Petua kalkun kesyukuran: Memasak jepun yang paling lazat dan paling tasti

Memasak turkey
Ayam belanda yang dipanggang bijak di Concord, N.H. Resipi kalkun ini menggunakan bijirin segar cincang untuk mentega melembutkan, yang kemudian disapu kedua-dua di bawah dan di atas kulit burung.AP

Apabila tiba masanya untuk bercakap kalkun, beberapa orang mempunyai banyak yang dikatakan sebagai Rick Rodgers. Penulis buku masakan “Thanksgiving 101” (tambah lebih banyak lagi) dan bekas jurucakap salah satu syarikat unggas terbesar di negara ini, dia telah memasak lebih daripada 500 tukang gergasi dalam kerjaya yang lama. Teruskan membaca untuk petua yang cuba dan benar untuk memanggang seekor ayam belanda yang tidak dapat dilupakan.

Berkaitan: Bagaimana untuk membakar garam ayam belanda dan mengapa anda perlu melakukannya Kesyukuran ini

ping untuk ayam belanda

1. Rodgers mempunyai perasaan yang kuat tentang jenis belanda apa yang hendak dibeli: “Satu perkataan: segar,” katanya. “Pembongkaran ayam belanda beku adalah sakit di leher. Ia mengambil masa 24 jam penuh untuk mengoyak setiap lima kilogram. Saya tidak mempunyai ruang yang cukup di dalam peti sejuk saya untuk mengoyak ayam belanda selama lima hari. “

2. Di luar membeli segar, Rodgers berkata tidak ada keperluan untuk berbelanja mewah apa-apa kecuali jika anda mempunyai alasan khusus untuk melakukannya, seperti undang-undang pemakanan agama. “Ingat siapa yang anda masak,” katanya. “Adakah mereka menghargai burung warisan yang dibelanjakan sebanyak dua kali untuk membeli?”

Bagaimana untuk memancing ayam belanda dengan selamat

3. Rodgers mengambil pandangan yang agak kontroversial mengenai pemadat, disifatkan selama bertahun-tahun sebagai makanan keselamatan tanpa berkata: “Saya tidak pernah mengetuk seekor kalkun dalam hidup saya,” katanya. “Ia selamat untuk menghidupkan ayam belanda – USDA telah menukar pendirian mereka.” Sudah tentu, agensi kerajaan tidak lagi menasihatkan menentang burung.

4. Untuk menghidupkan burung anda dengan selamat, jangan menggabungkan bahan-bahan basah dan kering sehingga sebelum anda memasukkannya ke dalamnya, dan pastikan anda membuang-buang waktu sekitar 3/4 cawan pemadat per paun kalkun. Dan pastikan termometer daging berguna, kerana anda perlu memastikan pemadat itu mencapai 165 ° F semasa memasak.

Memasak ayam belanda

5. Sama seperti pilihan kalkun pilihan anda, begitu juga pilihan pan panci anda. Rodgers berkata berat, yang tidak akan berkurang di bawah berat burung, dan gelap, yang akan menyerap panas ketuhar dan membuat tangkapan yang lebih kaya untuk kuah.

6. Jika anda tidak memasukkan ayam belanda, Rodgers mencadangkan pengisian rongga untuk rasa daging. Sebelum memanggang, kira-kira memotong dan masukkan bawang, wortel, rusuk atau dua saderi, dan apel smith apple, ditambah tangkai pasli segar. (Anda akan membuang dan melemparkan semuanya sebelum berkhidmat.) Di luar, gosokkan mentega lembut dengan campuran thyme, bijak, marjoram, rosemary dan biji sayuran.

7. Untuk memastikan daging putih lembap dan daging gelap yang dimasak sepenuhnya, Rodgers menawarkan nasihat kegemarannya: Tutup payudara rapat dengan kerajang-jangan hanya khemah untuk melambatkan memasak di kawasan itu. “Saya memanggilnya brassiere foil,” katanya. Keluarkan brassiere itu untuk jam terakhir memasak, untuk membiarkan kulit coklat dengan baik. “Buangnya beberapa kali untuk membawa jus pan gelap ke atas payudara, seperti anda melukis payudara.”

8. Selaras dengan penerangan anatominya yang berwarna-warni, Rodgers berkata, “Saya memberitahu orang untuk meletakkan termometer di garis panty dari ayam belanda – di mana butt kecilnya memenuhi bahagian atas sendi pinggul, itulah bahagian paling kecil.” termometer dibaca 165 ° F, ayam belanda dimasak.

Melayan ayam belanda

9. Hanya kerana termometer mengatakan ayam belanda dimasak, itu tidak bermakna ia sudah siap. Biarkan kalkun berdiri selama 30-45 minit sebelum ukiran. “Semakin panjang ayam belanda itu menonjol, juicier akan menjadi, dan lebih banyak masa anda perlu memanaskan hidangan sampingan anda,” kata Rodgers. Burung besar harus tetap panas selama satu jam atau lebih.

10. Setelah diukir oleh ayam belanda, sediakan sedikit stok kalkun ke atas daging sebelum disajikan. “Ia menjadikan kalkun juiciest yang akan anda makan,” kata Rodgers.

Curtun Stone’s cheese-roasted dejed ‘best ever’ oleh Matt Lauer

Nov.20.201503:50