Popcorn, kesesakan dan banyak lagi: 7 perkara mengejutkan yang boleh anda lakukan dengan Pot Segera anda

Kini, anda mungkin pernah mendengar tentang banyak perkara yang boleh dilakukan Instan Pot. Dari cepat memasak sup untuk membuat nasi dan juga ayam keseluruhan, periuk tekanan yang boleh diprogramkan boleh membuat hampir apa-apa makanan dalam kilat.

Digambarkan sebagai “mengubah hidup” oleh sesetengah, peranti kuliner yang agak baru ini mempunyai berikut kudus yang serius.

Potong Instan Potong yang cerdik untuk roti, keju ricotta dan popcorn

Mac.07.201803:23

Sekiranya anda baru kegilaan atau masih di pagar mengenai mendapatkan satu, anda mungkin tidak mengetahui semua rahsianya lagi. Tetapi kami mendapat anda dilindungi. Berikut adalah beberapa perkara kegemaran kami berkaitan dengan Instan Pot yang melampaui resipi tetap. (Dan, jika kami meyakinkan anda untuk mencuba, TODAY mendapati model untuk 50 peratus off untuk memulakan anda!)

Dari beku hingga hebat

Tiada masa untuk mencairkan? Tiada masalah. Anda boleh mula memasak makanan anda walaupun ia adalah blok besar ais. Hanya jangan masukkan daging mentah, beku ke dalam periuk, tetapi blok sup beku, stews dan protein yang dimasak semuanya baik untuk pergi. Sekali-sekala, pastikan anda menyimpan dan membekukan makanan dalam bekas kecil yang akan sesuai di dalam periuk, jika tidak, anda perlu terlebih dahulu mencairkannya.

Membuat telur rebus yang keras

Sama ada anda mahu menyimpan beberapa telur rebus di dalam peti sejuk atau membuat pembuka seperti telur rebus, anda boleh membuatnya dalam Instan Pot anda dalam masa kira-kira 10 minit. Anda boleh menggunakan rak yang disertakan dengan periuk atau pergi dengan memasukkan pengukus silikon. Jika menggunakan trivet, letakkan telur di rak (kira-kira enam hingga 10 akan sesuai, bergantung pada saiz periuk anda); tambah 1 cawan air ke bawah periuk dan tutup penutup dan letakkan periuk yang tinggi. Ia akan mengambil kira-kira 6 minit untuk tekanan untuk membina dan 5 minit lagi untuk memasak telur. Sebaik sahaja kitaran selesai, keluarkan telur dan tempatkan dalam mandi ais untuk menghentikan proses memasak.

Bagaimana ibu ini menggunakan Instan Pot beliau untuk kehilangan £ 125

Dis.16.201701:08

Pukul beberapa yogurt

Bahagian terbaik tentang resipi ini untuk yoghurt Yunani dari Tidbits adalah bahawa ia hanya memerlukan dua bahan: susu dan yogurt starter. Proses ini memerlukan masa yang lebih sedikit daripada hidangan lain di dalam periuk – kira-kira satu jam untuk susu panas, kira-kira dua jam untuk menyejukkan, lapan jam pengeraman dan kemudian empat jam penyejukan sebelum menerkam. Tetapi hasilnya adalah merawat yang sejuk dan berkrim, tanpa bahan tambahan yang tidak diperlukan atau gula tambahan.

Kembalikan sisa makanan

Ketuhar gelombang mikro adalah begitu 2010. Tidak ada keperluan untuk mesin besar di kaunter anda lagi kerana kemampuan Instant Pot untuk memanaskan semula sisa makanan. Menggunakan fungsi stim akan membantu memanaskan makanan dengan cepat dan tidak akan mengeringkannya seperti kaedah lain, hanya pastikan untuk menambah sekurang-kurangnya secawan air ke bawah periuk, gunakan bekas bukti haba (mangkuk atau liter penyimpanan Pyrex Beras mason bersaiz baik berfungsi dengan baik) dan tutup bekas dengan sekeping foil sebelum anda menyiram selama lima minit atau lebih, bergantung pada makanan.

Buat marmalade dan jem

Mentega kacang dan jeli sandwic hanya mendapat peningkatan kerana kesesakan buatan sendiri yang boleh anda buat dengan Pot Segera anda. Untuk resipi jem strawberi ini dari Naluri Mama, anda hanya memerlukan satu paun strawberi dadu organik dan secawan madu mentah. Terdapat banyak cara untuk bereksperimen dengan buah-buahan, jus dan pemanis yang berbeza. Max Instan Pot yang baru, kerana musim bunga ini, bertujuan untuk menjadikan fungsi ini lebih mudah, dan anda boleh dapat kesesakan buatan sendiri dan jeli.

Popcorn pop

HARI INI

Malam-malam pesta Netflix hanya menjadi lebih enak dengan popcorn Instant Pot. Apa yang anda perlukan adalah beberapa biji popcorn yang belum dimasak, minyak kelapa dan sedikit garam, jika anda mahu. Mula dengan menghidupkan ciri tumit, kemudian tekan “menyesuaikan” untuk menggerakkan kawalan suhu kepada “lebih banyak.” Apabila paparan periuk dibaca “panas”, tambah 3 sudu minyak kelapa dan kacau selama kira-kira satu minit sehingga cair. Selepas minyak datang ke reneh, tambah 1/2 cawan popcorn kernels. Pastikan semua biji dilapisi dengan minyak kemudian letakkan penutup pada periuk (bukan penutup Segera, yang akan menghentikan proses tembikar). Apabila muncul melambatkan, putar periuk dan biarkan biji-bijian terus muncul sebelum mengeluarkan penutup. Taburkan dengan sedikit garam dan nikmati!

Buat wain

Siapa kata anda hanya boleh membuat makanan dengan Pot Segera anda? Ternyata anda boleh membuat minuman, juga, dan bukan hanya menumbuk. David Murphy, seorang blogger makanan dari New Jersey, menggambarkan cara membuat wain merah dalam Pot Instan – dan dia memulakan prosesnya dengan jus anggur. Hack unik Murphy telah menjadi virus tetapi TODAY Food mendapat sudu di dalam dan anda boleh mencuba resipi, juga!

Segera Pot Wine
Dapatkan Resipi itu

Wain Pot Segera

David Murphy

Jika anda belum lagi mengambil Pot Instan anda, di sini adalah tempat untuk menangkap satu supaya anda boleh memasak!

Segera Pot Ultra 6 Qt, $ 150 (biasanya $ 300), Sur La Table

Segera Pot Ultra

Pot Instan 6 Qt 7-in-1 Cookie Tekan Boleh Diprogram, $ 100, Amazon

Segera Pot 7-in-1

Pot Instan 6 Qt 6-in-1 Cookie Pressable Programable, $ 79, Amazon

Segera Pot 7-in-1

Item ini dipilih oleh pasukan editorial kami kerana kami menyukai mereka – dan kami harap anda juga melakukannya. HARI INI mempunyai hubungan afiliasi, jadi kami dapat memperoleh porsi kecil dari hasil pembelian anda. Item dijual oleh peruncit, bukan oleh HARI INI.