Sekarang anda benar-benar boleh makan sarapan pagi – dan makan tengah hari – di Tiffany’s

“Sarapan pagi di Tiffany’s” bukan sekadar filem baru yang menjadi ikon.

Sejak Audrey Hepburn mula-mula muncul di skrin perak sambil makan makanan croissant di hadapan tukang emas mewah dekad yang lalu, ramai yang berfikir tentang menikmati makanan yang sama sambil menatap berlian.

Sekarang, anda tidak perlu berdiri di luar sambil menikmati pastri pagi itu. Tiffany & Co. baru sahaja membuka kafe yang pertama – dan sarapan pagi ini disediakan dan makan tengah hari!

The restaurant is decked out in the jeweler's signature robin's egg blue color.
Restoran dihiasi dalam warna biru telur robin itu.Courtesy Tiffany & Co.

Blue Box Café terletak di kedai utama Tiffany & Co. di Fifth Avenue di New York City. Restoran itu dihiasi dengan hiasan di dalam telur biru telur robin, yang beraksen dengan perak dan putih. Ruang yang baru direka bentuk adalah sebahagian daripada pengubahsuaian baru-baru ini ke tingkat keempat kedai perhiasan yang terkenal.

“Kedua-dua kafe dan reka bentuk semula lantai rumah dan aksesori mencerminkan pengalaman mewah moden,” kata Reed Krakoff, ketua pegawai seni Tiffany, dalam satu kenyataan. “Ruang adalah eksperimen dan pengalaman – tingkap ke Tiffany baru.” Sesungguhnya ruang itu kelihatan seperti kotak barang kemas Tiffany.

Menu ini termasuk pelbagai hidangan, dari barangan sarapan seperti telur truffle dan pastri manis untuk makanan tengah hari seperti salad lobster Maine Fifth Avenue dan salmon rebus dengan kaviar Ossetra. Sarapan pagi adalah prix fixe, ditetapkan pada $ 29 seorang dan makan tengah hari adalah $ 39. Kedua-dua hidangan termasuk starter dan hidangan utama.

Terdapat juga, teh yang tinggi yang memaparkan pelbagai teh panas dan sandwic jari untuk $ 49 seorang.

Twitter sudah berbaris.

Kedai itu berkata kafe baru itu akan membantu perbualan Tiffany merasa di rumah semasa musim cuti yang sibuk, tetapi sekiranya ada sesiapa yang ingin mengambil beberapa keistimewaan yang selesa untuk pergi, sentiasa ada rumah dan aksesori kelas baru Tiffany yang baru dilancarkan. barang kemas sebagai jerami $ 350 atau bola benang $ 9,000.

Blue Box dibuka kepada umum pada hari Jumaat, 10 November dan akan dibuka semasa waktu kedai biasa (10 pagi hingga 7 malam Isnin hingga Sabtu dan 12 malam hingga 6 petang Ahad) – jadi bukan sahaja anda dapat menikmati sarapan dan makan tengah hari di Tiffany, tetapi juga makan malam awal juga.

Jika hanya Holly Golightly dapat melihat kita sekarang!