Starbucks melancarkan Frappuccinos Zombie berwarna hijau terang untuk Halloween

Dari warna-warna terang musim bunga ke cawan cuti merah legenda dan, tentu saja, labu rempah labu yang terkenal di dunia, itu bukan cuti jika Starbucks tidak menyajikan beberapa tawaran bermusim yang sesuai dengan tema – dan Halloween tidak terkecuali.

Starbucks baru saja mengumumkan bahawa berjalan kaki menyerang … dalam bentuk hijau Frappuccinos Zombie yang memukul lokasi rantaian kopi di AS dan Kanada 26 Okt.

Saya melawat Starbucks tempatan saya di Brooklyn, New York pagi ini untuk mencubanya. Minuman ini mungkin akan menjadi hit dengan sesiapa sahaja yang suka mendapatkan ketakutan Halloween mereka dalam bentuk banyak gula. Tetapi ada juga rasa tart yang menghairankan epal hijau.

Menurut rantaian, minuman campuran baru ini mempunyai badan hijau yang “ghastly” dibuat dengan Frappuccino Crème yang disemai dengan rasa epal dan karamel dan dihiasi dengan gerimis mocha merah dan krim yang disebat merah jambu aka “otak zombie”.

Seperti kebanyakan ramuan manis bermusim Starbucks, saya mendapati minuman itu agak berat dan mengisi, jadi pergi untuk saiz yang tinggi jika anda mendapat satu. Tetapi saya tidak dapat menyelesaikannya.

Sudah tentu, minuman baru ini merupakan sejenis minuman yang dibuat untuk Instagram, seperti minuman Unicorn dan Rainbow pada musim bunga lepas. Oleh kerana bom gula ini juga selimut kalori (zombie Grapefruit Frappuccino mempunyai hampir 300 kalori), jadi ia mungkin satu perkara yang baik ia hanya sekitar satu minggu.

“Apabila menyumbang rasa Frappuccino baru untuk Halloween ini, kami mula dengan memikirkan parti Halloween dan mash raksasa,” kata Jennica Robinson dari pasukan pembangunan minuman Starbucks, dalam satu kenyataan.

“Kami telah menjemput Frankenstein dan Vampire ke pesta, jadi kami datang dengan raksasa lain yang boleh menyertai bash.”

Minuman edisi terhad ini sudah mencetuskan kegembiraan di Twitter.

Ini bukan minuman bertema Halloween pertama yang dilancarkan Starbucks. Pada 2014, rantaian itu memperkenalkan dunia kepada Franken Frappuccino pada tahun 2014. Frappula Frappuccino bertemakan Vampire keluar pada tahun 2015 dan 2016. Baru-baru ini, sudah tentu, Vampire Frappuccino dikeluarkan di London.

Frappuccino Zombie akan disediakan melalui Halloween, 31 Oktober.