Perhatian Alert: Anda boleh merobek Pot Instan kurang dari $ 50 sekarang

Periuk tekanan periuk Instan telah memberi inspirasi kepada asas peminat sengit. Lebih daripada 1.3 juta orang tergolong dalam komuniti Facebook Instan Pot dan video YouTube teratas yang memaparkan Instan Pot memperoleh lebih daripada satu juta views.

Dan, sekarang anda boleh mengalahkan satu di Walmart selama 39 peratus – satu perjanjian padat.

Jika anda membaca mana-mana ulasan atau kumpulan Facebook, anda akan faham mengapa orang begitu ke dalam periuk tekanan yang boleh diprogram ini. Mungkin anda pernah mendengar sahabat baik anda … dan ibu … dan rakan kerja … dan sepupu … semua bercakap tentang bagaimana ia mengubah hidup mereka, mengubah makanan yang digunakan untuk mengambil jam ke dalam makanan yang mengambil masa beberapa minit. Dan, kini anda sedang mempertimbangkan membeli Pot Instan untuk diri sendiri.

Chile, Instat Pot
Chili dibuat dalam Pot Segera yang secara literal mengambil sedikit masaCasey Barber / HARI INI

Jadi, saya mencubanya. Dan, saya di sini untuk menyuarakan berjuta-juta (secara harfiah, berjuta-juta) orang dalam talian mengoceh tentang perkara itu: Pot Segera itu berbaloi.

Sebelum anda mengambil risiko, anda mungkin akan merasa sedikit takut dan terharu. Jangan risau! Ini bukan periuk tekanan kompor yang menakutkan yang mengancam untuk meniup rumah setiap kali ia meletus dengan berani. Ini adalah keadaan seni, keluli tahan karat, mesin super canggih yang akan, sebenarnya, mengubah tabiat memasak anda menjadi lebih baik. Malah kami profesional resipi telah jatuh ke kepala kerana mudah dan intuitif untuk mendapatkan hasil yang hebat!

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

Periuk Lot LUX60 V3 6 Qt 6-in-1 Multi-Use Pressure Cooker, $ 49 (biasanya $ 79), Walmart

Segera Pot LUX60 V3 6 Qt 6-in-1 Multi-Use Programmable Pressure Cooker

Anda juga boleh mendapatkan periuk 7-dalam-1 untuk $ 99 pada Walmart.

Sekiranya anda pernah menggunakan periuk perlahan atau periuk nasi, anda sudah separuh lagi menjadi pakar Instan. Sekiranya anda tidak pasti, ikuti lima petua ini untuk mendapatkan yang terbaik dari periuk tekanan.

Bekerja fungsi yang diprogramkan di Instan Pot

Tidak seperti microwave tahun 1993-nya dengan butang “kentang” dan “kaserol” yang misteri, kunci fungsi ini sebenarnya berfungsi dengan baik! Untuk pemakanan tekanan pemakanan, Penyediaan program yang diprogramkan segera – termasuk sup, ayam, nasi, kacang dan cabai, dan stew – mengambil sebahagian besar tekaan daripada berapa lama dan berapa tinggi tekanan-memasak makanan.

Sebaik sahaja anda lebih selesa dengan Pot Instan, mudah untuk membuat penyesuaian terhadap masa dan suhu. Tetapi fungsi pratetap membuatkan anda berasa selesa menggunakannya terus dari kelawar. Saya telah membuat resipi cili perlahan-masak yang sama di atas dapur selama bertahun-tahun dengan kacang tin, tetapi sekarang saya menetapkan butang dan mempunyai batch besar dibuat dengan kacang-kacangan kering yang sihat untuk pergi dalam masa sejam. Risotto pancing adalah sesuatu walaupun suami saya boleh mencapai, dan saya lebih kagum Kari kelapa Thai kegemaran saya hanya mengambil masa 20 minit untuk peha ayam sebagai lembut seolah-olah saya menjerat mereka berjam-jam.

