Tradisi perkahwinan diraja: Inilah yang boleh dilakukan oleh Putera Harry dan Meghan Markle

Ketika dunia terus mengagumi berita berita Putera Harry dan Meghan Markle, kita tidak dapat menahan apa yang dirasakan oleh tradisi-tradisi kerajaan pasangan mereka pada perkahwinan mereka pada Mei tahun depan.

Walaupun mana-mana perkahwinan diraja adalah satu peristiwa yang luar biasa, ini akan menjadi yang jarang berlaku kerana ia akan menjatuhkan tradisi Amerika aktris dengan kebiasaan keluarga diraja British. Sudah tentu, kedua-dua budaya berkongsi persamaan keluarga yang banyak – akan ada koktel, banyak makanan dan, tentu saja, kek – ada juga beberapa perbezaan yang ketara. Dan di atas itu, terdapat lebih banyak maklumat unik apabila perkahwinan anda mendapat rawatan diraja yang benar!

Putera Harry dan Meghan Markle bercakap mengenai pertunangan mereka

Nov.28.201702:48

Makanan terbaik

Di A.S., ramai pasangan mengadakan majlis makan malam malam sebelum majlis perkahwinan, majlis perkahwinan yang besar selepas majlis itu dan majlis makan tengah hari yang dimenangi pada keesokan harinya.

Di seberang kolam, mereka melakukan perkara yang sedikit berbeza. “Di U.K., minuman dan sarapan perkahwinan dihidangkan, diikuti dengan bufet malam,” Kylie Carlson dari U.K. Akademi Pernikahan & Perancangan Acara memberitahu HARI INI Makanan. Pada tahun 2011, Putera William dan Kate Middleton memilih gaya tengah makan tengah hari selepas majlis perkahwinan mereka bukannya duduk makan yang mewah yang sebelum ini disukai di majlis perkahwinan diraja.

Putera William, pengantin perempuan meraikan dengan ciuman

Apr.29.201100:00

Dan sementara makan malam latihan biasa di sini, mereka bukan perkara besar di U.K. – tetapi, kata Carlson, untuk Brits perkahwinan itu sendiri adalah acara bertingkat. “Ia sangat tradisional di U.K. untuk mempunyai tetamu waktu malam dan tetamu malam, dan dengan itu, variasi pada menu,” kata Carlson. Jika anda seorang kawan rapat atau ahli keluarga, anda akan dijemput untuk upacara dan sarapan perkahwinan.

Para tetamu sentiasa dirawat dengan pelbagai jenis makanan termasuk canapés (Will dan Kate menghidangkan gigitan kecil dari cendawan liar dan celeriac chausson untuk menghisap hasdock fishcake). Untuk hidangan utama, pakar etika Inggeris mengatakan bahawa ia adalah selamat untuk mengharapkan bahawa Harry dan pengantinnya akan mempertimbangkan menu set untuk penerimaan acara, dalam urat yang sama seperti Wills dan Kate, serta Sophie dan Edward sebelum mereka.

“Kami dengan selamat boleh membuat penginapan akan dibuat untuk sekatan diet tetapi sebaliknya, menu set untuk semua adalah pilihan yang paling praktikal. Mengharapkan protein, seperti kambing, serta makanan laut,” kata Carlson.

Koktel

Di A.S., para tetamu sering dirawat untuk koktel sejurus selepas majlis perkahwinan dan ternyata bahawa Brits berkongsi tradisi yang sama dengan catatan “Saya lakukan”.

“Di UK, selepas majlis perkahwinan, resepsi sampanye sebelum makan malam biasanya diadakan dan kira-kira 90 minit,” kata Sophie Hall, Perancang Perkahwinan Kanan di Pernikahan Quintessentially London, memberitahu HARIAN KAYU. “Prosecco [wain berkilau Itali yang lebih murah daripada champagne] menjadi sama-sama popular dan etika untuk berkhidmat dengan champagne untuk acara seperti ini tidak begitu banyak lagi, ini adalah sepenuhnya kepada keutamaan pasangan itu. “

https://www.instagram.com/p/BJBGyMxACvp

Bagi minuman lain yang boleh disampaikan tahun depan? Markle adalah peminat besar berani, wain merah, bahawa dia sebenarnya menamakannya blog gaya hidup (sekarang tidak berfungsi) The Tig: yang pendek untuk Tignanello, wain Tuscan yang popular. Dia juga menyukai Argentinian Malbecs, Perancis Cabernet dan Pinot Noir dari Oregon. Markle juga telah berkongsi bahawa dia suka koktel tequila pedas, Negronis, atau skotch yang baik, jadi mana-mana pembaziran ini dapat mencari jalan ke menu, juga.

Kek

Di A.S., tradisi menghormati masa menikmati pesta mini di rasa citarasa telah menjadi biasa bagi kebanyakan pasangan yang terlibat. Tidak begitu di luar negeri, kata Carlson, di mana rasa kue memang berlaku tetapi jauh lebih jarang, terutama bagi para bangsawan yang mematuhi gaya tradisional kek.

