Saya rasa diuji sandwic Heart Attack Instan (dan hidup)!

Hubungi kereta keretapi, stat! The Second Avenue Deli di New York City menjanjikan pelanggannya sebagai koronari melalui sandwich Segera Jantung Serangan: dua latkes (pancake kentang goreng) yang dibungkus dengan lapisan pastrami.

Rawatan 804-kalori baru-baru ini telah dibakar setelah Heart Attack Grill – sebuah restoran Las Vegas yang terkenal dengan penawaran lemaknya, termasuk Quadruple Bypass Burger (yang memegang Rekod Dunia Guinness untuk 9,982 kalori) – cuba menghindari The Second Avenue Deli daripada menjual Serangan Jantung Segera. Tetapi seorang hakim persekutuan memutuskan untuk memihak kepada deli, yang membolehkan saya pergi ke Upper East Side untuk mencuba masakan kontroversial ini.

Rasa itu hanya sebagai dekaden dan memuaskan seperti yang anda boleh bayangkan. Menara sandwich hampir setinggi soda dapat, bergoyang dengan daging dan kentang. Latkes yang segar di luar, berbulu di bahagian dalam, merasa seperti goreng Perancis terbaik di dunia. Padat dan kaku, mereka menyerap jus pastrami dan menyokong sandwic yang lebih baik daripada roti biasa. Dan pastrami sangat baik: lembut dan tebal dihiris, dengan aliran lemak berlalut di sepanjang luar. Peppery dengan kelebihan sedikit manis dari ulas, dagingnya tidak seperti asin atau sarung bawang putih sebagai pastrami deli yang lain. Ia semua datang dengan sempurna dengan sesudu sawi.

Walaupun sandwic 804-kalori tidak seperti bencana untuk pinggang anda sebagai burger Quadruple Bypass Heart Attack Grill, yang jam dengan 12 kali lebih banyak kalori, ia pasti akan membuat penyok di dompet anda, pada $ 24,95. Tetapi jika anda mempunyai sedikit lagi untuk ganti, anda boleh mencuba Triple Bypass yang baru, yang mempunyai latke ketiga, untuk $ 34.95.

Jadi, jika anda sedang mencari sandwic indulgent, ini akan melakukan silap mata. Dan bahagian yang terbaik adalah anda mungkin akan membuatnya hidup, tidak seperti orang yang telah makan di Heart Attack Grill. 

Untuk lebih banyak lagi dari Sarah Spigelman, lihat Fritos dan Foie Gras.  

Lagi dari TODAY Food:

  • Donut keju panggang? 7 sandwic terbaik tahun 2012 (setakat ini)
  • Kebahagiaan roti: 7 sandwic gila