Rantaian kedai runcit terbesar di Amerika Syarikat menyingkirkan beg plastik

Sementara McDonald’s dan Starbucks baru-baru ini mengumumkan rancangan untuk menghentikan menawarkan jerami plastik yang digunakan pada masa akan datang, pengeluar terbesar Amerika mengambil lebih banyak lagi untuk memotong sisa plastik.

Pada hari Khamis, Kroger mengumumkan bahawa ia akan menghapuskan semua beg plastik guna tunggal dari kedainya pada tahun 2025 dan peralihan ke beg boleh digunakan semula.

Pasangan mengambil gambar pertunangan di Costco

Mei.18.201600:34

Ini berita besar dari rangkaian berasaskan Cincinnati yang mempunyai hampir 2,800 kedai di 35 negara.

“Hari beg ping plastik itu bernombor,” kata pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Kroger Rodney McMullen dalam satu ulasan di Cincinnati Enquirer pada hari Khamis. “Pelanggan kami memberitahu kami tidak masuk akal untuk mempunyai plastik yang hanya digunakan sebelum dibuang dan mereka betul-betul betul.”

Beg plastik yang digunakan ialah plastik kelima yang paling lazim digunakan dalam persekitaran dengan 100 bilion dilambung di Amerika Syarikat setiap tahun, menurut Kroger. Menghairankan, kurang daripada 5 peratus daripada beg itu sebenarnya dikitar semula.

“Ia satu langkah yang berani yang akan melindungi planet kita untuk generasi akan datang,” kata McMullen dalam satu kenyataan syarikat.

Kedai-kedai runcit QFC Seattle telah membuat suis sebagai kedai milik Kroger yang pertama untuk melaksanakan dasar itu. Apabila peralihan berlaku di kedai-kedai lain, syarikat itu berkata ia menggalakkan pers untuk membawa atau menggunakan beg boleh guna jika boleh.

Kroger ditches plastic bags
Syarikat Kroger

Apabila suis sepenuhnya di kedai, pelanggan akan mempunyai pilihan untuk membawa beg mereka sendiri atau membeli beg boleh guna atau beg kertas di kedai tempatan mereka dan bukannya menggunakan plastik, jurucakap syarikat memberitahu HARI INI Makanan.

Kedai-kedai di Kroger’s California telah pun dihapuskan dengan menggunakan beg plastik tunggal selepas negara melarang penggunaannya, tetapi beg plastik yang pelbagai guna masih terdapat di kedai-kedai itu.

Perubahan adalah sebahagian daripada Zero Hunger rantaian runcit | Program Sisa Sisa untuk mengurangkan sisa yang dihantar ke tempat pembuangan sampah dan membekalkan makanan berkhasiat kepada bank makanan dan pantri tempatan.

Internet bereaksi secara positif setakat ini:

Tiada kata apabila kedai lain akan mula membuat suis.

Perlu membeli beberapa beg boleh digunakan semula? Semak 18 tonggak hebat ini dari KATEGORI HARI INI.

Gadis muda ini mencetuskan persahabatan baru selepas bercakap dengan orang asing di kedai runcit: ‘Norah telah menyembuhkan saya’

Oktober.29.201600:46