Antara kerabat diraja, buah-buahan telah menjadi pilihan tradisional selama bertahun-tahun. Sebagai contoh, Putera Charles dan Diana menikmati buah sayuran dengan krim keju krim di perkahwinan mereka sendiri. Tetapi hari ini, pasangan moden sedang melaksanakan pilihan untuk mendapatkan sedikit kreatif. “Ia adalah tradisi British untuk membuat kuih-kuih-kuih-kuih, tetapi pada waktunya, terdapat lebih banyak kreativiti dalam tradisi dan pelbagai jenis kuih yang dilihat,” kata Hall.

Buah-buahan Inggeris biasanya “dipenuhi dengan pelbagai buah-buahan kering, dan berulang kali menyikat brendi. Kek Kate dan Will termasuk buah jeruk, kismis dan walnut parut, antara lain, serta brendi Perancis,” kata Carlson.

Royal Wedding Cake
Ketua pegawai kecil memasak David Avery dengan kek perkahwinan diraja yang dibuat untuk perkahwinan Putera Charles dan Putri Diana, 29 Julai 1981.Getty Images

Pada tahun 2011, William dan Kate menikmati kek lapan peringkat tinggi yang dibuat oleh pembuat bakeri Fiona Cairns yang memenangi anugerah. Walau bagaimanapun, terdapat dua kek yang hadir ketika William meminta kek coklat pengantin biskut, juga. Kek ini juga mempunyai sedikit sejarah keluarga: Ia adalah sejenis kek kegemaran Queen dan William mendapati dia menyukainya semasa melawat neneknya untuk teh supaya Harry dapat meneruskan tradisi dan menghormati Ratu Elizabeth dengan beberapa kek coklat.

Kue perkahwinan British standard secara tradisinya adalah tiga peringkat, dengan setiap tujuan tertentu. “Bahagian bawahnya dimaksudkan untuk makan di upacara, sementara tengahnya akan disampaikan selepas acara itu. Tingkat atas kemudian dipelihara untuk pembaptisan anak pertama pasangan tersebut,” kata Carlson.

Di A.S., tradisi bagi pasangan untuk menyelamatkan peringkat tertinggi untuk ulang tahun perkahwinan mereka yang pertama.

Royal Wedding cake
Pasukan di Fiona Cairns Ltd dari Leicestershire membuat sentuhan terakhir untuk Kue Pengantin Diraja yang dibuat untuk Prince William dan Catherine Middleton dalam Galeri Gambar Buckingham Palace pada 29 April 2011 di pusat London, England.Getty Images

Nya dan kegemarannya

Di Amerika, pengantin lelaki cuba mempamerkan sentuhan peribadi kecil sepanjang hujung minggu perkahwinan dan, dengan cinta bersama makanan yang hebat, Harry dan Markle mungkin melakukan hal yang sama.

Darren McGrady, yang berkhidmat sebagai chef untuk Queen Elizabeth, Princess Diana, dan Princes William dan Harry selama lebih dari 15 tahun, memberitahu Food & Wine bahawa dia menjangkakan para chef perkahwinan akan cuba “mendapatkan sesuatu di menu dari latar belakang Meghan juga seperti beberapa kegemaran Harry. “

Selain wain merah, Markle juga mengisytiharkan cintanya untuk kentang goreng Perancis dan ayam panggang klasik. Harry adalah peminat piza dan daging renyah tetapi telah menenangkan kenikmatannya yang bersalah dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Walaupun semua makanan keselesaan ini mungkin tidak membuat menu makan malam rasmi, kami tidak akan terkejut melihat kentang goreng dan pizza mini membuat penampilan semasa pesta selepas.

Putera Harry dan Meghan Markle: 5 soalan utama mengenai perkahwinan mereka

Nov.28.201702:44

Tiada kerajaan

Markle sebelum ini menyatakan bahawa dia suka makanan laut (dia juga menunjukkan HARI INI bagaimana untuk menyiapkan salad Caesar panggang menakjubkan dengan udang pada tahun 2016), tetapi tidak mengharapkan untuk melihatnya di perkahwinan diraja: Tradisi menentukan bahawa keluarga diraja mengelakkan kerang. Walaupun peraturan itu telah merosot pada tahun-tahun kebelakangan ini, peluangnya adalah Ratu tidak akan kelihatan tenggelam tiram bila-bila masa tidak lama lagi … atau pernah.

“Anda tidak akan menemui apa-apa kerang di menu perkahwinan diraja dengan seluruh keluarga dinasihatkan untuk tidak memakannya kerana risiko keracunan makanan yang lebih tinggi,” jelas Carlson kepada HARI INI. “Makanan mentah atau daging langka adalah kumpulan makanan lain yang tidak akan di atas meja, jadi jangan bergantung pada bar sushi, sebaliknya, harapkan untuk melihat pameran bahasa Inggeris yang lebih tradisional …”

Kami juga tahu Ratu Elizabeth bukan peminat bawang putih yang besar, jadi tidak mungkin pasangan itu akan berkhidmat dengan pasta atau protein yang berminyak.