Suka sandwic sarapan Burger King? Anda mungkin layak mendapat bayaran balik

Seperti kata pepatah, tidak semua pahlawan memakai capes.

Seorang pejuang kupon Croissan’wich pada dasarnya telah memberikan kemenangan besar dalam pertempurannya melawan Burger King, selepas menuduh rantaian makanan cepat saji pelanggan dengan perjanjian Croissan’wich 2-untuk-1 mereka.

Burger King's Croissan'wich
burger King

Pada bulan Mei, Koleta Anderson dari Upper Marlboro, Maryland mengupah seorang peguam untuk memfailkan saman aksi kelas terhadap Burger King, mendakwa bahawa syarikat itu benar-benar menaikkan harga apabila pelanggan menggunakan membeli satu mendapatkan satu kupon percuma untuk membeli sandwich sarapan pagi.

Walaupun Burger King terus menafikan sebarang salah laku dan mahkamah tidak memerintah bahawa mana-mana pihak adalah benar, penyelesaian telah dicapai dalam kes itu. Dan pelanggan lain boleh berkongsi dalam kejayaan Anderson.

Sebagai sebahagian daripada penyelesaian, Burger King akan membayar $ 5, atau memberikan $ 2 kad hadiah kepada anda jika anda “membeli dua atau lebih sandwich sarapan Croissan’wich yang dimodifikasi (tanpa telur, keju dan / atau daging) dari restoran Burger King, menebus kupon BOGO berhubung dengan pembelian itu, dan membayar lebih daripada jumlah restoran yang sedang dicaj pada masa itu untuk Croissan’wich yang satu, tidak diubahsuai, lebih tinggi harga yang anda pesan “antara 1 Okt 2015 dan 19 Mei 2017.

Percayalah gembar-gembur daging itu? Burger King menambahnya kepada satu sundae baru

Jun.13.201200:00

Anderson mendakwa dia mula-mula melihat masalah pada bulan Mac, ketika dia menggunakan kupon BOGO dan telah dikenakan $ 3,19 sebelum cukai untuk Croosan’wich sosej, telur dan keju (dan diberi sandwich lain “gratis” sebagai bagian dari perjanjian itu). Tetapi ketika dia kembali membeli Croissan’wich tunggal tanpa kupon, dia dikenakan hanya $ 2.16 sebelum cukai.

Mengetahui itu bukan bagaimana kupon BOGO harus berfungsi, Anderson memutuskan untuk mencuba langkah ini di beberapa Raja Burger yang lain dan mendapati corak yang sama. Peguamnya mengupah seorang penyiasat untuk memeriksa di lokasi Burger Kind tambahan, dan juga Miami Herald mencuba langkah yang sama dan mengesahkan ada kupon teka-teki.

The Ultimate Breakfast Sandwich
Dapatkan Resipi itu

Sandwich Sarapan Terbaik

Elizabeth Heiskell

Jika anda fikir anda berada di antara pelanggan yang membayar lebih (kudos jika anda benar-benar dapat mengingati apa yang anda makan selama dua tahun yang lalu), anda perlu memfailkan tuntutan untuk menerima dana dari rantai Whopper. Anda boleh pergi ke sini untuk mencari borang tuntutan yang sah, yang anda mesti memfailkan pada 19 Jan, 2018.

Sepertinya anda tidak sepatutnya huru-hara dengan peminat sejati sandwich sarapan pagi.