Tapi kenapa?! Orang kini minum latte daripada alpukat

Hanya apabila anda fikir anda akan melihat semuanya, ada trend makanan baru yang meletupkan Instagram. Ia tidak mendapat buzz untuk rasa atau warna-warna cerah, tetapi untuk parodi yang jelas pada obsesi makanan milenium.

Terimakasih kepada “avolatte,” sebuah latte berkhidmat dalam kulit alpukat. Seluruhnya dicipta sebagai idea lidah di pipi oleh satu kopi di Melbourne, Australia, tetapi ia benar-benar berlepas – banyak kejutan kafe.

View this post on Instagram

Combing two of Melbourne's obsessions – lattes and avo 😂

A post shared by Truman Cafe (@trumancafealbertpark) on

Avolatte telah dibangunkan oleh Truman Cafe sejurus selepas jutawan Australia Tim Gurner mengulas bahawa anak-anak muda harus melangkau membeli roti panggang alpukat dan kopi mewah jika mereka ingin menyimpan wang untuk membeli rumah pertama mereka. Tidak perlu dikatakan, wawancara itu menyebabkan banyak gulung mata.

Pengurus kafe Jaydin Nathan memberitahu TODAY Food bahawa avolatte adalah “cara yang menyeronokkan untuk memberontak terhadap generasi yang lebih tua yang mengatakan kita tidak akan memiliki rumah kerana kita menghabiskan terlalu banyak wang pada alpukat dan kopi.”

Beliau juga menambah walaupun semuanya bermula sebagai jenaka untuk video Instagram, orang sebenarnya telah meminta mereka. “Kami tidak berniat untuk menjualnya, tetapi sejak semua perhatian telah datang, kami mempunyai beberapa pelanggan masuk dan meminta mereka.”

Dia mungkin terkejut, tetapi kita tidak boleh mengatakan kita – menyaksikan mashup makanan yang tidak masuk akal seperti pizza Peeps dan bagel kafein. Hubungi kami yang teruk.

Nathan berkata walaupun ia bukan item menu, mereka akan melakukan apa sahaja untuk menampung permintaan pelanggan mereka, jadi jika seseorang mahukan latte dalam alpukat, “Kami gembira untuk memaksa.” Dia berkata mereka hanya mengenakan bayaran untuk kopi biasa.

Barista lain bahkan membuat avolatt sendiri, walaupun ada yang mengatakan bahawa, selepas mencubanya, dia tidak akan mengesyorkannya.

Truman Cafe mengkhusus dalam makanan vegetarian dan vegan, bersama dengan pelbagai jenis smoothie dan jus. Tetapi ia kelihatan seperti penciptaan terbaru mereka (walaupun ia adalah jenaka) adalah yang akan meletakkannya pada peta.

BERKAITAN

  • Martha Stewart menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mengelakkan mendapat ‘alpukat tangan’ yang dilapisi ‘
  • Ini alpukat dikupas menyebabkan kemusnahan internet virus
  • Barista Korea mencipta seni yang lazat dengan melukis gambar-gambar yang indah dalam kopi