Wain biru datang ke Amerika! Bersedia untuk mencurahkan diri anda sebuah gelas

UPDATE: Menurut Pemakan, selepas penangguhan peraturan, wain fotogenik akhirnya memukul rak A.S. pada bulan September.

Wain biru boleh menjadi minuman musim panas baru anda

Jun.22.201600:35

Pada awal tahun 2017, para pemeriksa secara anonymous diberitahu kepada fakta bahawa Gik, pembuat wain neon, melanggar peraturan Sepanyol yang mengatakan bahawa biru bukan warna anggur wain yang diluluskan. Akibatnya, Gik telah didenda € 3,000 oleh kerajaan Sepanyol dan tidak lagi boleh menandakan produknya sebagai wain; label sekarang membaca “99% wain dan anggur 1% mesti.”

Wain hampir kini dijual di bawah kategori “Lain-lain Minuman Alkohol” di Sepanyol, tetapi di A.S., ia akan dijual sebagai wain biru. Pelancaran awalnya pada akhir bulan September berlaku di Miami, Boston dan Texas, namun pasukan itu berharap untuk sampai ke New York, New Jersey, Michigan, Washington, California dan Nevada tidak lama kemudian. Harga purata setiap botol akan dijual antara $ 12 dan $ 14.

Baca jawatan asal di bawah:

Wain biru kobalt cerah yang dilancarkan di Sepanyol akhirnya mempunyai tarikh siaran A.S.: Oktober ini. The “vintners” yang membuat minuman biru ini tidak menuntut sebarang kepakaran pembuatan wain – mereka hanya cuba melakukan sesuatu yang “menyeronokkan” dan “berbeza”.

“Kami tidak mahir. Kami adalah pencipta, “enam usahawan dua orang Sepanyol mengisytiharkan di laman web mereka, dengan mengatakan mereka sengaja mencari” industri yang berpikiran dekat di sana “dalam usaha membuat wain” manis dan mudah diminum. “

Benci untuk memecahkannya kepada anda, anak-anak, tetapi sudah selesai. Mendengar penyejuk wain?

Tetapi itu tidak menghalang wain biru daripada melihat internet.

Seperti yang kita laporkan bulan lalu, wain kandungan alkohol 11.5% dibuat oleh syarikat Sepanyol Gik Live dan merupakan campuran anggur merah dan putih dari kebun-kebun anggur Sepanyol dan Perancis.

Baru blue wine from Gik will be launching in the U.S.
Gik Live

Kini, seperti yang kita ketahui, warna merah putih tidak sama dengan biru elektrik. Tintu bersemangat Gik yang berasal dari pigmen organik yang terdapat dalam kulit anggur (indigo dan anthocyanin) dan “pemanis bukan kalori” (“kerana lebihan karbohidrat yang cepat membawa kepada berat badan berlebihan”).

Paling penting, bagaimana rasa? Kami belum mendapat sampel kami, tetapi pengasas mendakwa mereka sudah menjual 80,000 botol selepas melancarkan awal musim panas ini.

Pengasas bersama Gik, Artiz Lopez menawarkan citarasa beliau. “Bagi saya, ia adalah wain yang tidak rumit sama sekali. Rasanya manis dan segar dan tidak mempunyai warisan, “katanya kepada Munchies Wakil. “Dengan menghairankan, apabila kami merasa buta, hanya satu daripada 15 orang yang mengatakan ia adalah wain. Antara reaksi yang kami dapati ada orang yang mengatakan bahawa ia adalah minuman ringan! “

Minuman itu kini dijual di Sepanyol tetapi akan memancarkan negara-negara Eropah yang lain sepanjang musim panas dan A.S. pada Oktober – tepat pada masanya untuk parti Halloween. Ia akan menjual sebanyak $ 16 botol, lebih $ 5 daripada harga Eropah. Tetapi jika idea menunggu yang lama memberikan anda blues, Gik menawarkan pilihan prapesan.

Atau anda sentiasa boleh tuangkan vodka ke dalam Kool-Aid biru berry.

Jawatan ini pada asalnya diterbitkan pada 20 Jun 2016.