Segalanya untuk mengetahui tentang Peraduan Makan Panas Anjing Panas Terkenal Nathan pada 4 Julai

Sesetengah orang merayakan keempat bulan Julai dengan kembang api. Lain-lain meraikan dengan ping jualan terbaik.

Kemudian ada orang-orang yang merayakan Hari Kemerdekaan dengan memakan gunung-gunung anjing panas dalam satu persatu di Nathan’s Contest Eating Hot Dog di Coney Island, New York.

Tonton pertandingan makan panas-anjing di plaza TODAY!

Jul.02.201602:37

Peraduan Makan Hot Dog Famous Nathan telah menjadi tradisi Amerika dan peserta tahun ini termasuk pemakan berdaya saing terkenal Joey Chestnut, Michelle Lesco dan Miki Sudo. Menurut Nathan’s Famous, pertandingan itu telah terjadi setiap tahun sejak tahun 1972 dan berasal dari legenda patriotik lama.

Sebaik sahaja pada Hari Kemerdekaan pada tahun 1916, empat orang pendatang didakwa berkumpul di Nyon’s Famous hot dog yang pertama di Coney Island. Mengikut legenda, mereka ingin menentukan siapa yang menjadi warganegara A.S. yang paling setia dan berbuat demikian dengan pertandingan makan anjing panas.

Sejak tahun 1972, Nathan’s Famous telah menganjurkan pertandingan di Coney Island setiap tahun pada 4 Julai, yang juga termasuk dalam National Hot Dog Month. Dalam menjangkakan pertandingan besar pada 2018, berikut adalah beberapa fakta yang lebih menarik mengenai Peraduan Makan Panas Anjing Panas Terkenal Nathan, hormat kepada jenama terkenal di sebalik semua.

HARI INI
Anjing panas ditumpuk sebelum pertandingan makan anjing panas tahunan Nathan di Coney Island. BRENDAN MCDERMID / Reuters

Siapa juara bertahan?

Joey Chestnut adalah juara pemakanan anjing sepanjang masa dan mendakwa rekod dunia untuk anjing panas paling dimakan pada tahun 2013, apabila dia makan 73 anjing dalam masa 10 minit. Itu lebih daripada 12,000 kalori. Miki Sudo adalah juara wanita empat kali dengan rekod 41 anjing.

Ya, ini adalah semulajadi mungkin.

Ramai pemakan kompetitif berlatih untuk pertandingan besar dengan meregangkan perut mereka. Kaedah latihan popular termasuk cepat minum gelen susu atau air, dan kemudian makan sebahagian besar makanan serat tinggi, seperti tembikai atau oatmeal – semua dalam masa beberapa minit.

Nathan's Famous Hot Dog Eating Contest on July 4th
Joey Chestnut (tengah) memakan 72 anjing panas dalam masa 10 minit pada Peraduan Makan Panas Hot Dog Antarabangsa Terkenal di Nathan pada 2017.Agensi Anadolu / Getty Images

Kenapa semua itu menggeletar?

Peserta Nathan, seperti juara 2015 Matt Stonie, sering melompat dan menggerakkan badan mereka ketika makan. Pergerakan itu sebenarnya membantu slaid makanan turun esofagus dan padat di perut.

Berapa banyak anjing panas telah dimakan?

Sejak pertandingan pertama pada tahun 1972, para peserta telah makan sebanyak 1,509 anjing hot dog terkenal Nathan. Sekiranya semua anjing panas itu diletakkan di akhir hujung, mereka akan meregangkan berlian besbol sebanyak 2.175 kali.

Adakah mereka selalu makan seperti itu?

Dalam satu perkataan, tidak. Kebanyakan pemakanan liga utama senaman sering, kereta api berat dan mengikuti diet yang rendah kalori diet pasca-pertandingan kerana perut mereka menjadi begitu meregang bahawa badan mereka tidak tahu sama ada mereka sebenarnya penuh.

Bagaimanakah saya menonton pertandingan tahun ini??

Peraduan Makan Panas Panas Terkenal Nathan di 2018 akan berlangsung Rabu, 4 Julai pukul 10:50 pagi untuk pertandingan wanita dan tengah hari untuk pusingan lelaki. Kedua-dua pertandingan akan disiarkan secara langsung di ESPN dan aplikasi ESPN.

Hacks yang mesra kanak-kanak! Bagaimana untuk membuat anjing-anjing panas potong, burger bentuk sempurna

Jul.02.201802:35