Pizza Hut sedang membuat perubahan besar pada menunya – tetapi ia bukan mengenai pizza

Ia adalah hari yang hebat untuk pelajar-pelajar kolej (dan pencinta makanan segera di mana-mana) apabila rantaian pizza mula-mula mula menawarkan sayap ayam bersama-sama dengan pai mereka.

Sekarang satu rantaian pizza sedang berusaha membuat salah satu daripada item itu lebih sihat.

Joy Bauer memotong kalori dari sayap ayam, salad kentang

Jul.15.201604:15

Pada hari Selasa, Pizza Hut berikrar untuk berkhidmat hanya sayap ayam bebas antibiotik, kedua-dua tulang dan tanpa bakar, menjelang 2022. Keputusan itu datang selepas rantaian memutuskan menggunakan hanya ayam antibiotik untuk topping pizza tahun lepas.

Seorang wakil dari Pizza Hut memberitahu TODAY Food bahawa ia akan mengambil rantai kira-kira empat tahun untuk syarikat itu bekerjasama dengan petani dan pembekal ayam semasa untuk membawa mereka ke peralihan untuk menaikkan ayam tanpa antibiotik, yang merupakan amalan industri biasa.

Pengumuman syarikat adalah ikrar terbaru dari banyak rantaian perkhidmatan cepat, seperti Panera Roti, yang berusaha memotong antibiotik dan bahan tambahan makanan lain dalam hidangan mereka.

Pizza Hut has pledged to have antibiotic-free chicken wings by 2022
Pizza Hut telah berjanji untuk menyediakan sayap ayam antibiotik pada 2022.Dengan ihsan Pizza Hut

“Sebab bahawa syarikat memberi tumpuan kepada ini sekarang adalah kerana ia memakan orang dan menjadi antibiotik yang tahan,” Bonnie Taub-Dix, RDN, pencipta BetterThanDieting.com dan pengarang “Membaca Sebelum Anda Makan – Mengambil Anda dari Label ke Jadual, “kata Makanan HARI INI.

“Penggunaan berlebihan antibiotik dalam makanan seolah-olah dipersalahkan untuk bakteria tahan, seperti superbugs, walaupun sesetengah pakar berpendapat antibiotik mungkin tidak bertanggungjawab,” katanya. Taub-Dix berkata dia lebih peduli dengan bagaimana sayap ayam dan makanan lain disediakan di restoran.

“Saya tidak pasti jika ini ikan yang paling besar untuk goreng,” katanya. “Saya suka mereka melihat lebih dekat dan berfikir tentang pizza bijirin, lebih banyak topping sayuran … dan kurang sodium di sayap mereka yang mempunyai 535 miligram setiap hidangan empat keping.”

Secara keseluruhan, Taub-Dix berkata dia berfikir bahawa perubahan kepada sayap ayam bebas antibiotik adalah langkah ke arah yang betul. “Apabila anda boleh makan lebih banyak makanan yang sihat, anda akan menjadi lebih baik,” katanya.

4hb Julai BBQ: ‘sayap’ dengan sayap ayam cuka yang disapu dan hangus

Jul.04.201703:52