Starbucks mungkin sengaja mengeja nama anda salah – sebab itulah

Ia cukup diterima secara meluas bahawa barbar Starbucks sangat buruk pada nama ejaan. Tetapi video baru mencadangkan mereka sebenarnya boleh melakukannya dengan tujuan.

Sebagai seseorang yang bernama “pelik”, saya digunakan untuk salah ejaan oleh semua orang dari guru, rakan sekerja dan juga teman lelaki saya. Oleh itu, apabila pekerja Starbucks menulis “Emmy” pada cangkir saya, saya tidak faham. (Akan lebih mengejutkan sekiranya mereka berjaya melakukannya.)

Tetapi ia selalu membingungkan saya apabila mereka membuat kesalahan dengan kawan-kawan dengan nama yang lebih biasa – seperti Lauren dan Rachel. Kami telah melihat “Lorrin” dan “Raychil.” Serius.

Dan setiap kali itu berlaku, kawan-kawan saya yang bergegas mencatat foto-foto mengenai ejaan yang sama dengan Instagram atau Snapchat supaya orang lain boleh ketawa bersama mereka.

Saya selalu berfikir bahawa pekerja Starbucks hanya meraba-raba dengan kami dan cuba membuat kami ketawa.

Helen Hunt salah untuk Jodie Foster di Starbucks

Mei.24.201600:48

Tetapi video ini dari YouTube Super Deluxe mencadangkan sebab yang lebih rumit untuk salah ejaan nama. Seperti yang ditunjukkan oleh rakan-rakan saya secara berkala, dengan menyiarkan imej-imej ke media sosial, mereka memberikan pendedahan siren hijau yang biasa – tanpa dibayar untuknya. Ini publisiti percuma.

Isu ketawa yang jahat.

“Betul, kambing, anda telah memberi pengiklanan percuma Starbucks selama bertahun-tahun,” kata penyampai video tersebut. “Bahagia yang kecil yang tidak bersalah di atas latte rempah labu ini menarik perhatian para sahabat anda untuk pergi keluar dan membeli latte rempah labu sendiri, hanya untuk mereka mempunyai nama mereka salah eja, mengambil gambar dan mengekalkan kitaran kawalan yang berbuih ini. “

Labu Spice Latte
Dapatkan Resipi itu

Latte Spice Labu

Casey Barber

Minda. Blown.

Tetapi terus sekejap. Pasti, ia akan masuk akal, tetapi boleh jadi teori konspirasi yang benar-benar paranoid?

“Percayalah apa sahaja yang anda mahu,” kata narator itu. “Tetapi, mungkin, kami ada sesuatu.”

Sekarang saya yakin bahawa “Nama-nama nama orang yang jelek seperti yang anda boleh” adalah yang pertama pada manual pekerja Starbucks, tepat di atas “Pekerja mesti mencuci tangan sebelum kembali ke tempat kerja.” Dan sekarang saya menulis tentangnya. Ahhh! Mereka mempunyai kita semua di bawah kawalan kafein mereka!