Turnamen jam rusuk Raspberry

Ini adalah merawat terbesar mana-mana ibu yang boleh dikehendaki dan mereka sangat seronok untuk membuatnya. Kanak-kanak boleh membuat gula-gula ini dari awal hingga akhir; mereka juga boleh disediakan malam sebelum dan dibakar pada keesokan harinya. Jangan takut untuk mencuba penambah baru (kegemaran saya ialah Nutella). Saya suka membuat yang gurih dipenuhi dengan ham dan keju dan ditaburi dengan keju Parmesan.

Raspberry Jam Turnovers
Hari ini

Bahan-bahan:

  • 1 lembar pastri puff beku, cukup defrost untuk menjadi lentur (jenama Trader Joe adalah yang terbaik)
  • 1 telur besar, sedikit dipukul
  • 1/4 cawan raspberry jem (strawberry atau jem beri lain boleh digantikan, serta Nutella)
  • Gula berminyak, untuk hiasan

Hasil: 4 Hidangan

Arah:

  • Panaskan ketuhar hingga 375 darjah F.
  • Letakkan sekeping kertas kertas pada lembaran penaik rim dan sisihkan. Potong helai kue ke empat kotak yang sama. Letakkan salah satu petak pada lembaran pembakar yang disediakan. Di bahagian tengah persegi, letakkan satu sudu jem. Lipat persegi di atas pepenjuru untuk membentuk segitiga. Menggunakan berus pastri, sangat ringan basah tepi dengan air. Tekan tepi ditutup dengan jari anda. Ulangi dengan 3 kotak lain, meletakkan mereka kira-kira 3 inci selain dari satu sama lain. Dinginkan selama 15 minit atau sehingga sejam. (Ini boleh dilakukan malam sebelum dan disimpan di dalam peti sejuk yang ditutup dengan bungkus plastik; meneruskan langkah terakhir dengan telur dan gula sebelum dibakar).
  • Dalam mangkuk kecil, pukul telur dengan garpu sehingga dicampur dengan baik. Menggunakan berus pastri, sikat telur di atas semua 4 segitiga dan taburkan setiap satu dengan kira-kira satu sudu teh gula. Bakar selama 15 hingga 17 minit sehingga coklat keemasan. Keluarkan dari ketuhar dan tunggu 10 minit sebelum disajikan.

Resipi ini pada mulanya muncul di iVillage.