Wanita Nevada menetapkan set memasak ais krim dunia di Indiana State Fair

Pada hari musim panas yang panas, kita tahu ia cukup mudah untuk memancarkan keseluruhan ais krim pada suatu petang. Kami tidak minta maaf, ia lazat! Tetapi pemakan yang berdaya saing telah meletakkan kepuasan kecil kami untuk memalukan.

Miki Sudo, pemenang pemenang yang berpangkalan di Las Vegas, Nevada, memakan 16.5 liter ais krim hanya dalam masa enam minit pada hujung minggu di Kejohanan Memasak Ice Cream World Prairie Farms di Indianapolis. Peraduan ini ditaja oleh Major League Eating, orang yang sama yang memakai Perayaan Makan Panas Coney Island tahunan.

Sebelum kemenangan Sudo, rekod sebelumnya ialah 15 pint dalam 6 minit yang ditetapkan oleh Joey Chestnut, juara makan kompetitif yang memenangi Peraduan Makan Panas Panas tahun ini. Sudo mengantongi hadiah $ 2,000 yang keren untuk membekukan otaknya-memacu kejayaan ais krim.

Bagi mereka yang mencatat skor, kira-kira 2.75 pints seminit. Pretty impressive.

Tetapi sesiapa yang pernah memakan ais krim sedikit terlalu cepat tahu bahawa pembekuan otak adalah pengalaman sebenar, dan benar-benar tidak selesa. Jadi bagaimana anda mengelakkannya? “Orang yang mengalami pembekuan otak apabila bumbung mulut tiba-tiba jatuh dalam suhu. Jika anda makan secara perlahan, anda secara umumnya boleh mengelakkan pembekuan otak,” Sudo, yang juga memegang gelaran juara Nathan Hot Dog divisyen wanita , memberitahu KANAK-KANAK Makanan. “Sudah tentu, kelajuan adalah penting dalam persaingan, jadi saya makan dengan cara yang ais krim hampir tidak menyentuh bumbung mulut saya,” tambahnya..

Itu bukan untuk mengatakan ia bukan pengalaman yang tidak selesa dalam beberapa cara. “Pembekuan otak bukan masalah, tetapi selepas memakan lebih dua gelen, saya pasti dapat merasakan penurunan suhu perut saya!” Saham Sudo.

Sebagai peminat ais krim sendiri, Sudo mengakui ia mungkin mempunyai terlalu banyak perkara yang baik. Tetapi adakah dia memerlukan rehat? Nope! “Saya suka semua jenis ais krim, sorbet, yoghurt beku, dan kekacang! Dengan begitu banyak rasa dan kepelbagaian, saya tidak pernah bosan dengan ais krim!” dia berkata.

Sudah tentu, anda tidak akan mendapati dia meletakkan puluhan gelas di setiap tempat duduk. Diet yang seimbang sebenarnya adalah kunci apabila anda seorang pemangsa yang kompetitif dan, di antara pertandingan, Sudo mengatakan penting bagi dia untuk mengekalkan gaya hidup yang sihat.

“Nasib baik, beberapa makanan kegemaran saya adalah buah-buahan segar dan sayuran mentah, tetapi sebagai pemakan yang berdaya saing, berdiet sahaja tidak cukup Saya melakukan banyak kardio dan bekerja sekitar lima kali seminggu pada musim kompetisi, “Kata Sudo.