten til å returnere når du ønsker, mens sletting av kontoen din er en permanent handling.

Hva skjer når du deaktiverer Facebook?

Når du deaktiverer kontoen din, er tidslinjen din, inkludert innlegg, bilder, vennelister og “om” -informasjon skjult, og andre kan ikke søke etter kontoen din. Enkelte opplysninger, for eksempel meldinger du har sendt, er fortsatt synlige. Facebook lagrer all informasjonen din (venner, innlegg, bilder, interesser) hvis du velger å reagere i fremtiden.

Hva skjer når du sletter Facebook?

Slette en konto, derimot, er satt i stein. Du vil ikke kunne få tilgang igjen når kontoen er slettet, og alt som er knyttet til brukeren, blir permanent fjernet. Av denne grunn forsvinner Facebook forsinkelser i noen dager etter at forespørselen er gjort, i tilfelle du skifter deg. Det kan ta opptil 90 dager etter at kontoen din er fjernet for alle dataene dine som er lagret i Facebooks backup-systemer, for å bli slettet helt.

Slik deaktiverer du din Facebook-konto

1. Klikk på opp-ned-trekant øverst til høyre på en hvilken som helst Facebook-side.

Hvordan to deactivate Facebook
Facebook

2. Gå til “Innstillinger.”

Hvordan to deactivate Facebook
Facebook

3. Klikk på “Generelt” i venstre kolonne.

4. Klikk på “Administrer din konto”.

Hvordan to deactivate facebook
Facebook

5. Velg “Deaktiver din konto” og følg de skriftlige instruksjonene for å bekrefte valget ditt.

Hvordan to deactivate facebook
Facebook

Hvis du vil aktivere kontoen din, må du logge deg på kontoen på nettet, eller bruk Facebook-kontoen din for å logge deg på en tredjepartsprogram.

Slik sletter du din Facebook-konto

1. Gå til siden “Slett din konto”.

(Https://www.facebook.com/help/delete_account)

Hvordan to delete facebook
Facebook

2. Klikk på “Slett konto” nederst i høyre hjørne.

Facebook anbefaler at du laster ned en kopi av informasjonen din før du sletter kontoen din slik at du har den og ikke mister alt du har lagt ut. Dette er spesielt viktig hvis det er bilder eller innlegg fra venner du vil lagre.

Slik laster du ned informasjonen din på Facebook

1. Klikk på opp-ned-trekant øverst til høyre på en hvilken som helst Facebook-side.

Hvordan to delete facebook
Facebook

2. Gå til “Innstillinger.”

Hvordan to delete facebook
Facebook

3. Klikk på “Din Facebook-informasjon.”

4. Klikk på “Vis” ved siden av “Last ned informasjonen din.”

Hvordan to delete facebook
Facebook

5. Hvis du vil legge til eller fjerne kategorier av data fra forespørselen, merker du av eller fjerner avmerkingsboksene på høyre side av siden.

Hvordan to delete facebook
Facebook

6. Velg formatet for nedlastingen, kvaliteten på bildene og videoene og datoperioden for forespørselen din.

7. Klikk på “Opprett fil” for å bekrefte forespørselen din.

Hvordan to delete facebook
Facebook

8. Du vil få varsel når nedlastingsforespørselen din er utarbeidet.

9. Naviger til siden “Last ned din informasjon” igjen (klikk på oppadgående trekant >> “Innstillinger” >> “Din Facebook-informasjon” >> klikk “Vis” ved siden av “Last ned informasjonen din”)..

10. Klikk på “Last ned”.

Hvordan to delete facebook
Facebook

Etter at du har tastet inn passordet ditt, må filen begynne å laste ned.

Ønsker du å slette Instagram også? Vår trinnvise veiledning vil lære deg hvordan du sletter eller deaktiverer Instagram-kontoen din.