Resipi Brussels pucuk, petua: Cara memilih, menyiapkan dan memasak sayur-sayuran jatuh

Bagaimana to cook Brussels sprouts
Judy Kim / HARI INI

Brussels bercambah lama bercambah kini kanak-kanak yang sejuk di dalam kelas, yang dipanggang, pan disengat dan tumis di restoran dan dapur rumah sama. Jika dicincang dengan nipis – sama ada dengan tangan atau dengan slicer mandolin – anda juga boleh menikmati mereka mentah dalam salad. Teruskan membaca untuk nasihat tentang cara untuk, menyimpan dan menyiapkan kubis mini yang menggemari.

Dapatkan semua yang anda perlukan untuk memasak dengan buah musim gugur dan sayuran musim gugur

Menaik taraf telur hancur dengan pucuk Brussels dan quinoa

Bagaimana untuk pucuk Brussels

  • Pucuk Brussels kadang-kadang boleh didapati di batang, terutamanya di pasaran petani. Versi tangkapan pasti mempunyai beberapa drama, tetapi ia sangat baik untuk membeli pucuk Brussels longgar.
  • Cari kepala hijau terang yang tegas dan berat untuk ukuran mereka. Daun harus dikemas dengan ketat. Elakkan kecambah Brussels dengan daun kuning, tanda umur, atau bintik hitam, yang boleh menunjukkan kulat.
  • Pertumbuhan Brussels yang lebih kecil biasanya lebih manis dan lebih lembut daripada yang lebih besar. Dingin menumpukan kecantikan Brussels sprouts, jadi mereka cenderung rasa lebih enak selepas fros pertama.

14 cara membuat sayuran kurang membosankan

Bagaimana untuk menyimpan pucuk Brussels

  • Jika anda membeli pucuk Brussels di tangkai, potongnya sebelum menyimpan. Jika tidak, tinggalkan pucuk Brussels utuh sehingga anda sudah bersedia memasaknya.
  • Letakkan pucuk Brussels dalam mangkuk atau bekas yang tidak ditemui di dalam peti sejuk. Pucuk Brussels akan menjadi yang terbaik dalam beberapa hari pertama, tetapi bergantung kepada bagaimana mereka segar, mereka boleh bertahan selagi beberapa minggu di dalam peti sejuk.

Bagaimana untuk mempersiapkan pucuk Brussels

  • Basuh Brussels pucuk dalam air sejuk dan pat kering.
  • Potong akhir batang kecambah Brussels dan keluarkan daun yang longgar, kekuningan atau terputus.
  • Sekiranya pucuk Brussels anda tidak semua saiz yang sama, separuh atau suku yang lebih besar maka mereka akan memasak secara sama rata.

Resipi Brussels sprouts

Saluran kecambah Brussels dicincang dengan badam marcona dan pecorino

Brussels pucuk dengan gula perang dan walnut

Panggang Brussels Sprouts with Garlicky Bread Crumbs
Dapatkan Resipi itu

Serbuk Brussels pucat dengan serbuk roti Garlicky

Lauren Salkeld