Penyediaan makanan kesyukuran: 5 petua untuk selamat mencairkan ayam belanda yang beku

Jadi hari besar akan datang dengan cepat tetapi mari kita hadapi itu, hosting Hari Kesyukuran bukanlah sesuatu yang mudah. Selain ruckus yang terlibat dalam menyiapkan makan malam yang lazat untuk tetamu yang terlalu ramai, keselamatan makanan harus menjadi keutamaan anda. Lagipun, anda mahu menghantar rumah orang tersayang anda dengan pai labu yang sisa – bukan keracunan makanan.

Itulah sebabnya penyelidik di Makan Ini, Tidak Itu! menyusun beberapa petua mesti mengikuti bagaimana untuk melelehkan kalkun beku: proses yang jika dilakukan dengan tidak betul, mempunyai potensi untuk membawa satu ton bakteria yang menyebabkan penyakit ke meja percutian anda.

Bagaimana untuk membuat keseluruhan ayam belanda Kesyukuran dalam periuk perlahan

20.20.201701:41

Walaupun terdapat beberapa cara yang berbeza untuk mencairkan seekor burung, hampir semuanya memerlukan anda memulakan proses beberapa hari sebelum Hari Turki – jadi waktunya sekarang, jangan berlengah-lengah! Ini caranya.

1. Cairkan di dalam peti sejuk.

Sekiranya anda tidak mahu ayam belanda anda menjadi kawasan bersarang untuk bakteria yang jahat – atau snek tengah malam kucing anda – jangan mencairkannya di kaunter. Sebaliknya, gunakan peti sejuk. Tetapi sebelum anda pop di sana, letakkan di atas dulang berbingkai (yang akan menangkap sebarang kebocoran), letakkannya di bahagian payudara (kawasan yang paling melintang di antara sayap), dan bungkusnya dengan bungkus saran.

Apabila mencairkan ayam belanda anda di dalam peti sejuk, anda perlu mengizinkan 24 jam masa pembuangan untuk setiap empat hingga lima paun burung, menurut USDA. Oleh itu, jika kalkun anda berat empat hingga 12 paun, rancang untuk membuangnya dalam peti sejuk selama satu hingga tiga hari. Dan jika itu 12 hingga 16 paun, pastikan anda memakainya di dalam peti sejuk tiga hingga empat hari sebelum cuti itu tiba.

Seni Smith's Juicy Roast Turkey with Gravy
Dapatkan Resipi itu

Turki Smith’s Juicy Roast Turkey dengan Gravy

Art Smith

2. Bungkus ayam belanda apabila mencairkannya dalam air sejuk.

Shutterstock

Jika anda merancang untuk mencairkan burung anda dalam air sejuk, pastikan ia berada dalam beg plastik bocor sebelum anda menenggelamkannya. Ini akan menghalang sebarang pencemaran silang dan memastikan burung anda tidak akan menyerap air tambahan semasa proses pencairan. Kemudian, isikan mangkuk yang cukup besar agar sesuai dengan burung anda dengan air keran sejuk. Gosok kalkun dibalut di dalamnya dan ubah air setiap setengah jam untuk menangkis bakteria yang terkontaminasi.

Benarkan 30 minit masa pencairan untuk setiap paun kalkun, yang diterjemahkan kepada dua hingga enam jam untuk seekor ayam belanda empat hingga 12 pound dan enam hingga lapan jam untuk burung 12 hingga 15 pound. Jika anda masih menghadapi masalah untuk menentukan masa pencairan ayam belanda anda, periksa kalkulator pencairan Butterball – yang membolehkan anda memilih sama ada peti sejuk atau kaedah air sejuk.

3. Anda sebenarnya boleh mencairkan ayam belanda menggunakan microwave.

Sebelum anda memutuskan untuk mencairkan bahagian Kesyukuran anda di dalam microwave yang baik, pastikan ia benar-benar sesuai di sana … dengan beberapa ruang tambahan untuk berputar. Sekiranya burung anda cukup kecil, popkannya dalam pembungkus sans pada hidangan yang selamat dari microwave. Kemudian tolak butang defrost, menumbuk berat burung anda, dan biarkan gelombang mikro berfungsi ajaibnya.

Sekiranya anda mengalami kekurangan fungsi defrost, tentukan berapa lama burung anda perlu tinggal di sana berdasarkan beratnya. Enam minit setiap paun adalah peraturan yang baik. Oleh kerana gelombang mikro cenderung untuk memanaskan benda secara tidak rata, pastikan untuk memutar dan flip daging sepanjang proses pencairan.

Bagaimana untuk membersihkan gelombang mikro anda tanpa menggosok

Ogos.01.201700:35

4. Sentiasa pastikan bahawa burung itu telah dicairkan sepenuhnya.

Untuk memastikan burung anda benar-benar terurai, tekan tangan anda ke bahagian berongga dan semak kristal ais. Kemudian, gunakan garpu, seret bahagian tebal burung dan pastikan ia tidak lagi keras atau berais. Sekiranya, ia memerlukan lebih banyak masa untuk mencairkan.

5. Jangan tunggu! Masak ayam belanda dengan segera.

Selepas ia dicairkan, ayam belanda anda mesti dimasak dengan segera – tidak ada ifs, ands, atau buts. Mengapa? Sebaik sahaja burung itu dibuang, bakteria yang hadir sebelum ia beku sepenuhnya boleh mula semula, mengikut USDA. Dan itu berita buruk jika anda merancang untuk memukul pusat membeli hari berikutnya untuk beberapa tawar-menawar Black Friday.

Mereka yang tidak kelihatan boleh membuat anda sakit! Sekiranya anda mengabaikan jumlah masa yang diperlukan oleh ayam belanda untuk mencairkan dan selamat datang beberapa hari sebelum T-Day, selamat menyimpan burung di dalam peti sejuk – jangan simpan di dalamnya selama lebih dari dua hari. Untuk idea-idea yang lebih lazat, jangan ketinggalan30 Perkara Yang Membuat Dengan Sisa Turki!

Lebih dari Makan Ini, Tidak Itu!

  • 25 Paling Popular Pies-Peringkat
  • Apa Yang Terjadi kepada Tubuh Anda pada Kesyukuran.
  • Setiap Dish-Peringkat Kesyukuran Klasik!