April zirafah mengandung – sekali lagi!

Tahniah supaya ibu bapa berambut panjang yang paling suka, April Zirafah. Penduduk Taman Pengembaraan Haiwan berusia 16 tahun itu hamil sekali lagi!

Itu betul, zirafah yang sama pada tahun lalu untuk kehamilan hidup yang seolah-olah tidak akan berakhir – sehingga akhirnya dilakukan dengan kelahiran anaknya, Tajiri pada April – kini mengharapkan bayi No 5.

April the giraffe names calf
April Giraffe, dilihat di sini membersihkan anak sulungnya yang baru Tajiri selepas melahirkan anak pada tahun 2017, mengharapkan sekali lagi. Taman Pengembaraan Haiwan / AP

“Hasilnya masuk dan kami mempunyai bayi!” pemilik taman Jordan Patch mengumumkan pada hari Rabu RAYA.

Memerintahkan minda ingin tahu, jadi Savannah Guthrie hanya bertanya: “Siapa ayah?”

“Apa rancangan ini?” Patch berkata dengan ketawa sebelum menambah, “Sudah tentu, ia adalah Oliver the Giraffe, bapa yang sama dengan Tajiri.”

Tiada siapa yang tahu jika Tajiri mempunyai adik lelaki atau perempuan dalam perjalanan, dan tiada siapa yang akan tahu sehingga April melahirkan anak lagi. Tetapi kita tahu kira-kira ketika itu akan berlaku.

“Purata (tempoh kehamilan) bagi zirafah adalah 15 bulan,” kata Patch, tetapi dia memberi amaran bahawa, “April suka pergi 16, 17, 18 … 19 bulan.”

Oleh itu, teruskan dan kalendar anda untuk beberapa masa tontonan langsung hidup pada musim bunga tahun 2019.

Semasa TODAY menyebarkan berita baik Rabu pagi, ia menjadi rahsia gembira di Taman Pengembaraan Haiwan selama beberapa minggu. Petunjuk pertama yang hanya mungkin bayi dalam perjalanan datang dalam bentuk video yang dikongsi di Harpursville, New York, halaman Facebook kemudahan lewat bulan lepas.

Di dalamnya, Patch berkongsi bahawa ujian besar sedang dijalankan.

Tujuan video itu adalah untuk mengumumkan bahawa mereka sedang menilai sampel sebulan dari April “untuk menguji sama ada kita mengharapkan seekor anak lembu lain.”

Dalam kes ini, “sampel” bermakna 30 hari zirafah zirafah dan selepas mengutipnya, ia terpaksa dihantar ke kemudahan lain untuk ujian.

“Kami telah banyak menonton dan banyak melihat dan kami semua mempunyai pendapat,” zoologi Alysa Swilley memberitahu Patch, sambil menambah, “Tetapi sehingga kami 100% yakin, saya tidak mengatakan apa-apa.”

April zirafah dan bayi Tajiri merayakan ulang tahun pertama anak lembu

Apr.13.201802:47

Nah, sekurang-kurangnya April tidak asing dengan permainan menonton dan menunggu. Sebenarnya, cam langsung yang mendedahkan jalan panjangnya untuk buruh tahun lepas hanya hidup semula pada hari Selasa, dan ia telah menawarkan sekilas mama, papa (aka 6 tahun Oliver) dan Tajiri di kandang mereka.

Mereka yang mengikuti saga kehamilan tahun lepas akan ingat bahawa April Giraffe bukan satu-satunya sensasi virus yang kelihatan dan mengandung. Terdapat juga seorang ibu yang bertopeng – pelbagai manusia – yang menyentuh camnya sendiri pada kemunculan April untuk spoof yang menyeronokkan.

“Ibu zirafah” Erin Dietrich juga datang bersemuka dengan April selepas mereka berdua mempunyai bayi.

Tonton ibu mengandung spoof jerapah cam dalam topeng lucu

Mac.07.201701:24

Peminat perlu menunggu dan melihat jika April mendapat sokongan ibu tunggal yang bertindak kali ini, dan banyak daripada mereka pasti akan menonton untuk itu dan apa-apa perkembangan lain. Lagipun, ketika aliran hidup April berakhir pada akhir masa lalu, pada 21 April, ia mempunyai lebih daripada 232 juta jumlah penonton dan lebih daripada 1.2 juta penonton menonton sebagai mamalia besar yang melahirkan.

Dan kelahiran lain bukanlah berita gembira untuk April dan peminatnya. Menurut Patch, ini adalah sesuatu untuk seluruh haiwan haiwan meraikannya.

“Setiap anak lembu tuduhan,” katanya kepada HARI INI. “Orang zirafah telah menurun sebanyak 40 peratus dalam 30 tahun yang lalu, jadi setiap anak lembu yang dilahirkan dalam program pengurusan tawanan bererti sesuatu.”

Loading...