Santai bebas bersalah: Warga Watcher wain kini boleh didapati di Amerika Syarikat

Apabila ia datang untuk diet, ramai pakar pemakanan mengesyorkan untuk mengelakkan minuman beralkohol yang sarat dengan kalori.

Tetapi ini boleh menjadi sangat sukar semasa cuti, dengan pihak yang tidak berkesudahan, makan malam dan lain-lain berkemungkinan bermusim. Tetapi minggu ini, Weight Watchers sedang melancarkan produk baru di A.S. yang bertujuan memberi mereka yang menonton pengambilan kalori mereka lebih banyak pilihan apabila menyentuh.

Program penurunan berat badan telah bekerjasama dengan Truett-Hurst Winery untuk melancarkan garis wain rendah kalori dan yang pertama, Sauvignon Blanc dari Marlborough, New Zealand, kini sudah keluar.

Pemerhati Berat

“Cense adalah wain segar dan cerah dengan aroma limau dan kapur, keasaman segar dan rasa limau gedang berair,” menurut laman web produk.

Berat Watchers mengatakan wain putih yang baru itu “kaya dengan rasa” tetapi mengandungi hanya 85 kalori setiap 5 hidangan auns cecair (bersamaan dengan 3 Pemetik Berat SmartPoints), manakala banyak wain putih lain mengandungi kira-kira 120 kalori (4 SmartPoints) saiz hidangan yang sama.

Jika masuk ke dalam dunia wain nampaknya agak luar biasa bagi jenama yang memberi tumpuan kepada membantu orang makan lebih sihat, berfikir lagi. Menurut Pengerusi Berat Badan wakil presiden produk, pelesenan, dan e-dagang Ryan Nathan, wain sebenarnya merupakan salah satu barang yang dikesan oleh syarikat untuk mereka yang mengikuti rancangannya.

Pecah gabus wain? Berikut adalah peretasan untuk menyimpan kepingan keluar dari kaca anda

19.1.201702:43

Tetapi bagaimana, betulkah kedua-dua syarikat itu membuat wain rendah kalori yang kononnya rasa sama? Menurut Truett-Hurst, pengasas, presiden dan CEO Phil Hurst, Cense dibuat dengan menggunakan “teknologi inovatif yang menangkap sebatian yang membentuk aroma dan aroma wain, memegangnya sambil mengeluarkan alkohol yang berlebihan.” Sesungguhnya botol Cense adalah 9.6 peratus ABV manakala kebanyakan wain berlegar di antara 11 hingga 14 peratus jangkauan ABV.

Sudah tentu, Pemerhati Berat bukanlah syarikat pertama yang masuk ke dalam perniagaan minuman keras wain diet. Bintang realiti Bethenny Frankel telah membuat berjuta-juta dengan minuman cocktail dan wain Skinnygirl yang sedia diminum.

Dan wain ini tidak betul-betul jumlah pertama untuk Pemerhati Berat, sama ada. Pada tahun 2012, program penurunan berat badan bermitra dengan Winemaker Australia Wain Wain untuk membuat beberapa wain rendah alkohol – tetapi garisan itu hanya terdapat di kedai-kedai runcit U.K..

Wain pertama Cense kini boleh didapati secara dalam talian dengan harga $ 15, tetapi di kedai-kedai Kroger ia dijual seharga $ 13.99 sebotol. Dan bagi mereka yang sudah lama mengharapkan hari yang lebih hangat, roseri akan datang tidak lama lagi.