Restoran-restoran ini terancam dan dikutuk selepas menukar kentang goreng mereka

Ia tidak biasa bagi pelanggan restoran untuk kecewa apabila item makanan tercinta ditukar atau dikeluarkan dari menu sama sekali. Sebagai bulan lalu, contohnya, peminat Costco mengadu tentang kematian anjing panas Poland yang popular.

Tetapi apabila pemilik restoran di Maine cuba untuk menukar kentang goreng mereka baru-baru ini, orang benar-benar kehilangan fikiran mereka.

Perkara-perkara menjadi begitu bermusuhan sehingga para pemilik restoran pun menerima ancaman ganas! Ya, betul.

Fry french memikat bayi ini untuk mengambil langkah pertama

07.07.201700:29

Franks terkenal Bolley di Waterville, Maine, adalah restoran anjing panas yang telah menjadi perniagaan yang dijalankan oleh keluarga sejak 1960-an. Pemilik Jim dan Leslie Parsons, yang mengambil alih perniagaan itu pada tahun 2017, baru-baru ini menanggalkan kentang goreng keriting mereka, yang telah di menu selama bertahun-tahun. Mereka menggantikannya dengan kentang goreng lurus dan tidak memikirkannya.

Kentang goreng masih dipotong setiap hari dari kentang Maine tempatan dan goreng dalam minyak canola yang mendesis, kata Parsons kepada TODAY Food. Tiada apa-apa lagi yang berubah tentang resepi kecuali potongan.

Tetapi ramai pelanggan tidak memilikinya.

Bolley's Famous Franks crinkle fry
Frisian terkenal di Bolley’s Frink crinkle fry

Pelanggan mengadu mengenai pertukaran yang gurih menggunakan bahasa yang tidak sopan dan juga mengancam untuk membahayakan keluarga Parsons.

“Terdapat sedikit negatif dari beberapa orang yang merungut yang kami terpaksa mengawal perniagaan kami, kerana mereka terlalu berahi,” kata pemilik bersama Bolley, Leslie Parsons kepada KAMI HARI INI..

Jim and Leslie Parsons of Bolley's Famous Franks
Jim dan Leslie Parsons, pemilik bersama Franks terkenal Bolley di Waterville, Maine

Ia menimbulkan kekacauan bahawa pasangan itu meletakkan jawatan di laman Facebook restoran dan menulis bahawa tingkah laku yang tidak menyenangkan tidak akan diterima di restoran. Jawatan asal sejak itu menjana lebih daripada 400 komen dari seluruh dunia.

Menanam mengapa memotong keriting itu? Pasangan itu memberitahu HARI INI bahawa mereka memerlukan kos $ 2,000 setahun untuk mengekalkan bilah-bilah yang diperlukan untuk kentang goreng-goreng. Ia terlalu tinggi untuk membayar harga untuk perniagaan, terutama kerana margin pada kentang goreng sudah cukup langsing.

Pengguna Facebook benar-benar menyokong keputusan Bolley dan bertanya-tanya bagaimana orang dapat mendapatkan begitu bengkok dari bentuk ke atas kentang goreng. Sesetengah pengulas menawarkan cadangan, seperti mengecas lebih banyak untuk pelbagai crinkle atau menubuhkan laman GoFundMe supaya peminat berkerut mungkin boleh membayar bilah.

The Parsons memberitahu TODAY Food bahawa mereka melekat dengan kentang goreng lurus untuk sekarang. Alasan utama ialah mereka tidak mahu meningkatkan kos kepada pelanggan, terutama kerana kebanyakan pelanggan mereka adalah warga emas yang hidup dalam keselamatan sosial dan dana persaraan yang terhad.

 Perfect Thin and Crispy French Fries
Dapatkan Resipi itu

Goreng Perancis yang nipis dan renyah

Kenji Lopez-Alt

Berita baiknya adalah bahawa semua perhatian telah menyebabkan peningkatan perniagaan untuk restoran.

“Kami mempunyai lebih banyak aliran [pelanggan] dengan orang yang ingin tahu, datang untuk mencuba kentang goreng,” kata Leslie Parsons. “Terdapat banyak maklum balas positif juga.”

Buat masa ini, walaupun mereka mengalaminya yang mengejutkan, nampaknya Parsons mendapati bahawa dendam yang terbaik adalah kejayaan.

Hoda Kotb dan Mel B cuba ‘Donuts’ baru Dunkin ‘Donuts’

Jun.27.201801:14

Loading...