Pengecam gaya McDonald ini telah meninggalkan orang lapar untuk jawapan yang betul

Seorang penyamar yang melibatkan apa yang kelihatan seperti matematik ringkas dengan burger McDonald’s dan kentang goreng telah menyebabkan orang lapar untuk jawapan yang betul.

Pengetua kepala matematik terkini yang menggembirakan internet disiarkan di Facebook oleh seorang blogger yang berpangkalan di Filipina bernama Keril, yang menulis bahawa terdapat “98% gagal” apabila ia menyelesaikannya.

McDonald's brain teaser
Bolehkah anda selesaikan pemampat gaya McDonald ini?? Keril / Facebook

Lebih daripada 1,600 orang telah memberikannya tembakan dengan banyak menyampaikan tindak balas yang salah.

BERKAITAN: Inilah cara untuk mendapatkan botol percuma McDonald’s Big Mac

Kuncinya adalah untuk menentukan terlebih dahulu berapa banyak item yang bernilai. Minuman itu bernilai 10, dan ia jelas dari garisan kedua bahawa burger bernilai lima.

Gambar kentang goreng masing-masing bernilai dua, tetapi anda perlu ingat bahawa setiap paket goreng adalah bernilai satu ketika anda sampai ke baris seterusnya. Itu telah menuding orang ke dalam pemikiran, tidak betul, bahawa baris terakhir adalah 5 + 2 x 10.

BERKAITAN: Epal + pisang + kelapa = Brainteaser membahagikan Internet

Baris keempat juga telah melemparkan ramai orang kerana ia melibatkan susunan operasi selepas sudah termasuk satu paket tunggal goreng.

Pendaraban datang sebelum penambahan, jadi anda perlu membiak satu paket kentang goreng dengan satu minuman dan kemudian menambahnya kepada satu burger. Jadi, 5 + (1×10) = 15.

Ia cukup matematik mengusik matematik untuk bekerja selera makan.

Peserta ‘Wheel of Fortune’ memenangi $ 76,000 dengan menyelesaikan setiap teka-teki dalam beberapa saat

Mac.31.201601:07

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.