Soda jus jeruk kini satu perkara – adakah anda mencuba?

Selepas satu minggu melaporkan mengenai minuman mitos yang penuh gula dari Starbucks, kami tidak dapat lebih teruja untuk membawa anda beberapa berita masin.

Soda jus jeruk kini menjadi satu perkara – terima kasih kepada Candy Grandpa Joe, rangkaian kedai gula-gula kitschy di Pennsylvania dan Ohio. Dan anda fikir kami akan mencapai puncak acar dengan sup sos sup dan sup acar dill. (Kami akan menghantarkan jenaka “dill besar” di sini. Anda dialu-alukan.)

Tidak exactly thirst-quenching...
Tidak betul-betul dahaga-quenching…

“Kedai-kedai kami menawarkan pelbagai jenis jeruk seperti permen meringap jeruk, gula-gula berperisa, acar yodeling, dan juga pembalut acar,” kata tukang gula kepada gula-gula. Oleh itu, soda berperisa seperti seolah-olah langkah seterusnya yang logik, terutamanya dengan apa yang dipanggil “gelombang baru-baru ini” dalam kepentingan pengguna dalam apa-apa jeruk.

Oleh kerana kita belum mendengar berita mengenai peningkatan kehamilan baru-baru ini, tantangan kita adalah bahawa lonjakan ini mempunyai lebih banyak kaitan dengan hipster, pergerakan sendiri yang keluar dari tempat-tempat seperti Brooklyn dan Portland.

Tetapi berita telah mendapat reaksi polarisasi di Twitter – dari “baik!” untuk “kasar!”

Saya secara peribadi berada di kem yang teruja kerana saya suka apa-apa jeruk – saya kerap makan jeruk untuk pencuci mulut – dan kerana minuman ini akan membolehkan jeruk tembakan untuk berubah menjadi jeruk minuman.

Apa rasa pop jeruk seperti itu, anda bertanya? Nah, kami sedang menunggu kes itu yang dihantar oleh Datuk Puan Joe, tetapi dalam masa yang sama, kita perlu bergantung pada penerangannya tentangnya:

“Otak awak menyiapkan anda untuk rasa jus jeruk (seperti betul dari balang),” mereka memberitahu kami. “Ia berbau seperti jus jeruk seperti yang anda boleh bayangkan. Rasanya tidak sedap, walaupun rasa tidak hebat, ia manis dan pasti akan memuaskan keinginan jeruk itu.”

Jadi, sempurna untuk berpasangan dengan wiski; tidak begitu hebat untuk menghilangkan rasa dahaga.

BERKAITAN: 4 cara untuk membuat jeruk cepat dengan hanya 5 minit masa persediaan

Dan tidak, ia bukan hanya jus jeruk berkarbonat – soda mengandungi air spring berkarbonat, gula tebu, asid sitrik, rasa semulajadi (kami menganggap bahawa jus jeruk), akasia gusi dan kunyit untuk warna, dan flash disapu untuk keselamatan.

Minuman yang berkilat pergi untuk $ 2.50 botol di kedai-kedai, tetapi ia adalah $ 9,99 setiap botol dalam talian (termasuk penghantaran), jadi jika anda tidak berhampiran kedai, ia mungkin berbaloi untuk splurge pada enam pek untuk $ 29,99.