Rasa seperti … tarantula ?! Burger ini mempunyai ramuan rahsia yang menyeramkan

Burger mahal yang membuat ombak bukan sekadar hidangan – ia mungkin benar-benar menyebabkan panik di kalangan beberapa pengunjung yang tidak curiga.

Bull City Burger and Brewery di Durham, Carolina Utara, adalah impian restoran yang berani, terutama pada bulan April, kerana sekarang mereka melayani burger di atas dengan tarantula yang renyah, renyah.

Pembentukan Selatan yang membanggakan diri dalam melayani daging yang dibesarkan di padang rumput, menawarkan hidangan yang enak dari seluruh dunia untuk seluruh bulan untuk merayakan budaya yang berbeza, sambil mengundang pengunjung untuk memperluas selera mereka … jika mereka mempunyai perut untuk melakukannya.

Sesetengah daging adalah sedikit lebih biasa daripada labah-labah. Terdapat ayam belanda, babi, bison, buaya, itik, arnab dan bahkan tiram gunung berbatu. Sedangkan yang lain hanya menunggu untuk mengambil tastebuds pada perjalanan yang benar-benar liar, seperti python, unta, burung unta, rusa, rusa, caribou dan, ya, lebih banyak bug.

Item tandatangan yang benar-benar menyebabkan kekhawatiran makanan adalah burger tarantula, yang sebenarnya hanya tersedia dengan memenangi loteri di restoran (terdapat kurang daripada 20 burger). Burger tarantula mempunyai patty daging lembu yang dipelihara pastur, dihiasi dengan satu tarantula panggang oven dan sos cabai pedas. Ia dihidangkan dengan kentang goreng untuk $ 30. Siapa yang tahu tarantula begitu mahal ?! Mereka dianggap makanan istimewa di Kemboja dan semakin sukar dicari di seluruh negara.

Bagi loteri, pepijat yang boleh dimakan sebenarnya tidak mencukupi kerana Bull City Burger berkata, “Sesetengah daging adalah sangat terhad dan ada yang sangat mahal.”

Sesetengah penyemak tweet kelihatan seperti crunchers berpengalaman dan mendakwa bahawa mereka semua adalah untuk makan tarantulas sebagai makanan istimewa, atau bahkan dengan beg.

Yang lain ingin tahu mengenai tekstur dan rasa.

Satu penyumbat burger menulis bahawa setiap gigitan merasai yang berbeza, tetapi itu sedikit sekali pahit.

Dan satu tweeter cukup baik untuk bimbang tentang kesejahteraan tarantula … tapi, peliknya, bukan lembu!

Dan satu lagi (dan ramai lagi di seluruh media sosial) menuju ke bukit.

Walaupun burger yang menyeramkan ini mungkin mempunyai pelanggan sama ada keinginan atau kecurangan, protein bug telah menjadi sumber nutrien dan protein yang dihargai selama bertahun-tahun, dan terdapat banyak cara untuk menikmati entomophagy (amalan makan serangga), sama ada dengan berdengung pada koktel lebah atau snek pada bar protein yang dibuat dengan tepung kriket.

Chef David George Gordon, penulis buku “Eat-A-Bug Cookbook” yang berpangkalan di Seattle, sebelum ini memberitahu HARI INI bahawa keistimewaannya adalah kabobs kalkun dan orzo dengan nymph kriket. Gordon memperlihatkan faktor queasy dengan membandingkan serangga menjadi “sepupu akuatik mereka”: udang, ketam dan udang. Goreng, panggang atau panggang, banyak bug yang merasakan seperti gigitan renyah, yang renyah dengan tekstur yang sama dengan Cheetos. Sudah tentu, anda boleh mengejar kaki kecil atau dua yang terikat pada gigi anda.

Berikut adalah rahsia Bobby Flay untuk membuat burger terbaik yang pernah ada

Ogos.30.201701:09

Pertubuhan Makanan dan Pertanian Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu meramalkan serangga yang boleh dimakan akan menjadi lebih diterima secara meluas apabila populasi tumbuh kepada kira-kira 9 bilion orang menjelang tahun 2050.

Penyelidikan organisasi menunjukkan banyak serangga yang boleh dimakan mengandungi protein, vitamin dan asid amino yang tinggi, dan mereka juga memerlukan kurang banyak makanan daripada ternakan (jangkrik memerlukan enam kali makanan lebih rendah daripada lembu). Serangga penuaian juga mempunyai kesan ekologi yang lebih baik, kerana ia mengeluarkan gas rumah hijau yang kurang.

Tetapi adalah makan pepijat dikenali kerana gigitan toksik dan sengatan mereka walaupun selamat?

“Mereka selamat sepenuhnya untuk makan,” kata Halcyon Derks, pengurus di Bull City Burger dan Brewery, memberitahu TODAY Food melalui e-mel. “Mereka flash beku kepada mereka untuk membunuh mereka dan kemudian oven dibakar.”