Perlukan resep mojito yang hebat? Cuba 9 spin yang lazat ini

Membuat mojito sebenar melibatkan lebih daripada hanya mencampurkan rum, gula, pudina dan kapur dalam gelas. Ia memerlukan sedikit teknik: Anda perlu berhati-hati meredakan pekat dan kapur segar untuk mengeluarkan rasa mereka. Tetapi jangan terlalu keruh; empat atau lima saat akan dilakukan. Walau bagaimanapun, mojito yang sangat baik adalah mudah untuk dibuat apabila anda menguasainya. Mulakan dengan resipi mojito hebat ini, dan semak lapan variasi musim panas yang menyegarkan.

Mojito klasik

Klasik mojito
Hari ini

Hanya lima ramuan-yang kebanyakannya anda mungkin ada di rumah, menghasilkan hasil minty, sihat, tidak dapat dinafikan yang lazat dalam resipi mojito lurus ini. 

Pink limapefruit mojito

Merah jambu grapefruit mojito
Hari ini

Buat granita limun ayam dan bertukar menjadi mojito cantik merah jambu ini, atau gunakan jus limau gedang segar sebaliknya.

Basil lychee mojito

Basil lychee mojito
Hari ini

Jika rum bukan semangat pilihan anda, cuba ini alternatif resipi mojito, yang memerlukan gin dan kemangi segar. Tambah jus lychee sedikit, dan sajikan minuman di dalam gelas batu atau gelas martini yang mewah.

Blueberry mojito

Blueberry mojito
Hari ini

Dalam mojito buah ini, murni dan blueberry keseluruhan membuat warna yang berwarna ungu-biru dan rasa manis.

Mochit kelapa beku

Frosty coconut mojito
Hari ini

Koktail kelapa sejuk ini adalah whammy tiga: Ia dibuat dengan ram berperisa kelapa, air kelapa dan santan ringan.

Koktel mojito delima

Delima mojito cocktail
Hari ini

Rum delima adalah rahsia warna merah ruby ​​ini. Hiburkan ram buah delima anda sendiri hingga dua minggu lebih awal jika anda merancang untuk membuat koktel ini untuk pesta. 

Tequila mojito

Tequila mojito
Hari ini

Menggunakan tequila yang berumur seperti reposado atau añejo memberikan mojito berani ini selesai dengan berasap dan kedalaman yang besar.

Strawberry rhubarb mojito

Strawberry rhubarb mojito
Hari ini

Jam strawberi ditambah sirap rhubarb buatan sendiri adalah bahan utama dalam mojito bermusim ini. Untuk membuat kuantiti yang lebih besar untuk pesta, kalikan bahan-bahan dan menggabungkannya dalam periuk, tuangkan minuman di atas ais, kemudian topi setiap gelas tamu dengan soda kelab.

Tembikai mojito

Tembikai mojito
Hari ini

Segelas tembikai segar yang dimurnikan dalam pengisar memberikan mojito ini warna yang memikat dan rasa permata.