Semak loteng! Orang-orang McDonald’s Happy Meal mainan mungkin bernilai duit besar

Mainan McDonald’s Happy Meal mungkin kelihatan seperti mainan kanak-kanak, tetapi sesetengah orang dewasa kini sedang meraup dolar besar dengan menjual versi yang lebih tua, sangat didambakan dari knickknacks percuma.

LoveAntiques.com, dengan dedikasi untuk menjejaki nilai barang pengumpul tertentu, baru-baru ini menyusun senarai mainan Happy Meal yang mereka tuntut telah menghargai nilai selama bertahun-tahun.

https://www.instagram.com/p/BjQhdnpF2Vk

Menurut Love Antiques, Mini Potato Head Kids dari tahun 1987 boleh mencecah hingga $ 120; TY Beanie Babies dari tahun 2000 boleh mencecah sehingga $ 400 dan satu set lengkap Happy Meal Power Rangers boleh menjaringkan anda $ 300.

Tetapi bagaimana realistik adalah anggaran ini?

Carian eBay menegaskan bahawa terdapat potensi mainan tertentu pada masa lalu untuk meningkatkan nilai jika permintaannya ada tetapi bekalan adalah terhad. Beberapa contoh termasuk mainan Disney’s 101 Dalmatians, yang telah dijual sekitar $ 70. Mainan Furby, yang disertakan dalam Happy Meals pada tahun 2000, telah disenaraikan sehingga $ 900, tetapi produk yang tidak dalam keadaan pudina dijual seharga kira-kira $ 75.

Makanan Happy yang sihat?

Jul.27.201100:00

Sekiranya anda mahukan idea yang lebih baik tentang berapa banyak mainan anda bernilai, semak dengan pemungut mainan vintaj atau pakar antik khusus akan memberikan anda anggaran yang paling tepat.

“Seperti mana-mana kategori koleksi, faktor utama nilai adalah bekalan dan permintaan, yang sering ditimbulkan oleh ‘nostalgia curve’ berdasarkan perubahan generasi dan media baru,” penilai antik Gary Sohmers, yang dipaparkan pada “Roadshow Antiques”, kepada TODAY Makanan melalui e-mel.

Ringkasnya, sesetengah mainan itu akan bernilai sebahagian besar wang tunai, sementara yang lain akan melihat sedikit penghargaan jika pasaran tidak peduli. “Koleksi McDonald telah dipimpin oleh pemilik francais dan pelanggan atau pekerja lama yang kesetiaan terhadap jenama menggantikan logik pasaran pada masa-masa, bersama-sama dengan pemasaran silang dengan kategori permintaan tinggi seperti Disney, Hot Wheels dan media semasa,” tambah Sohmers. , yang percaya bekalan terhad mengikut rantau atau usang yang terancang untuk barang-barang yang paling Selamat, boleh membantu menambah nilai kepada jenis mainan ini

Internet juga mengubah cara pengumpul nilai dan mendapatkan akses kepada barang-barang yang sebelum ini jauh lebih sukar dicari. “Terima kasih kepada web, jarang dapat ditentukan dengan seberapa sering objek muncul [online] untuk dijual …” kata Sohmers.

https://www.instagram.com/p/BjkQoTgjivv

Sudah tentu, itu tidak bermakna kita semua harus habis sekarang dan menyimpan apa-apa mainan Happy Meal yang ada sekarang. “Sayangnya, dalam pengalaman permainan mainan saya, mainan McDonald’s Happy Meal yang paling moden mempunyai sedikit atau tidak ada nilai kepada pengumpul dan saya ragu-ragu ada rumah lelong yang terkenal menjualnya,” kata Dov Kelemer, presiden DKE Toys, kepada TODAY Food. “Selalu ada pengecualian apabila item telah ditarik balik atau terdapat lonjakan populariti lesen tertentu tetapi sering kali tidak berlaku.”

Walau bagaimanapun, beliau mengakui ada pengecualian untuk setiap peraturan. “Seperti setiap hobi yang boleh ditagihkan, terdapat beberapa kuburan suci di luar sana, serta pra-pengeluaran dan kepingan-kepingan yang belum dirilis yang mengejar pengumpul maju dan membayar harga gila.”

Contohnya, di eBay sekarang terdapat satu set empat keping mini TY Beanie Babies yang disenaraikan untuk $ 1,215 yang sejuk. Ya, itu banyak wang, tetapi untuk pengumpul yang tepat, harga mungkin tepat.

Ingin melepaskan beberapa mainan Happy Meal lama dengan cepat? Kebanyakan penyenaraian di eBay berada di bawah $ 100, jadi jika anda mahu kekal berdaya saing, para pakar mengesyorkan menyemak pasaran sebelum harga item terlalu tinggi.