Starbucks mahu anda membuat cawan percutian anda sendiri tahun ini

Halloween hampir tidak berakhir tetapi kelihatan seperti musim cuti musim sejuk secara rasmi dimulakan.

Pada hari Rabu, Starbucks terkejut peminum kopi pagi dengan membawa kembali cawan percutian tahunan mereka.

Cawan merah Starbucks menjadi tanda bahawa sudah tiba masanya untuk beralih daripada meminum latti rempah labu kepada mochas peppermint, tetapi ia tidak semestinya peralihan bermusim yang lancar. Pada tahun 2015, rantaian itu mendapat satu tindak balas apabila mereka melancarkan cawan merah kosong (tanpa sebarang simbol tanda tangan) yang mendorong beberapa orang mengisytiharkan bahawa rantaian itu cuba memulakan perang pada Krismas. Tetapi ramai yang mengekalkannya hanyalah cawan.

Hakim Starbucks

Walau bagaimanapun, cawan tahun ini mempunyai banyak simbol percutian – ada hadiah yang dibungkus, pokok-pokok Krismas dan salji salji – tetapi ia pasti berbeza kerana cawan itu sendiri tidak berwarna-warni. Rantai kopi telah mengangguk dari tren buku mewarna virus dewasa sehingga peminum kopi boleh menyesuaikan saluran minuman mereka sendiri.

“Cawan tahun ini sengaja direka untuk menggalakkan pelanggan kami menambah warna dan ilustrasi mereka sendiri,” kata Leanne Fremar, pengarah kreatif eksekutif untuk Starbucks, dalam satu kenyataan. “Kami menyukai idea semua orang membuat cawan tahun ini sendiri.”

Walaupun reka bentuk asas mempunyai dua cawan merah (mengangguk untuk cawan percutian Starbucks ‘pada zaman dahulu) yang berkaitan dengan reben dan percikan merah dan hijau, rantaian kopi telah meninggalkan sisa cawan hitam dan putih – jadi ia boleh menjadi satu Cawan jika anda mahu, tetapi ia pasti menjadi sesuatu yang lain jika merah bukan perkara anda.

Pada tahun ini, lengan kopi Starbucks juga mengambil tindakan bercuti dengan tema yang sesuai untuk “memberikan kebaikan,” kempen untuk mengingatkan peminum kopi untuk membayarnya kepada mereka yang mungkin memerlukan dalam komuniti mereka dan seterusnya.

Bagi apa yang perlu diminum dalam cawan itu, tiga minuman percutian tandatangan rantaian – Chestnut Praline Latte, Caramel Brulée Latte dan Peppermint Mocha – juga akan kembali pada hari Rabu. Salam sejahtera untuk itu!