Starbucks sedang mengubah formula Frappuccino klasik – inilah sebabnya

Orang Amerika menumbuk minuman manis dalam berbondong-bondong, tetapi Starbucks tidak mahu ditinggalkan.

Untuk bersaing dengan permintaan pengguna, rantaian kopi baru-baru ini mengumumkan bahawa ia menguji versi slimmer bawah Frappuccino yang terkenal yang mengandungi kurang kalori dan kurang gula. Tetapi adakah ia benar-benar besar perubahan?

Pada masa ini, karamel 16-ounce Frappuccino (yang merupakan kehebatan) dibuat dengan susu keseluruhan dan disajikan dengan krim disebat mengandungi 420 kalori dan 66 gram gula. Itu lebih banyak gula daripada yang anda dapati dalam secangkir kopi Ben & Jerry, Es krim BuzzBuzzBuzz Kopi yang mempunyai 48 gram.

The Crystal Ball Frappuccino will only be available for four days.
Frappuccino Crystal Ball hanya boleh didapati selama empat hari.Starbucks

Pada persidangan pelabur pada pertengahan bulan Jun (ketika merawat beku biasanya meningkat), Kevin Johnson, presiden, CEO dan pengarah Starbucks, berkongsi bahawa jualan Frappuccino telah turun ke seluruh dunia, dengan Starbucks melihat kemerosotan 3 persen di AS kedai sejak tahun 2015.

Rantai kopi yang berpangkalan di Seattle telah membuat usaha untuk menargetkan orang yang lebih suka minuman ringan dan, menurut seorang jurucakap Starbucks, memandang Infusions Teh Ice Teavana Shaken untuk inspirasi – menggantikan sirap gula tinggi dengan perisa semulajadi tanpa gula dan sirap sederhana, yang tidak mempunyai perisa tiruan atau pengawet.

Sekarang, rantaian itu telah menumpukan perhatian kepada minuman kopi iced signature.

Starbucks frappuccinos
Starbucks

Menemukan formula yang tepat untuk minuman baru (yang mempunyai sejarah yang mengejutkan) adalah suatu pencapaian yang sangat baik. Menurut rantaian kopi, Starbucks diuji lebih daripada 20 jenis krim dan 70 perisa vanila yang berbeza sehingga mereka mendapati campuran yang tidak menjejaskan rasa dan tekstur asli minuman. Mereka juga perlu membuat botol sirap baru untuk memastikan sirap yang diperbaharui dibekalkan dengan betul dalam setiap hidangan.

Formula karamel Frappuccino baru yang sedang diuji di kafe 600 Starbucks di California, Rhode Island dan Missouri, mengandungi “kopi arabica, campuran krim manis yang baru, rasa karamel asli, sirap mudah dan pilihan susu pelanggan, dicampur dengan ais. ” Susunan grande 16 ounce mengandungi 370 kalori dan 49 gram gula.

Begitu juga dengan swap yang baik dan sihat?

Starbucks untuk menghilangkan jerami plastik di kedai pada tahun 2020

Jul.10.201802:35

“Walaupun memotong 18 gram gula seperti banyak – 3 1/2 sendok teh – ia sudah tentu bukan sejenis minuman gula rendah,” kata Editor Kesihatan dan Pemakanan NBC News, Madelyn Fernstrom kepada TODAY Food mengenai formula baru, yang masih mempunyai 13 sudu teh gula.

“Harus ada kekeliruan bahawa ini adalah minuman yang baik untuk anda. Ia adalah kelonggaran, jika anda memilih, untuk merawat, bukan tambahan tambahan kepada pengambilan makanan harian anda,” Fernstrom meneruskan. “Dan mengecilkan kepada ‘kecil’, yang masih berkhidmat – 12 auns!”

Jika anda mencari pilihan kopi yang benar-benar sihat, Fernstrom mencadangkan mencuba minuman kopi yang berbeza seperti latte kecil, yang masih membolehkan anda untuk mendapatkan susu kalsium, protein dan rangsangan vitamin D, ditambah dengan hit kafein.