Rasanya kurang? Wain yang diilhamkan oleh ‘The Tale of the Handmaid’ ditarik di tengah-tengah kemarahan internet

Bagaimana anda mengubah kisah fiksyen mengenai penyalahgunaan wanita dalam keadaan totalitarian yang menindas ke dalam jenama wain yang berjaya?

Rupa-rupanya, anda tidak boleh.

Menurut People, pada 10 Julai, MGM dan pembuat wain Lot18 mengumumkan wain jenama baru berdasarkan rancangan TV popular “The Handmaid’s Tale,” yang kini sedang dalam musim kedua streaming di Hulu. Barisan yang ditawarkan varietal diilhamkan oleh tiga watak utama – Offred, Ofglen dan Serena Joy.

Walau bagaimanapun, selepas pengumuman menjadi virus (atas alasan yang salah) mereka dengan cepat menarik plag dalam masa 24 jam.

Elisabeth Moss red hair
Pelakon Elisabeth Moss menghadiri acara FYC ‘The Tale of Handmaid’s’ di AMPAS Samuel Goldwyn Theatre pada 7 Jun 2018 di Beverly Hills, California.JC Olivera / Getty Images

Mengapa? Nah, internet mempunyai sesuatu untuk mengatakannya – banyak, sebenarnya – menyimpulkan bahawa mengikat wain untuk cerita tentang legalisasi serangan seksual dan penyeksaan wanita adalah tidak baik … untuk mengatakan sekurang-kurangnya.

Lot18 mencantumkan huraian terperinci tentang setiap wain, membandingkannya dengan setiap watak, seperti Offred’s 2017 Pays d’Oc Pinot Noir. Ia digambarkan sebagai “kaya dan kompleks. Rasa, rasa buah ceri dan cassis dilengkapi dengan perisa cendawan dan lantai hutan. Kami menghormati Dilantik dengan wain yang akan tinggal bersama anda lama selepas anda selesai gelas anda dan pengalaman yang kuat anda tidak akan pernah lupa, “menurut Orang.

Sudah tentu, “Kisah Tukang Tangan” bukan siri pertama yang mempunyai wain sendiri.

Ada wain “Game of Thrones” dan “Portlandia,” pertunjukan komedi lakaran yang dibintangi oleh Fred Armisen dan Carrie Brownstein, mempunyai wain sendiri di Lot18 berdasarkan sketsa yang paling popular. Mereka termasuk 2016 Willamette Valley Wanita dan Wanita Pinot Noir yang pertama kali digambarkan sebagai “Pinot Noir untuk menghirup kumpulan terbaru esei feminis.” Ia berharga $ 30.

Elisabeth Moss mengenai apa yang boleh diharapkan oleh para peminat dari Musim 2 ‘Kisah Pengantin’

Disember.24.201701:49

Juga terdapat dari Lot18 adalah wain berdasarkan rancangan AMC, “The Walking Dead.” Kaca 2016 Maggie California Petite Sirah-Zinfandel, sesiapa sahaja? Ia digambarkan sebagai “campuran merah yang menyenangkan orang ramai yang boleh dipercayai dan mudah dicintai.”

Terdapat juga wain untuk “Saturday Night Live,” “Lord of the Rings,” dan, tentu saja, “Sarjana Muda.”

Tetapi apabila ia datang kepada “Kisah Tukang Tangan itu,” wain yang didasarkan pada tema gelap itu terlalu masam untuk banyak perut.

Sebagai watak-watak sering berkata dalam siri ini, “diberkati menjadi buah” – tetapi bukan dari pokok anggur, nampaknya.