Pemasak lambat slider babi yang menarik sangat sesuai untuk Super Bowl

Februari.03.201603:51

Isikan semula sisa tanpa membantunya

Fungsi stim adalah, pada nilai muka, dimaksudkan untuk memasak sayur-sayuran dengan cepat dan ringkas – itu menjadikan Pot Segera pada panas penuh dan penuh tekanan, dan dipratetap untuk memasak hanya dalam beberapa minit. Walau bagaimanapun, saya lebih suka menggunakan tetapan ini sebagai baik hack untuk memanaskan semula makanan beku – dan sangat bagus di mengukus pelekat periuk itu semua yang kita simpan dalam peti sejuk untuk makanan ringan kecemasan. (Sekali lagi, walaupun pro resipi tidak kebal kepada sedikit bantuan dikemas kini setiap saat dan kemudian!)

Tuang 1 cawan air ke dalam Pot Segera sebelum memanaskan semula apa-apa – kelembapan diperlukan untuk membawanya ke tekanan. Untuk makanan yang dibungkus atau tukang periuk, keluarkan sebarang bungkus plastik dan letakkan makanan pada rak pengukus yang disediakan atau rak pengukus anda sendiri. Untuk sisa beku, letakkan blok makanan di dalam hidangan kecil bakar ketuhar yang ketuhar pada rak. Masa akan berubah mengikut apa yang anda sedang pemanasan semula; Potstickers hanya akan mengambil masa kira-kira 3 minit, tetapi bahagian yang lebih besar memerlukan 7-10 minit untuk mengalir.

Tumis sepanjang hari

Semua model Instant Pot saat ini datang dengan a fungsi tumis sebagai tambahan kepada tetapan yang telah diolah pada masa yang telah ditetapkan – ciri yang tidak boleh dimasak oleh semua periuk perlahan asas. Sekiranya anda perlu membasuh kuali berasingan selepas membuang daging lembu atau merebus bawang ke dalam periuk pemasak perlahan anda, anda akan memahami 100 peratus mengapa fungsi terbina dalam ini adalah lifesaver. Ia benar-benar satu keajaiban – menggunakan Pot seperti yang anda akan menggunakan kuali pada stovetop sebelum beralih ke mod periuk tekanan untuk peralihan lancar. Kurang hidangan? Itu bernilai dalam buku saya.

Buat cabai kacang hitam ini dimuatkan dengan superfoods dalam periuk perlahan anda

Januari.13.201702:16

Pergi pukal

Walaupun boleh membuat sekurang-kurangnya dua hidangan nasi dalam masa 10 minit dengan Pot Instan anda, kuasa kuda (kuasa tekanan?) Yang menjadikannya sangat berkesan juga menjadikannya lebih mudah untuk memasak kuantiti yang besar dalam masa yang singkat.

Inilah bagaimana Instant Pot secara ajaib mengubah saya menjadi perancang makan yang lebih baik: Saya akan memasak dua kali ganda kuantiti beras, kacang, atau blok bangunan makanan lain, maka bahagian makanan yang dimasak ke dalam peti sejuk beku dan membekukan lapisan rata. Saya akan biarkan beg kacang masak dimusnahkan di dalam peti sejuk sepanjang hari sehingga kami bersedia untuk makan malam Taco, dan jika saya benar-benar ditekan untuk masa, nasi akan mencairkan di kaunter dalam beberapa minit – bersedia untuk pergi dengan cepat dikukus sayuran dan udang saya melemparkan ke dalam periuk segera dari pembeku.

Pastikan Pot Instan anda bersih

Satu nota terakhir: sementara ia kelihatan konyol untuk mengingatkan sesiapa sahaja untuk membasuh hidangan mereka, penting untuk simpan cincin pengedap getah dan perisai anti-blok di dalam tudung yang bersih. Residu dari makanan yang dimasak tekanan boleh membina kedua-duanya, dan cincin getah boleh mengumpul bau dari masa ke masa. Untuk memastikan Pot Instan anda berfungsi dengan baik, ikut arahan pengilang dan keluarkannya untuk gosok yang baik di antara waktu makan.

Tidak bersedia untuk mengambil terjun tekanan periuk? HARI INI Makanan telah membundarkan pot crock terbaik dan periuk perlahan di pasaran!

Artikel ini pada asalnya diterbitkan pada 8 September 2016 di Today.com dan telah dikemas kini pada 25 Julai 2018.