Pergi ke menu dengan 9 idea minuman rahsia Starbucks ini

Starbucks terkenal dengan katering untuk semua jenis permintaan pelanggan: Satu teh latte grande dengan dua pukulan espresso dan tiada buih? Pasti. Latte 101-shot? Tiada masalah.

Tetapi adakah anda tahu ada pelbagai minuman yang menunggu anda melebihi menu Starbucks?

Kali seterusnya anda memukul rantai kopi, cuba memesan satu daripada lapan minuman rahsia di bawah. Pastikan anda mengikuti etika yang betul di Starbucks apabila memerintahkan mereka (yang paling penting, mempunyai senarai ramuan berguna sekiranya barista anda memerlukan bantuan):

Cadbury Creme Egg Frappuccino

Perintahkan ramuan gila ini – pada dasarnya merupakan Telur Cadbury Creme dalam bentuk cecair berkafein – sebagai perayaan Paskah (atau mana-mana hari) yang muktamad. Mintalah Java Chip Frappucino, 2 pukulan espresso untuk Venti dan Grande (1 untuk Tall), serbuk vanila (4 cangkir untuk Venti, 3 cangkuk untuk Grande, dan 2 cangkir untuk Tall), sirap karamel (1 pam untuk Venti, dan pam 1/2 untuk Grande dan Tall) dan sirap vanila (2 pam untuk Venti, 1½ pam untuk Grande dan 1 pam untuk Tall). Tonton video di bawah untuk membuat Cadbury Creme Egg Frappuccino anda sendiri di rumah, cara mudah.

Cara membuat Frappuccino Telur Cadbury Creme di rumah

Apr.14.201700:44

Franken Frappuccino

Apa cara yang lebih baik untuk masuk ke dalam semangat Halloween daripada dengan minuman hijau perayaan ini? Walaupun barista anda mungkin tahu bagaimana untuk membuat Franken Frapp, dipublikasikan sebagai tersedia untuk masa yang terhad di lokasi tertentu Starbucks, blogger kopi Starbucks Melody berkata anda boleh memesan minuman pada bila-bila masa selepas Halloween dengan meminta teh hijau Frappuccino dengan kerepek java, sirap peppermint dan saus mocha putih, dan minta ia diikat dengan gerimau saus mocha.

White Chocolate Raspberry Mocha

Mocha coklat putih adalah item menu yang agak standard di Starbucks, dan go-to apabila anda mahu jazz naik mocha tipikal anda. Tetapi tambah percikan buah, dengan sirap raspberry, dan anda dengan serta-merta boleh mengambil minuman anda ke tahap yang lain. Minuman ini adalah super manis, menjadikannya cara yang sempurna untuk memuaskan keinginan gigi manis. Jika Starbucks yang anda lawati tidak mempunyai sirap raspberry, jangan risau. Cuba strawberi atau buah lain sebaliknya; ia akan rasa seperti lazat.

Coklat Panas Zebra

Musim coklat panas datang kepada kami, dan ia sentiasa menyeronokkan untuk bermain dengan resipi dan perisa yang berbeza. Tidak boleh membuat keputusan tentang sama ada anda mahu coklat panas dengan coklat susu atau coklat putih? Cuba dengan kedua-duanya! Ia seperti mendapatkan yang terbaik dari kedua-dua dunia.

Off the menu Starbucks drink: Zebra hot chocolate
Samantha Okazaki / TODAY

Butterbeer Frappuccino

Tidak semua baristas Starbucks akan tahu bagaimana membuat nama ini dengan nama, jadi jika anda mahu minuman Harry Potter yang diilhamkan ini, anda mungkin perlu sedikit spesifik. Perintahkan Crème Frappuccino besar dengan susu keseluruhan, tiga pam sirap karamel, tiga pam sirup kacang toffee dan beberapa gerimis karamel. Setiap sip akan membawa anda lebih dekat ke Hogsmeade.

Off the menu Starbucks drink: Butterbeer frappuccino
Samantha Okazaki / TODAY

Chocolate chai

Ia betul-betul seperti bunyi: latte teh chai dengan sedikit coklat tambahan – hack yang sangat mudah. Tanya barista anda untuk menambah susu atau coklat putih, bergantung pada mood anda. Coklat akan membuat hari anda sedikit lebih manis.

Deconstructed Frappuccinos

Kadang-kadang anda mahukan kopi ais dan Frappuccino, tetapi anda tidak boleh meminumnya dengan baik. Penyelesaian: Frappuccino yang dibekalkan. Cukup tujukan Frapp yang anda mahu, dan minta ia digegarkan dan bukannya dicampur. Ia mungkin bukan pilihan terbaik dengan setiap rasa Frappuccino, tetapi kami sangat mengesyorkan Toffee Mocha. Kadang-kadang, beberapa sotong terakhir Frappuccino anda hanya ais, tetapi dengan cara ini anda dapat merasakan semua rasa sama rata hingga jatuh terakhir.

Raspberry Lemonade

Ia bukan kopi, tetapi kadang-kadang anda memerlukan rasa sedikit musim panas kerana suhu turun di luar. Sekiranya anda suka lemonade teh Starbucks, tambahkannya dengan menanyakan beberapa rasa raspberi yang ditambah – dan beritahu barista anda untuk menggugurkan teh (atau menyimpannya jika anda suka). Lebih daripada orang strawberi atau peach? Minta untuk menambah rasa itu, sebaliknya. Dan untuk merawat buah, beku, minta minuman itu dicampur.

Off the menu Starbucks drink: raspberry lemonade
Samantha Okazaki / TODAY

Minuman percutian sepanjang tahun

Pada masa cuti berakhir, anda mungkin sakit Latte Spice Labu. Tetapi bagi mereka yang menginginkan cawan kecil selepas bersiar-siar, jangan bimbang: karamel brûlée, roti halia dan peppermint adalah rasa yang cenderung melekat.

Sekiranya mereka tidak kehabisan ramuan, Starbucks masih boleh mencipta Mocha Peppermint dengan baik hingga April dan Mei, atau mendapatkan versi Frappuccino pada musim panas. Hanya kerana cuti berakhir tidak bermakna anda tidak boleh menikmati rasa sedikit lebih lama lagi.

Hoda mencuba Bar Double Double Fudge baru Starbucks Frappuccino

Jun.14.201601:17

Artikel ini pada asalnya diterbitkan pada 30 Oktober 2014.