Resipi ayam goreng 10 jari-lickin yang baik

Beberapa perkara yang lebih menarik daripada sepotong ayam goreng keemasan, renyah. Membuat ayam goreng di rumah sebenarnya lebih mudah daripada nampaknya dan bertentangan dengan kepercayaan popular, ia tidak selalu memerlukan penggoreng.

Keindahan ayam goreng adalah bahawa walaupun panas dan lurus yang lazat di dapur pada malam musim sejuk, ia juga sangat baik pada suhu bilik – sesetengah mungkin mengatakan lebih baik. Itu menjadikannya tambahan hebat untuk perayaan musim panas dari piknik untuk barbeku.

Apa saja musim ini, ia adalah masa yang baik untuk mengumpul penyebaran salad kentang dan mac dan keju, dan kemudian digali ke dalam resipi ayam goreng mulut ini.

Renyah, renyah, lazat! Cara membuat ayam goreng ibu Savannah

Mei.04.201601:32

Savannah's Mom's Homestyle Fried Chicken
Dapatkan Resipi itu

Ayam Fried Homestyle Ibu Savannah

Nancy Guthrie

Ibu Savannah Guthrie, Nancy Guthrie, mendedahkan rahsianya untuk menjadikan ayam goreng gayanya yang lazat di Kentucky yang mempunyai masalah emas yang luar biasa dan sepakan rempah kanan. Kuncinya ialah menggunakan keropok atau kerepek kentang dalam salutan yang dihancurkan dan menambah minyak bacon kepada minyak goreng untuk rasa tambahan.

Siri Daly's Fried Chicken
Dapatkan Resipi itu

Ayam Fried Siri Daly

Siri Daly

Ibu Carson Daly membesar di seluruh dunia, tetapi akarnya berada di North Carolina. “Dia akan menceritakan kisah tentang hari-harinya di ladang neneknya dan makan malam gaya keluarga dengan masakan Selatan yang tepat,” kata Siri Daly kepada HARI INI. “Saya sangat bersyukur kerana dia berkongsi resipi dengan saya. Apabila kita makan ayam goreng yang renyah ini, terasa seperti dia duduk di meja bersama kami.”

Judy's Fried Chicken
Dapatkan Resipi itu

Ayam Fried Judy

Judy Joo

Ayam goreng Korea Chef Judy Joo mempunyai kulit nipis dan segar yang luar biasa. “Sebagai seorang kanak-kanak, saya hanya makan kulit ayam goreng … ia adalah bahagian yang terbaik!” dia memberitahu HARI KAMI. Sos pedas boleh dihiris di atas atau disimpan di sisi untuk memenuhi rempah-o-meter semua orang.

Oven-Fried Chicken
Dapatkan Resipi itu

Ayam Oven-Fried

Justin Chapple

Resipi ayam goreng Justin Chapple adalah menakjubkan kerana hanya menggunakan lima bahan – dan satu adalah cornflakes! Selain itu, ia tidak memerlukan dapur memasak atau pembersihan minyak. Siapa yang tidak suka mempunyai 50 minit percuma manakala ketuhar tidak berfungsi?

Cerah Anderson's Easy Buttermilk Poached and Fried Chicken
Dapatkan Resipi itu

Mudah-mudahan Buttermilk Sunny Anderson yang dibakar dan Ayam Goreng

Sunny Anderson

Chef Sunny Anderson menggunakan tipuan lama dari hari katering untuk membuat ayam goreng ini. Pertama, dia menarai ayam, maka dia memakannya dan akhirnya, dia menggorengnya. “Anda memastikan ia adalah juicy, beraroma dan dimasak melalui brining dan pemburuan haram, maka goreng terakhir adalah semua tentang krisis!” dia memberitahu HARI KAMI. Kaedah ini membolehkan tukang masak di rumah untuk benar-benar mempunyai ayam goreng dalam beberapa minit sepanjang minggu atau menggunakan ayam rebus untuk kegunaan lain seperti dalam salad.

Hidangan Panas: Kisah di sebalik ayam goreng Nashville yang bergaya

Jul.28.201601:48

Nashville Hot Fried Chicken
Dapatkan Resipi itu

Nashville Hot Fried Chicken

Jeff McInnis

Nashville ayam goreng panas menjadi trend makanan untuk alasan yang baik. Air garam menjadikan ayam sangat berair dan ia mempunyai keseimbangan sempurna bumbu. Kerak giling susu sangat renyah dan berdiri dengan baik untuk mentega pedas dan jeruk yang disajikan dengan ayam.

Cornflake Fried Chicken with Sweet and Sour Blueberry Sauce
Dapatkan Resipi itu

Chicken Cornflake Fried with Sweet and Blueberry Sauce sauce

Erin French

“Ayam goreng yang hebat adalah kira-kira kira-kira,” kata chef Erin French kepada TODAY Food. Dagingnya harus lembut dan berair, sementara salutannya segar dan renyah. Resipi ini mencapai keduanya dengan air garam yang lembut dan lembut dan kerak tepung-dan-jagung. Untuk sentuhan yang mengejutkan, ia disampaikan dengan penyebaran blueberry yang manis dan masam yang dibuat dengan buah manis dan saus tomat.

Nenek's sweet tea-brined fried chicken with butternut squash puree
Dapatkan Resipi itu

Nenek ayam manis yang dipenuhi dengan nenek dengan butternut squash puree

Ryan Scott

Chef Ryan Scott berkongsi resipi neneknya untuk ayam teh manis yang manisnya yang renyah, manis dan asin. Di sini ia dihidangkan dengan pure butternut squash puree, tetapi ia lazat sendiri. Kadang-kadang nenek hanya tahu yang terbaik!

Fried Chicken on a Stick
Dapatkan Resipi itu

Ayam goreng pada kayu

Elizabeth Heiskell

Chef Elizabeth Heiskell’s fried-chicken-on-a-stick adalah hebat sebagai makanan pembuka atau makan malam, dan adalah perkara yang sempurna untuk membawa kepada barbeku luar. Tiada peralatan diperlukan!

Dapatkan Resipi itu

“Rebus Ikan Rebus” Ayam Goreng

Tory McPhail

Kunci kepada ayam goreng gaya Louisiana ini ialah air garam di dalam air yang dibekalkan dengan perasa mendidih ketam, yang menjadikan daging itu lebih berair. Hidangkannya dengan sayur-sayuran ketam seperti jagung, kentang dan bawang untuk rasa New Orleans di rumah.

Cara membuat ayam goreng sempurna dalam ketuhar tanpa minyak

April.30.201802:30